MÜZİK

Güzel Sesli Güzel Kadınlar!

Birdiler, iki oldular. Zamanla daha da çoğaldılar. Norah Jones gibi pir-ü pak sesli kadınlar tüm müzik camiasını bir anda sardılar. Henüz daha CD bile yokken, kaset dinlediğimiz zamanlarda, sakin bir ses için Björk’ün albümlerini alır, onun temiz sesiyle avunurduk. Artık “Hangisini dinlesek de huzur bulsak?” diye karar vermekte zorlanır olduk. İşte tek tek ülkemize gelen bu şahane sesli, şahane kadınlardan bazıları…

 

Lana Del Rey

lana del rey

Lana Del Rey’in adını 2010 yılının başlarında duymaya başladık. Kendisini “Video Games” şarkısıyla tanıdık, sevdik, müzik arşivlerimize ekledik. Ardından “Born to Die” şarkısındaki vurucu ses tonuyla, “playlist”lerimizin baş tacı oldu. Nokta atışını da “Summertime Sadness” şarkısıyla yaptı. Aşk acısı çeken – çekmeyen herkes Lana Del Rey’le beraber “Kiss me hard before you go” diye mırıldanır oldu. Geçtiğimiz yıl ülkemizde konser veren Lana Del Rey, kimi dinleyiciler için hayalkırıklığından ibaret olsa da sesinin etkileyiciliği aşikâr!

Luisa Sobral

luisa sobral

Luisa Sobral Portekiz’den çıkmış bir yetenek!  Sesini duyduğumuzda “Böyle sesler sadece çizgi filmlerde olur.” diyoruz. Yeteneği sadece sesiyle de sınırlı değil. Luisa Sobral, doğarken yetenek kazanına düşmüş. Şarkılarını kendi yazıyor, gitarını kendi çalıyor, yeri geliyor arp çalıyor. Albüm için çektirdiği fotoğrafları gördüğünde, Luisa’nın çok yönlü sanatçı kişiliğini sen de anlayacaksın. Geçtiğimiz günlerde ülkemizde konser veren Luisa’nın, performans detaylarını bu yazıda okuyabilirsin.

Elif Çağlar

elif çağlar

Caz’a çok yakışan isimlerden biri de Elif Çağlar. Sesi o kadar güçlü ki masal dünyasına sürüklüyor insanı. Kısa zamanda cazseverlerin en sevdiği isimlerden biri olmayı başardı. Renkli kişiliği ve orijinal klipleriyle müzik camiasının en güzel kadınlarından biri olmaya aday. 14 Şubat’ta Cemal Reşit Rey Caz Orkestrası ile birlikte vereceği konserde yine bizi uzak diyarlara götürecek.

Carla Bruni

carla

Carla Bruni’yi model olarak tanıdık. Sonra sesini duyduk ve şarkılarını tekrar tekrar dinlemek istedik. Ardından da Sarkozy’nin eşi olma durumuna şaşırdık. Fransızcanın romantik etkisinden midir bilinmez, Carla Bruni şarkılarını romantik akşam yemeklerimizin fon müziği yaptık. Güzelliğini modellikle tescilleyen bu büyüleyici kadın, “Quelqu’un ma’dit” şarkısıyla da güçlü sesini kanıtladı.

 

Jehan Barbur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Türkiye’deki en iyi caz sanatçılarından biri olarak tanımlayabileceğimiz Jehan Barbur, huzur veren sesi ve masalsı şarkılarıyla dinleyicilerini uzak diyarlara götürüyor. Her performansında izleyenlerini etkilemeyi başaran bu yetenekli kadın, şarkılarının yanı sıra farklı denemeler de yazıyor. Eğer Jehan Barbur’u henüz canlı izlemediysen, Biletix’ten konser tarihlerini inceleyebilirsin. Jehan’ın buğulu sesiyle gizemli bir müzik yolculuğuna çıktığına hiç pişman olmayacaksın!

 

Ceylan Ertem

ceylan ertem

Ceylan Ertem de tıpkı Jehan Barbur gibi, dingin sesiyle bize huzur veren Türk caz sanatçılarından. Yeniden yorumladığı Sezen Aksu şarkılarıyla dinleyicilerine nostaljik anlar yaşatan ünlü sanatçıyı toplum yararına yapılmış pek çok projede görmek mümkün. Canlı sahne performanslarında seslendirdiği Sezen Aksu‘ya ait Deli Kızın Türküsü şarkısını yeniden yorumlayan Ceylan Ertem, pek çok müzikseverden tam not aldı. Eğer kendisini canlı izlemediysen, çok şey kaçırıyorsun demektir. Biletix‘ten kendine en uygun konser tarihini bulabilir ve bir sonraki Ceylan Ertem konseri için biletini alabilirsin.