Sanat

Güney Kore’ye Altın Palmiye kazandıran film: Parazit

Evinde ücretsiz Wi-fi arayan yoksul bir ailenin aşırı zengin bir aileyle hayatı nasıl kesişir?

4 – 13 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek Filmekimi’nin programı açıklanmaya başladı. Yine birbirinden çarpıcı filmlerin yer aldığı listedeki Parasite filmi bizi çok heyecanladırdı.

Sınıf farklılığından yola çıkan filmin senaryosu ilk başta sıradan gibi gözükse de ünlü yönetmen Bong Joon-ho’nun imzasıyla diğer filmlerden farklılaşıyor.

Anlatım tarzını güçlü kılan şeylerin en başında doğal diyaloglar geliyor. İki farklı ailenin yağmur yağarken verilen diyaloglarından bile hayata nasıl farklı baktığını görebiliyoruz. Zengin ailenin “ucuz insan kokusu”nu birden fazla kez tekrarlaması biraz rahatsız edici olsa da kesinlikle bazı karakterleri filmin sonuna hazırlayıp mantık hatalarının önüne geçilmiş.

Doğal diyaloglara müzikler eşlik ediyor. Başka filmlerde karşılaşamayacağımız şekilde, sıradan sahnelerde bile çok başarılı müzikler kullanılmış. Muhtemelen film bittikten sonra müzikleri araştırmak isteyeceksiniz.

Filmi, “Dur, yapma, koş” gibi cümleler kurarak izlerken bazen de karakterin gözünden kendinizi kapana sıkışmış hissedebilirsiniz. Hikaye bir yerden sonra tam tahmin ettiğiniz gibi devam edecekken beklenmedik misafirler devreye giriyor ve bu misafirler filmin akışını tamamen değiştiriyor. Başka bir yöne bakmak oldukça zorlaşıyor.

Gülerek izlemeye başladığınız bu etkileyici toplumsal eleştiriyi gerilerek, klostrofobiniz tutarak ve ayaklarınızı oturduğunuz yerden karnınıza çekerek izliyorsunuz. Filmi çok yakında Filmekimi’nde izleyebileceğiz. Filmekimi’nin tam programı ve biletleri için geri sayıma başladık! Siz de bizi takipte kalın.

PARASITE Official Int'l Main Trailer