Güncel

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz 5 Güney Kore dizisi

Son üç yılda yayımlanan ve en dikkat çeken 5 Güney Kore dizisi sizlerle...

Özellikle son on yıldır Güney Kore içerikleriyle her sektörde karşılaşıyoruz. Cilt bakım ürünleri, idol grupları, dizi ve filmler…

Son zamanlarda dizi film sektöründe yaptıkları yapımlar ile fazlasıyla ses getiren Güney Kore dizileri, bölümlerinin bir saati aşmaması ve sezonların 16 bölümden oluşması sebebiyle tercih ediliyor ve sağlam senaryoları ile bütün dünyanın ilgisini çekiyor.

Gelin beraber son zamanlarda en dikkat çeken ve sevilen Kore dizilerini diğer bir deyişle kdramaları inceleyelim.

Yalanlarla dolu bir hayat: “Flower of Evil”

2020 yılının sonlarına doğru yayımlanan Flower of Evil, başarılı olay örgüsü ile en baştan itibaren sizi içine çeken bir yapım. Başka birinin kimliği altında yaşayan ve karanlık bir geçmişe sahip olan Baek Hee-Sung, karısı ve kızı ile mutlu bir hayat yaşarken geçmişten gelen bir tanıdığı ile karşılaşır ve geçmişin sır perdesi yavaş yavaş açılmaya başlar.

Baek Hee-Sung’un karısı ve bir suç dedektifi olan Cha Ji-Won, bazı ipuçları doğrultusunda 18 yıl önce işlenmiş seri katil davası ile kocasının bağlantısını araştırmaya başlar ve her şey yavaş yavaş netliğe kavuşur…

Tanıdığına emin olduğun birini düşün… Flower of Evil izledikten sonra ona güvenmek konusunda artık o kadar da emin olamayacaksın!

Ölüm-kalım savaşı: “Squid Game”

2021 yılında Netflix’te yayınlanan Squid Game, bildiğiniz üzere gündeme bomba gibi düştü! Öyle ki uzun bir süre en çok izlenen dizi olarak listelerde yerini korudu. Sosyal medyada dizinin replikleri ve karakter analizleri havada uçuştu ve bazı içerik üreticileri benzer konuda konseptler yaptılar. Kısacası bir süre her yerde Squid Game vardı! Peki, bu kadar popüler olan dizinin konusu ne?

Squid Game; borç batağında yüzen 456 kişinin, sonunda tek bir kişinin hayatta kalıp büyük para ödülüne sahip olabileceği bir oyuna dahil olmalarını ve sorasında gelişen olayları anlatan bir dizi. Kısacası bir ölüm-kalım savaşı!

Hayattaki seçimlerin insanı nelere götürebileceğini çarpıcı bir şekilde bize sunan Squid Game, büyük talep doğrultusunda 2. sezon çalışmalarına başladıklarını duyurdu!

Bir intikam klasiği: “Vincenzo”

2021 Şubat ayında yayımlanmaya başlayan ve bir suç draması olan Vincenzo, 2021 yılına damga vuran en başarılı yapımlardan biri. Bir İtalyan aile tarafından evlat edinilen başrolümüz, İtalya’da mafyalara danışmalık yapan bir avukat ve intikam için her şeyi yapmaya hazır bir şekilde Kore’ye dönüyor.

Başrolde yer alan Park Joo-Hyung (Vincenzo Cassano), Kore’ye sosyal adaleti sağlamaya geliyor ve orada aldığı davaları kazanmak için her şeyi yapan Avukat Hong Cha-Young’a aşık oluyor. Hem suç hem drama hem de romantizm içeren Vincenzo, kesinlikle izlemeye değer dizilerden!

Tatlı mı tatlı bir romantik komedi: “Shooting Stars”

2022 yılının ortalarına doğru yayına giren Shooting Stars, idollerin arkasındaki asıl güçleri gözler önüne seriyor! Eğlence sektöründe, gökyüzündeki yıldızlara benzeyen ünlülerin ve onların parlamasını sağlayan perde arkasındaki insanların hikayesini konu alan dizi, daha önce de başarılı yapımlarda yer almış olan oyuncular ve sürükleyici konusu ile en sevilen Kore dizilerinin arasında yer alıyor.

Star Force Entertainment bünyesinde bir yıldız olan Gong Tae Sung ve eğlence ajansının halkla ilişkiler ekibinin başı olan Oh Han Byul arasındaki ilişki etrafında geçen dizi, eğlenceli sahneleri ve replikleri ile sosyal medyada da dikkat çekiyor.

Hayatta kalmanın dayanılmaz hafifliği: “Tomorrow”

2022 yılında Netflix’te yayına giren Tomorrow, ölülere rehberlik eden ama şimdi ölmek isteyenleri kurtaran yeraltı dünyasının meleklerini konu alıyor. 2017’de yayınlanan bir çizgi filmden esinlenen dizi, güçlü oyuncu kadrosu ile geçtiğimiz yılın en sevilen dizileri arasına girmeyi başardı.

Choi Joon Woong, yaşadığı işsizliğin getirdiği bunalım ile intihar etmek için gittiği köprüde, bir başkasını ölümden kurtarır ve bu noktada intihar vakalarını engellemek ile sorumlu olan meleklerin bir hatası sonucu ruhu vücudundan ayrılır. Bir süre komada kalır. Bu sırada kendisi de intiharları engellemekle görevli olan ekibe katılır ve birçok farklı intihar vakası ile yüz yüze gelir.

Kore dizileri ilginizi çekiyorsa K-Pop idolleri hakkındaki yazımızı da sevebilirsiniz. Okumak için tıklayın.