MÜZİK

İlham Veren Kadın Müzisyenler

Kadın olmak her sektörde zor ama eğlence sektörü, olumsuz eleştiri oklarının daima hedefidir. Eline mikrofon alıp şarkı söyleyen, gitarıyla dünyayı değiştiren kadınlar yolun daha en başında eleştirilere göğüs germiş demektir.

Olumsuzluklara kulaklarını kapatıp, yoluna müzikle devam eden kadınlara saygımız sonsuz. Her biri çok değerli ve kocaman bir teşekkürü hak ediyorlar.

Unuttuğumuz isimler varsa yorum olarak eklerseniz kimsenin kalbi kırılmamış olur. ❤️

Şarkılarıyla kalbimize sızan tatlı kadın: Kalben

kalben

Kalben Sofar’ın bize kazandırdığı tatlı mı tatlı bir müzisyen. Şarkı sözleri öyle naif, öyle içten ki duygularımıza ortak olabiliyor. Popüler kültürün sıradan ve tek tip kısır döngüsü içinde debelenip durduğumuz zamanlarda onun gibi müzisyenleri görünce içimize su serpiliyor.

Teşekkürler Kalben!

Çocuk da yaptı kariyer de: Nil karaibrahimgil

nil

Herkesin kalp kırıklıkları ve aşk acıları hakkında şarkılar yazıp söylediği bir dönemde “Tek taşımı kendim aldım” diyerek kadınlara ilham veren bir kadın o. “Bütün kızlar toplandık” diyerek bizi güçlendiren bir müzisyen. Kadın olmanın zor ama özel bir duygu olduğunu bize hissettirdiği için onun şarkıları sloganlara dönüştü.

Teşekkürler Nil!

Kafası her zaman güzel kadın Yıldız Tilbe

Hayat onu nereye sürüklerse sürüklesin mutlu olmayı başarabilmiş bir kadın. Ya da şöyle diyelim; acılarını müziğine akıtıp, hayatla dalga geçmeyi becerebiliyor. Son yıllarda sosyal medya hesaplarını takip ederek onu daha iyi tanıyabildik. Saçma, yanlış ya da anlamsız bile olsa duygularını paylaşmaktan asla çekinmiyor. İçimizden geldiği gibi yaşamak konusunda onu örnek almalıyız belki de.

Teşekkürler Yıldız Tilbe!

Hayallerinin peşinden giden kadın Elif Çağlar

Elif Çağlar hem şarkıcı, hem söz yazarı, hem prodüktör hem de bestekar. İlk albümündeki zarif şarkılara bayıldık, ardından ikinci albümünü büyük umutlarla bekledik. Türkçe pop çılgınlığına yenik düşmediği ve popüler olma kaygısı gütmediği için ikinci albümü için dev bütçeler bulamayınca kendi kampanyasını yarattı ve onu destekleyen sevenleri tarafından ikinci albümü piyasaya çıktı. Bize umut verdiği ve güzel müziğini bizden esirgemediği için o da kocaman bir teşekkürü hak ediyor.

elif caglar

Teşekkürler Elif Çağlar!

Yeteneğiyle ilham veren kadın İdil Biret

İdil Biret iki yaşında müzikle ilgilenmeye başlayan ve dört yaşında Bach’ın prelüdlerini çalmaya başlayan Türkiye’nin en yetenekli piyanistlerinden. Klasik müzik notalarıyla uluslararası platformlarda göğsümüzü kabarttığı için, kendisini ne kadar takdir etsek azdır.

idil biret

Teşekkürler İdil Biret!

 

Huysuz ve tatlı kadın Müzeyyen Senar

Müzeyyen Senar’ın adını duyduğumuz an içimizde büyük bir saygı uyanır. İcra ettiği müziğin kalitesi tartışılmaz, duruşu kimseye benzemez. Acılarımızı meze yapıp dik durmayı öğreterek, güzellik takıntılarımızdan bizi uzaklaştırdı.

muzeyyen senar

Teşekkürler Müzeyyen Senar!

En cesur kadın Aysel Gürel!

Türkiye’deki tüm kadın müzisyenlere ilham verdiğini söylesek, yanılmış olmayız. Kimler Aysel Gürel’den beslenmedi ki? Sezen Aksu, Sertab Erener, Aşkın Nur Yengi, Nükhet Duru… Yazdığı şarkılar da en az kendisi kadar vurucu ve etkileyici. 2016 yılında hala onun şarkılarını dinliyorsak, orijinal kişiliği sayesindedir.

aysel gurel

Teşekkürler Aysel Gürel!