MÜZİK

Tatilden aldığınız keyfi artırın: müzik, kitap ve podcast önerileri!

Yaz aylarının ortamlara giriş yapması ile gündemimiz değişti: Tatilde neredesin?

Kimisi için deniz, kimisi için ev, kimisi içinse parti anlamına gelen yaz tatili serüvenine çoktan giriş giriş yaptık. Biletler, bavullar ve gidilecek etkinlikler. Her şey tamam. Peki ya yaz boyunca bizlere eşlik edecek olan kitaplar ve müzikler? Merak etmeyin, sizler için yaz sezonunda severek takip edeceğiniz bir hobi rotası oluşturduk. İlk durağımız müzik listeleri.

Uzun araba yolculukları, sahil partileri ve balkon sohbetleri: Müzik listelerimiz bu yaz da sizlere eşlik edecek.

Yaz tatili döneminin belki de en zorlayıcı kısmı, uzun araba yolcukları. Geçmek bilmeyen saatler ve bitmek bilmeyen yollar. Peki bunu eğlenceli hale getirmenin bir yolu varsa? Bu yaz saatlerce playlist oluşturmak için uğraşmak zorunda değilsiniz. Tek yapmanız gereken bavulunuzu hazırlamak ve yola çıkmak. Sizin için her moda uygun bir çalma listemiz var.

Denizin sesine en güzel eşlikçi: Deniz kokan şarkılar.

Sahil sohbetleriniz için ‘’arkada çalsın’’ dediğiniz bir liste arayışındaysınız Deniz kokan şarkılar tam da size göre. Göksel ile başlayacağınız sohbetlerinizi Sertab Erener ile noktalayarak keyifli anlar geçirmeye hazır olun. Bu şarkılar denizin sesi ile birlikte kulağa çok daha güzel gelecek.

https://open.spotify.com/playlist/3ZHuJ2PZVAAEsYujZ0zdUK?si=ba09a27919764dbe

Yaz partilerinde müzikler senin kontrolünde.

Son ses müzik, kokteyller ve dans. Peki ya müzikler? Merak etme aradığın liste aşağıda seni bekliyor. Son yılların en çok dinlenen yaz hitlerini senin için bir araya getirdik. Edis-Martılar’a eşlik ederken bizleri de unutma! Çalma listesinde Shakira, Milky Chance ve Coldplay gibi birçok sanatçının sevilen şarkıları yer alıyor. Gözlüğünü yanına aldıysan rotanı partiye doğru çevirebilirsin.

Yaz yağmurunun en güzel hali: Yağmurlu gün şarkıları.

Yağmurlu bir yaz akşamından daha romantik çok az şey vardır. Hava durumunun modunuzu düşürmesine izin vermeyin. Balkonda Türk kahvenizi yudumlarken açabileceğiniz harika bir playlist ile karşınızdayız. Yerli ve yabancı 20 şarkıdan oluşan çalma listesi ile yaz yağmurunun nasıl geçip gittiğini anlamayacaksınız bile. Listemiz uzun araba yolculuklarında da size eşlik etmeye hazır. Teoman, Karsu, Billie Eilish ve çok daha fazlası. Daha fazla beklemeden oynat tuşuna basın.

Daha fazla çalma listesi keşfetmek için Spotify hesabımızı takibe almayı unutmayın.

2022 yazını renklendirecek kitap önerileri

Müzikleri hallettik. Peki ya kitaplar? 2022 yılının en çok okunan romanlarına yaz tatili bavulunda bir yer açabilirsin. Hazırsan başlayalım.

Gece Yarısı Kütüphanesi – Matt Haig

İngiliz edebiyatının önemli isimlerinden Matt Haig, Gece Yarı Kütüphanesi ile seçimlerimizi yeniden gündeme getiriyor. Baş kahraman Nora’nın ekseninde şekillenen roman adeta bir mutluluk arayışı. Gece Yarısı Kütüphanesi’ni okurken yaptığınız tüm seçimleri sorgulayacaksınız. Matt Haig bu yaz sizlere tüm keşkelerinizi hatırlatacak. ‘’Peki ya o kararı verseydim.’’ demekten kendinizi alamayacağınız bir romana hazır olun. Bu yaz çok hızlı geçecek. Tıpkı Nora’nın hayatı gibi.

Fahrenheit 451 – Ray Bradbury

Distopik bir dünya ile tanışmaya hazır mısın? Ray Bradbury’nin kült romanı Fahrenheit 451, okumanın yasak olduğu bir evreni konu alıyor. Kitapların itfaiyeciler tarafından yakıldığı bir dönemde kitapların sihirli dünyasına aşık olan bir itfaiyecinin hikayesini okuyacaksınız.

Dune – Frank Herbert

2022 yılını kasıp kavuran bir baş yapıt: Dune.
Frank Herbert’in başarılı romanı Dune, gezegenlerin kolonileştiği ve insanoğlunun ileri teknolojiye sahip olduğu bir evrende geçiyor. Arrakis çölünü konu alan hikaye, entrikalar ve politik savaşlar ile günümüze de sesleniyor adeta. 1960’larda kaleme alınan Dune bu yıl beyaz perdeye de uyarlandı.

Çalma listeleri başa sarmaya başladıysa podcastlere bir şans verin.

Son yıllarda popülerliği giderek artan podcast içerikleri, tatilinize eşlik etmek için hazır. Tek yapmanız gereken ilgilendiğiniz konuyu seçmek. İşte sizler için birkaç öneri.

Ortamlarda Satılacak Bilgi

Uzun soluklu sohbetleriniz bir yerde kesildiyse işte size ilginç konu önerileri. Adı üzerinde ortamlarda satılacak kaliteli bilgileri sizler için derleyen eğlenceli bir serüven. Kültür, sanat, film, edebiyat ve felsefe gibi konular arasından seçilmiş pek çok ilginç bilgiye bu podcast serisinden ulaşabilirsiniz. Nereden başlayacağınızı bilemediyseniz Göbeklitepe’nin Sırları ve Marilyn Monroe / Şöhretin Bedeli bölümlerine göz atabilirsiniz. Duyduklarınız sizleri de şaşırtacak.

Evrim Ağacı ile Bilime Dair Her Şey

Dinlerken öğrenmeyi sevenlerdenseniz Evrim Ağacı’nın podcast dizisi ilginizi çekebilir. Evrim Ağacı’nda yayımlanmış içeriklerden seçkileri içeren podcastte yazılar yazarların kendileri tarafından seslendiriliyor. COVID-19 pandemisi, kelebek etkisi, NFT ve kedi öpücüğü, Evrim Ağacı’nın yer verdiği ilginç konulardan sadece bazıları.

Meksika Açmazı

En sevilen tartışma konuları: Gerçeklemesi mümkün olmayan bu durumlar ya gerçekleşseydi? Ne yapardın? Mesut Süre, Anlatanadam ve Fazlı Polat, tam olarak da bu konunun üzerinde duruyor. Dile getiremediğimiz ve yaşanmasını istemediğimiz tüm o zorlu süreçleri bizlere bir anlığına hayal ettiriyor. 333 milyon dolara sponsor dövmesi yaptırır mısın? En yakın arkadaşını satar mısın? Sevgilinin telefonunu karıştırır mısın? Cevaplar Meksika Açmazı’nda!

Son olarak tatil rotanıza göre bir etkinlik seçip tatilinizi zenginleştirmeyi unutmayın. Yaz aylarında gerçekleşecek tüm etkinlikleri keşfetmek için tıklayın.