Sanat

Son Yılların En İyi Animasyon Filmleri 

Son zamanlara damga vuran, sıcacık animasyon filmleri...

Birbirinden renkli hikayeler, ilham veren karakterler ve büyüleyici dünyalar. Animasyon filmlerinin etkileyici dünyasıyla hepimiz tanıştık. Oyuncak Hikayesi, Buz Devri ve Kayıp Balık Nemo gibi başarılı yapımlar birçoğumuzun çocukluğunda ya da gençlik yıllarında önemli bir yere sahip.

Peki son yılların renkli hikayeleri neler? Gelin birlikte ilham verici yeni öykülere yelken açalım. 

Duyguların serüveni: Ters Yüz 

2015 yılında vizyona giren Ters Yüz, Pixar Animasyon Stüdyoları tarafından üretilmiş bir komedi-dram filmi. Orijinal ismi İnside Out olan animasyon filminde Riley isimli küçük bir çocuğun hikayesine dahil oluyoruz. Babasının işi nedeniyle San Francisco’ya taşınmak zorunda kalan küçük Riley duygularıyla baş edebilecek mi? Karşınızda Neşe, Korku, Öfke, Nefret ve Üzüntü. Riley’nin zihninde bir yolculuğa hazır mısınız? 

Ters Yüz - Türkçe Dublajlı Fragman

Ergenliğe yeni girmiş bir panda: Kırmızı 

Orijinal ismi Turning Red olan animasyon filmi 2022 Mart ayında vizyona girdi. Filmin kahramanı ise ergenlik sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalan Mei Lee. Duygular, ilişkiler ve aile. Peki ya Lee ailesinin gizemli geçmişi? Kızıl pandaların sevimli hallerine bayılacaksınız. Tek yapmanız gereken heyecanlanmamak. Yoksa sizde Mei Lee gibi kırmızı bir pandaya dönüşürsünüz bizden söylemesi. 

Disney ve Pixar’dan KIRMIZI | Yeni Resmi Fragman | 11 Mart'ta Sinemalarda

Zootropolis: Hayvanlar Şehri 

Karmakarışık ve Bolt’un yapımcılarından: Zootropolis. 2016 yılında vizyona giren animasyon filminde kahramanlarımız teknolojiyle iç içe bir yaşam süren şehir hayvanları. Tilki Nick ile nefes kesen bir maceraya hazırsanız koşu ayakkabılarınızı giyin ve oynat tuşuna basın. Polis memuru tavşan Judy de bu yolculukta sizlere eşlik edecek. 

Zootropolis: Hayvanlar Şehri - Türkçe Dublajlı Fragman

Bir müzik öğretmeninden daha fazlası: Soul 

Jazz grubunda çalan bir piyanist olmanın hayalini kuran müzik öğretmeni: Joe Gardner. Ya tam hayallerinize ulaşacakken her şey elinizden alınırsa? Siz Joe’nun yerinde olsaydınız ne yapardınız? 2020 yılında Pixar Animasyon Stüdyoları tarafından yayımlanan film, En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar ödülünün sahibi. New York sokaklarının kanalizasyon çukurundan, bambaşka bir dünyaya açılan bir öykü. Joe’nun yol arkadaşıysa kayıp ruh 22, onunla yolculuklar daha zevkli!

Soul - Dublajlı Fragman

Bir Lee Unkrich filmi: Coco 

12 yaşındaki Miguel’in ölüler dünyasındaki serüvenine katılmaya hazır mısınız? 2017 yılında Pixar Animasyon Stüdyoları tarafından yayımlanan yapım, En İyi Animasyon Filmi dalında Oscar ödülünün de sahibi. Miguel, kahramanı Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz’un gitarını bulur. Efsanevi gitaristin gitarı Miguel’i ölüler diyarına götürür. Düzenbaz Hector’la birlikte bir yolculuğa çıkan Miguel efsanevi gitarist Ernesto’yu ararken aile gizemleri de bir bir açığa çıkar. 

Disney Pixar'dan COCO - Türkçe Fragman

Bir Antik Polenezya macerası: Moana 

2016 yılında yayımlanan bir Walt Disney Pictures filmi. Kabile şefinin kızı Moana’nın cesaret ve ilham dolu öyküsü. Neşeli ve hayat dolu olan Moana, yarı tanrı Maui tarafından yapılan lanetle yüzleşmek ve adasını bu lanetten kurtarmak zorunda kalır. Artık balık tutulamayan, ekin yetişmeyen ve mutluluğun terk ettiği bu adayı Moana kurtarabilecek mi? 

Moana - Türkçe Dublajlı Fragman

Enkanto: Sihirli Dünya 

Walt Disney Pictures tarafından 2021 yılında piyasaya sürülen proje, müzikal komedi türünde bir animasyon filmi. En İyi Animasyon Filmi Oscar’ına sahip olan filmin odak noktası ise Madrigal ailesi. Sihirli bir yerde yaşayan bu doğaüstü aile tıpkı yaşam alanları gibi özel sihirli güçlere de sahip. Ailenin sevimli üyesi Mirabel hariç. Sihirli bölge Enkanto’nun tüm büyüsü tehlike altına girince tüm oklar Mirabel’e döner. Güçleri olmayan bu sevimli Madrigal üyesi Enkanto’nun sihrini korumaya çalışırken hangi maceralara atılacak?

Enkanto: Sihirli Dünya | Dublajlı Fragman

Animasyon filmlerinden aldığınız keyfi gerçek bir deneyime dönüştürmek isterseniz, tüm aile ve çocuk etkinliklerini bir araya topladığımız rehberimize göz atabilirsiniz. Şimdiden iyi eğlenceler!