Güncel

Yağmurlu Günlerin Vazgeçilmez 10 Filmi

Battaniyeler hazırsa, filmlere başlayabiliriz.

Sıcak havalar ve güneşli sabahlar yavaş yavaş ülkemizi terk etmeye başladı. Dondurmalar yerini sıcak kahvelere, elbiselerse sweatshirtlere bıraktı. Öyle ki Eylül ayının gelmesiyle müzik ve film listelerimiz de güncellendi.

Sonbahara yakışan şarkıları daha önce derlemiştik. Yeri gelmişken bu listeyi bir kez daha hatırlayalım.

https://open.spotify.com/playlist/4MOKdveBYh6jZdysjCWu6C?si=76a2f53ae5f9403c

Yağmurlu sonbahar akşamları için battaniyeleriniz hazırsa oynat tuşuna basabilirsiniz. İşte yağmurlu günlerin vazgeçilmez 10 filmi.

1) 21 Yıllık Sonbahar Klasiği: Harry Potter

Sonbahar aylarının gelmesi ve yağmurun şehrimizi esir almasıyla yapılacak ilk iş hiç kuşkusuz Harry Potter maratonu başlatmak. 8 filmden oluşan bu fantastik seride Harry, Ron ve Hermione’nin büyücülük okulundaki maceralarına tanıklık ediyoruz. J.K. Rowling’in aynı isimli romanlarından uyarlanan seride birçok gizem ve macera sizleri bekliyor. Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson’ın başarılı oyunculuklarıyla yağmurlu akşamlarınızı renklendirebilirseniz. Daha önce hiç Harry Potter filmi izlemediyseniz sonbahar tam da zamanı!

2) Asya Sineması: Parazit

2019 yılında yayımlanan Parazit filminin yönetmen ve senarist koltuğunda Bong Joon-ho oturuyor. Güney Kore yapımı gerilim filminde her şeyin başlangıcı, aile tabloları. Muhteşem bir kurguya sahip olan film, En İyi Film Oscar’ı ve Altın Palmiye gibi birçok önemli ödülün de sahibi. Başarılı oyuncu kadrosuyla eleştirmenlerden tam not alan Parazit, Kim ve Park aileleri arasında üstünlük mücadelesini ekrana aktarıyor. Anahtar kelimeler ise manipülasyon, baskı ve tehdit…

3) Arkadaşlarla Film Gecesi: Saksı Olmanın Faydaları

Orijinal adıyla The Perks of Being a Wallflower, 2012 yılında vizyona giren bir romantik/dram filmi. Kadrosunda Logan Lerman, Emma Watson ve Ezra Miller gibi başarılı oyuncular bulunan filmin konusu ise oldukça dikkat çekici. Zorbalığa uğrayan Charlie’ye zorlu yolculuğunda eşlik eden dostları Sam ve Patrick’i izlerken dostluk kavramını bir daha sorgulayacaksınız. Charlie’yle birlikte gerçek dünyaya adım atmaya hazır mısınız?

4) Ebeveynler: Kız Kardeşimin Hikayesi

Aradığınız, o kıyıda köşede kalmış filme ulaştınız. Kız Kardeşimin Hikayesi 2009 yılında vizyona girmiş bir dram filmi. Jodi Picoult’un aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde ise başarılı oyuncu Cameron Diaz yer alıyor. Bu filmde lösemi hastalığının zorluklarına ve bir ailenin dramına tanıklık edeceksiniz.

5) Gizem Aşıklarının Favorisi: Kayıp Kız

2014 yapımı bir David Fincher filmi. Gerilim/gizem temalı filmin oyuncu kadrosunda Ben Affleck, Neil Patrick Harris ve Rosamund Pike gibi başarılı oyuncular var. Bir kadının aniden ortadan kaybolması ve eşinin onu araması üzerine kurgulanan filmde izleyiciyi gizemli, tüyler ürperten gerçekler bekliyor.

6) Sonbaharda Dönem Filmi: Kefaret

Bizleri 1935 yılına götüren filmin yönetmen koltuğunda Joe Wright oturuyor. 2007 yapımı dönem filminin konusu ise bir aile trajedisi. ‘’Aşk kazanacak mı?’’ sorusuna cevap ararken Keira Knightley ve James McAvoy’un performansları karşısında büyüleneceksiniz. İşte sonbahar akşamınız için eşsiz bir romantik/dram filmi.

7) Tarihe Yolculuk: Kitap Hırsızı

Markus Zusak’ın aynı adlı romanından uyarlanan Kitap Hırsızı, 2013 yılında yayımlanan bir savaş/dram filmi. Almanya/ABD ortak yapımı olan filmde Yahudi olan Max’in ve kitaplara aşık Liesel’in hikayesi anlatılıyor. İkinci Dünya Savaşı sırasındaki zor şartlardan kitapların büyüsüyle kurtulmak mümkün mü?

8) Fransa’da Aşk: Mavi En Sıcak Renktir

2013 yapımı romantik/dram filminin yönetmen koltuğunda Abdelltif Kechiche oturuyor. Julie Maroh’un çizgi romanından uyarlanan filmin başrolleri ise başarılı Fransız oyuncular Léa Seydoux ve Adèle Exarchopoulos. Ergenlik sorunları, kimlik arayışları ve aşk. Adele ve Emma arasındaki bağ, serin sonbahar akşamlarında içinizi ısıtacak.

9) Olmazsa Olmaz: Kasımda Aşk Başkadır

Başrollerinde Charlize Theron ve Keanu Reeves’in yer aldığı Kasımda Aşk Başkadır, 2001 yapımı bir romantik/dram filmi. İşkolik bir adam ve deli dolu bir kadın arasındaki aşkı anlatan filmde karakterler ölümle yüzleşiyor. Peki Nelson ve Sara başarabilecekler mi? Peçeteleriniz hazırsa oynat tuşuna basabilirsiniz.

10) Korku Gecesi: O

Bilinen adıyla ‘’It’’ 1990 yapımı bir korku/gerilim filmi. Maine’deki küçük bir kasabada geçen filmde Pennywise isimli bir palyaçonun küçük çocuklara açtığı savaş anlatılıyor. Ortadan teker teker kaybolan çocuklara ne oldu? 40 senenin ardından geri dönen Pennywise’ın gizemini yalnızca Şanslı Yedili aydınlatabilir. Stephen King’in aynı adlı romanından uyarlanan filmin 2017 ve 2019 yıllarında yayımlanmış yeni versiyonları da bulunuyor. Kim palyaçodan korkar ki? demeden önce bir kez daha düşünün.

Eğer korku içeriklerini tüketmeyi seviyorsanız, daha önce korku dizilerini derlediğimiz bu listeye göz atmayı unutmayın.