Güncel

Günün Şarkısı: Beyonce – Sorry

Beyonce yeni albümü Lemonade‘yi görsel bir proje olarak yayınladı. Nedir peki bu görsel proje? Albümün tamamını orta metraj bir film şeklinde art arda dizilen kliplerle görselleştirdi. James Blake, Kendrick Lamar, The Weeknd, Jack White gibi isimlerin vokallerinin yer aldığı Lemonade projesini görselleştiren ekibin başında da Telephone klibinden de hatırladığımız İsveçli yönetmen Jonas Åkerlund var. Böylesine büyük bir projeyi de Beyonce’den başkası yapamazdı herhalde. Lemonade’in tamamı Jay-z’nin şirketi Tidal üzerinden satışa sunuldu. Ama tabi klip için para vermeyi alışık olmayan bünyelerimiz için albümün ilk teklisi Sorry youtube üzerinden izlenebilir.

Albümde Beyonce’nin hiç olmadığı kadar politik olduğu ve Obama’ya rağmen Amerika’da hala tartışılan siyahilere yapılan ırkçılık ve polis şiddetine karşı sağlam bir duruş sergilediği söyleniyor. Popüler kültüre “meselesini” taşıyan herkese saygımız sonsuz! 👏

Ama tabi yine en çok konuşulan Sorry‘nin şarkı sözleri  oldu. Şarkıda çok büyük bir hata yapan erkeğin ardından, sen gitsen de ben çocuğumla başımın çaresine bakarım diyen Beyonce’nin “He better call becky with the good hair” (“Güzel saçlı Becky’yi arasın artık o”) sözleri paparazzilere fellik fellik Becky arattı. Acaba Jay-Z Beyonce’yi aldatıyor muydu?

Bu dedikoduları bir kenara bırakalım ve Beyonce’nin oldukça deneysel Sorry şarkısına kulaklarımızı açalım. Bu arada evet,  klipteki o twerklerin sahibi Serena Williams.

 

Beyoncé - Sorry (Video)