MÜZİK

Intema Yaşam Akademisi: Bu Mutfağı Size Kapattık!

8 kadın, 1 mutfak, 3 saat...

Intema Yaşam Akademi Programı

Intema, showroom, mağaza, market, workshop alanlarını içinde bulunduran Intema Yaşam Merkezi mekanında mutfağa dair bütün zevklerinizi ortaya serecek işler yapıyor. Usta şeflerden, tematik tarifler aldığımız workshoplara alışkınız. Ama Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdikleri “mutfak kiralama” deneyimi bize biraz uzak. O yüzden sizlere anlatmadan önce gidip deneyimlemek istedik ve Biletix ekibi olarak Intema mutfağını 3 saatliğine işgal edip, beraber yemekler yaptık. Mutfakta ne kadar senkronize çalıştığımıza şaşırırken, birbirimizin yemek yapış tarzını eleştirmekten de geri kalmadık tabi ki. Sonrasında oturup yaptığımız harikaları mideye indirirken Intema mutfağında bu deneyimi neden yaşamanız gerektiğiyle ilgili biraz konuştuk.

Nereden Başlıyoruz?

Arkadaşlarınızla yapacağınız menüye karar verdiniz. Kanyon’da buluşup malzemeleri alandaki marketten seçiyoruz. (İsterseniz yanınızda da getirebilirsiniz.) Sonrasında şefler çalışacağınız alanı anlatıyor, neyin nerede olduğuna hakim olduktan sonra önlüklerinizi giyip işe koyuluyorsunuz. Güzel kokular gelmeye başladıktan sonra kendi zevkinize göre seçtiğiniz tabaklarda, sunumlarınızı hazırlayarak  güzel bir akşam yemeği sofrası hazırlıyorsunuz. Sonrası artık Alfred’e kalmış, bulaşıkları tezgaha bırakıp, güzel anlarınızı yanınıza alarak evin yolunu tutuyorsunuz.

Gözlerim Kamaştı Ama Astigmattan Değil!

8 arkadaşınızla aynı anda evinizin mutfağına girmeyi denediniz mi? Fiziksel olarak biraz imkansız. Üstelik buna bir de çalışma alanı eklenince evlerimizin boyutunu çok aşan bir alana ihtiyacımız oluyor. Intema Baz ve Berloni mutfakları televizyon programlarında gördüğümüz ışıklandırması, çekmece/dolap dizaynlarıyla her şeyin kolayca ulaşılabileceği, şık ve devasa alanlar. Yani aslında vitrinde görüp de iç geçirdiğiniz tezgahta doğruyorsunuz mantarları.

 

Yemek Yarışları Başlasın!

Gündelik içinde arkadaşlarınızla “ben bir içli köfte yaparım parmaklarını yersin”, “Boşnak böreğinin hası öyle yapılmaz, şöyle yapılır” gurmelik yapmıyor musunuz? Tamam işte o zaman hodri meydan! Evimin mutfağı çok küçük, senin evin karşıda gece dönmesi zor oluyor bahanelerini bir kenara bırakıp iş çıkışı Kanyon’da buluşuyoruz. Artık bakalım kimin pilavı güzelmiş.

 

Denemeden Almayın

Kullanmaya alışkın olmadığınız farklı markaların ürünlerini deneme fırsatımız oluyor. Evde et yemekleri yapmaya meraklıysanız hep bahsedilen o meşhur bıçak takımıyla kesip, evinize almayı planladığınız davlumbazı iş üstünde görebiliyorsunuz. Ürünlerin fiyatları bütçeye göre değişiyor. Mutfakta gördüğünüz her şeyi yine o alanda satın alabiliyorsunuz.

 

Kendi Kendini Toplayan Mutfak

Başlarken çok masun gelen yemekler bittiğinde mutfak enkaz alanına döner. O bulaşıklar hiçbir zaman kendi kendine toplanmaz ve güzelim yemeğin üzerine biraz dinlenmeye çalışırken sizi rahatsız ederler. Bu defa öyle değil. Siz ağır çekimde, saçınızı sallayarak mutfaktan çıkarken mutfak kendisini topluyor.

Geçerken Uğradım Mutfağı

Intema Yaşam Akademisi’nde hiçbir alanın etrafında duvar çevrilmemiş. Mutfak ünitelerinin yanında bir restorant var, az ileride alışveriş yapan müşteriler geçerken sizinle de iletişime geçiyor. Oldukça sosyal bir ortam. O yüzden yemeği hazırlarken her an sofraya bir tabak daha ekleyebilirsiniz.

Fenomene Yaraşır Bir Mutfak

Sosyal medya çıkalı, aşçılar çoğaldı! Havucun yanına, kapya biberini koyup tahtada keserken çektiğiniz havalı Instagram postlarını üçle  dörtle çarpın! Bu mutfakta çektiğiniz her şey çok daha güzel görünecek. Siz yine de arkadaşlarınızla geçirdiğiniz zamana odaklanın ama geriye dönünce hatırlamak için bir Boomerangcık da çekilir yani.

 

Hoşunuza gittiyse, bu defa arkadaş buluşmanızı farklı bir yere taşıyıp Intema Yaşam Akademisi’nde mutfak kiralayabilirsiniz. Tercihiniz 8 kişilikse İntema Baz Berloni, 6 kişilik ise Athena Mutfak ünitelerini kiralayabilirsiniz. Bunların yanında alandaki workshop bölümünde de birbirinden değişik eğitimler var.

İntema Baz:Biz Mutfak Kiralama

Berloni Athena Mutfak Kiralama

İntema Yaşam Akademi Workshopları