Spor

Aslan Sarayı: Galatasaray Müzesi’ni Keşfedin

Galatasaray’ın yuvası ziyarete açıldı.

1905 yılında kurulan Galatasaray Spor Kulübü, ‘’Aslan Sarayı’’ olarak isimlendirdiği Galatasaray Müzesi’nin kapılarını ziyaretçilerine açtı. Sarı kırmızılıların yoğun ilgisiyle karşılaşan müze, kulübün tarihine dair pek çok detayı içeriyor.

İşte müze hakkında merak edilenler:

Müzede bir gece: Sarı ve kırmızının dansı

Galatasaray Spor Kulübü’nün başarılarını ve unutulmaz anılarını barındıran müze, 2.100 metrekarelik kapalı alanıyla ziyaretçilerini karşılıyor. İçerisinde 80 kişi kapasiteli bir sinema salonu da bulunuyor. Müzede sergilenen kupa ve madalya sayısı ise 771.

60 dakika süren tur boyunca ziyaretçiler Ali Sami Yen Stadyumu’nun büyüsüyle ve Galatasaray Spor Kulübü’nün etkileyici tarihiyle tanışıyor. Ali Sami Yen Stadyumu’nun zamanında ülkemizdeki ikinci en yüksek seyirci kapasiteli spor tesisi olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Turda çıkış tüneli, saha kenarı yedek kulübesi ve protokol tribünü ziyaretçilerin görebildiği özel mekanlar arasında yer alıyor. Ayrıca konuklara saha kenarında vakit geçirme imkanı da tanınıyor.

Sarı kırmızılılar tur boyunca futbolcuların ter döktüğü, duygusal anlar yaşadığı ve sevinçlerini paylaştığı özel alanları keşfediyor.

Kalıcı sergi turunun ardından konuklara gezi için özel olarak hazırlanmış olan kısa film izletiliyor.

Galatasaray Stadyum Müzesi

Galatasaray Stadyum Müzesi – UEFA Kupası

Ziyaret Saatleri

İlklerin ve enlerin sahibi Ali Sami Yen Spor Kompleksi, takımın başarılarını taraftarlarla buluşturuyor. Kupalar, madalyalar, tarihi belgeler ve özel fotoğraflar…

3 Ağustos 2022 tarihinde ziyaretçilere açılan Galatasaray Stadyum Müzesi yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Müze, pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10:00 – 17:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Öğrenci ve tam ücret tarifeleri sunan Galatasaray Müzesi, pazartesi günleri, dini bayramların ilk günü ve iç saha maç günlerinde kapalı. Ayrıca tur 0 – 6 yaş arası minik taraflar için ücretsiz. Müzenin stadyum içerisindeki konumu ise VIP Batı 5.

Galatasaray Spor Kulübü’nün tarihine ve başarılarına bir saatlik bir yolculuk yapmaya hazır mısınız? Müze ve stadyum turunun ardından 90 dakikalık karşılaşmalar sizlere çok kısa gelecek. Uzatmalar? Vakit kaybetmeden biletlerinizi alın ve sarı kırmızıyı keşfedin.

Galatasaray Stadyum Müzesi

Galatasaray Stadyum Müzesi – Kupalar