Sanat

Kalplerimizi fetheden İngiliz Prenses Diana: Queen of the People’s Hearts

Bir Princess Di müzikali.

İngiliz kraliyet ailesinin ünlü prensesi Lady Diana’nın hayat hikayesi, Queen of the People’s Hearts müzikali ile sahneye taşınıyor. Müzikal, 13-14 Ağustos tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde!

Kraliyet kurallarını yeniden yazan prenses: Lady Diana kimdir?

Galler Prensesi Diana, İngiliz kraliyet ailesinin bir üyesidir. İngiliz tahtının veliahtı olan Prens Charles’ın ilk karısı olarak bilinen Prenses Diana, medyada isimlerine sıkça rastladığımız Prens Harry ve Prens William’ın da annesidir. Galler prensesini bu kadar ünlü yapan şey ise trajik ölümü ve kraliyet kurallarına karşı gösterdiği cesur tutumu.

Soylu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Prenses Diana henüz çocukluk yaşlarındayken İngiliz tahtının veliahtı Prens Charles ile tanıştı. Sakin bir yaşamı tercih eden Charles ve popüler kültürün içerisinde yer almayı seven Diana’nın ilişkisi kısa sürede medyanın da ilgisini çekti. 1982’de evlenen ikilinin evlilikleri çok uzun sürmedi. 1996 yılında birlikteliklerine son veren Prens Charles ve Prenses Diana’nın bu evlilikten iki erkek çocuğu dünyaya geldi.

Prenses Diana ve çocukları Prens Harry ve Prens William, 1993 Thorpe Park

‘’Halkın Prensesi’’ Diana: Beklenmedik veda.

Prenses Diana’yı bugünkü ününe kavuşturan hikayesi ise Prens Charles ile olan evliliğinin ardından yaşanan trajik ölümüydü. Prenses, güçlü kişiliği ve cesur kararları ile kraliyet ailesinin kurallarına uymayacağını evliliği süresince de medyaya göstermişti. Prenses Diana’nın ilham veren veren yaşam öyküsü paparazzilerin de merceği altındaydı.

Diana, Charles ile olan ilişkisinin ardından Mısırlı film yapımcısı Dodi Fayed ile yeni bir ilişkiye başladı. İkili 1997 yılında çıktıkları seyahatte paparazzilerden kaçmaya çalışırken araba kazası geçirdi. Prenses Diana kazadan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Genç prensesin ölümü tüm dünyayı şok ederken komplo teorilerini de beraberinde getirdi.

Cesur giyimi, ebeveynliği, samimi açıklamaları, yardımseverliği ve çok daha fazlası. Prenses Diana, henüz 36 yaşındayken hayatını kaybetmiş olsa da ilham veren hayat hikayesi ile birçok belgesele, tiyatroya ve filme konu oldu.

Lady Diana’nın ilham veren hayat hikayesi, Queen of the People’s Hearts müzikali ile yeniden sahnede.

ABD’nin en prestijli müzikalleri arasında yer alan Queen of the People’s Hearts, 13-14 Ağustos tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahnelenecek.

“Queen of the People’s Hearts” Müzikali Afişi

Angela Knight ve Randal Dewey’in yeni müzikali Kalplerin Kraliçesi, Prenses Diana’nın özel hayatını sizlerle buluşturacak. Prens Charles ile tanışması, John Travolta ile ettiği ikonik dansı, Camilla ile karşılaşması ve Dodi Fayed ile geçirdikleri kaza… Prensesin hayatına dair tüm detaylar  Queen of the People’s Hearts ile sahneye taşınıyor.

Alanının ünlü isimlerinden Türk mezzo-sopranosu Lori Şen ise Diana için yazılmış olan eserde Leydi Di’yi canlandırıyor. US Productions kapsamında düzenlenecek etkinliğe dair tüm detaylar ve biletler için: