MÜZİK

Sevelim Sevilelim!

‘’Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.’’

İnsanlığı birlik ve beraberliğe davet eden Fırat Tanış, ‘’Gelin Tanış Olalım’’ etkinliği ile seyirci karşısına çıkmaya devam ediyor. Farklı kültürlerden ve yörelerden 11 türkünün sergilendiği gösterinin yazar ve yönetmen koltuğunda ise Prof. Dr. Semih Çelenk oturuyor.

Semih Çelenk’in ifadesiyle ‘’Türkülü Seyirlik’’ olarak karşımıza çıkan ‘’Gelin Tanış Olalım’’ın hikayesi epey daha eskilere uzanıyor. Türkülerin ve deyişlerin yol arkadaşlığını yaptığı ‘’Türkü Müzikali’nde yazarın ilham kaynağı sevginin, dostluğun ve kardeşliğin sesi: Yunus Emre.

Bugünün Abdalları Aynı Sahnede

‘’Gelin Tanış Olalım’’, az ve öz olana sesleniyor adeta. Birçok yöreden seçilmiş türkülerin verdiği mesaj ise şu: Sevmek ve sevilmek. Usta oyuncunun muhteşem performansına; Cem Erdost İleri, Sitar Sertaç Şanlı, Mesut Ulusan ve Mehmet Taylan Ünal’ın enstrümanları eşlik ediyor. İzleyiciler, türkülerin rehberliğinde aşk, yaşam, ayrılık, gurbet ve hakikat gibi birçok dönüm noktasına tanıklık ediyor. Yunus Emre’nin rehberliğinde sevmek ve sevilmek kavramlarına farklı bakış açılardan akmak isterseniz biletlerinizi şimdiden satın alabilirsiniz.

Bir Abdal Hikayesi: Gelin Tanış Olalım

Tarık Güvenç’in yapımcılığı ile izleyicilerin karşısına çıkan Gelin Tanış Olalım, her şeyin ateşten ibaret olduğu zamanlara bir pencere açıyor diyebiliriz. Bir uyanışın hikayesine tanıklık edeceğiniz gösteri, ezgileri takip ederek hakikat ve gerçek sevgiye odaklanıyor. Yazarın mesajı Fırat Tanış’ın eşsiz performansı ve sesi ile buluşuyor: ‘’Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım.’’

Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım

  • 25/04/2022, 25 Nisan’a kadar devam edecek turnenin biletleri için tıkayın!