Sanat

Yüzyıllardır devam eden bir çatışma: Kadın Kafası

Kadın ve erkek… Yüzyıllardır süregelen bir çatışma ya da belki de bir gereklilik.

Toplumun farklı sınıflarından, kültürlerden ya da sosyo-ekonomik yapılarından gelseler bile kadınlar ve erkekler, aynı olaylara farklı tepkiler verip sonunda aynı noktada buluşabiliyorlar.

Tapınaklardan ve piramitlerden sonra tarihin en gizemli konularından biri belki de budur: Kadın-erkek ilişkileri. Peki bu, aslında iki cinsin birbirine olan ihtiyacından kaynaklanıyor olamaz mı? Aradığınız cevaplar Kadın Kafası’nda gizli olabilir. Bir gülüp bin düşüneceğiniz bu tiyatro oyunu, tüm dünyanın merak ettiği dinamiklere ayna tutuyor.

İrfan Kangı’nın yazıp yönettiği iki perdelik komedi oyunu Kadın Kafası, izleyiciyi kadın-erkek ilişkilerinin eğlenceli ancak bir o kadar da absürt dünyasına davet ediyor. Prömiyerini 30 Ekim’de yapan oyun, artık bir klasik hâline gelmiş olan çatışmaları kahkahalarla süsleyerek izleyicilerine ‘’kadın kafasına’’ erişme şansı veriyor.

Kadın Kafası oyunu ne anlatıyor?

Oyun, çocukluk arkadaşı olan Aylin, Betül, Beyza ve Sevil’in rutin akşam buluşmalarından biriyle başlıyor.

Kız kıza oturup sohbet eden dörtlü, hararetli konuşmanın etkisiyle anıların ve hayallerin ağına düşüyor. Eski dostluk hikâyelerinin doldurduğu akşam saatleri, kısa sürede hayatlarındaki erkeklerin gölgesiyle örtülüyor. Komik ve ironik eleştirilerin havaya uçtuğu sohbetin ise odaklandığı tek bir nokta var: Kadınların hayalini kurduğu ideal erkekler ile gerçek hayatta karşılarına çıkan hayal kırıklıkları.

Oyunun en ilginç tarafı ise kadınların hayallerindeki ve hayatlarındaki erkeklerin aslında ne kadar benzer olduğunun fark edilmesi. Seyircilerin bu hikâyede kendilerinden bir parça bulmaması neredeyse imkânsız.

Kadın Kafası, kadınların dünyasına mizahi bir pencereden bakmak ve bolca gülmek için harika bir şans!

Sahne ve arkası: Ekipte kimler var?

Kadın Kafası, birbirinden yetenekli oyuncuları aynı sahneye taşıyor: Billur Yazgan, İrfan Kangı, Bengi Öztürk Akkaya, Alara Bozbey ve Gümeç Alpay Aslan.

Başarılı oyuncu kadrosuyla izleyiciyi yakalamayı başaran Kadın Kafası’nın her bir karakteri aramızdan biri gibi hissettiriyor. Sahne arkasında çalışan yaratıcı ekip de hikâyenin anlatılmasında büyük bir role sahip. Genel koordinatör koltuğunda Mustafa Coşkun’un yer aldığı oyunun sahne amiri Özgür Ayaz, yönetmen asistanı ise Dide Nur Irmak. İzleyiciyi samimi ev ortamına taşıyan dekor tasarımı ise Cihan Aşar’a ait.

Oyunun afiş tasarımı Mahmut Ekici’nin, afiş fotoğrafı ise Emre Mollaoğlu’nun ellerinden. Yapımcılığını Emre Özkan’ın üstlendiği Kadın Kafası, tarihin çözemediği en büyük gizemi yeniden masaya yatırmak için hazır!

Dikkat: Kadın Kafası şehrinize geliyor olabilir!

Kadın-erkek ilişkilerinin evrensel gerçeklerini mizahi bir dille ele alan Kadın Kafası, oldukça yoğun bir takvimle karşımızda.

Asırları aşan bu gizemi çözmek isterseniz etkinlik takvimine göz atabilirsiniz:

  • 18 Aralık: Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi, Kocaeli
  • 23 Aralık: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, İstanbul
  • 11 Ocak: Kartal Sanat Tiyatrosu Salonu, İstanbul
  • 17 Ocak: Torium Sahne, İstanbul
  • 27 Ocak: Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, İstanbul
  • 30 Ocak: Kadıköy Eğitim Sahnesi, İstanbul
  • 7 Şubat: Çorlu Ünal Baysan Kültür Merkezi, Tekirdağ

Biletlerinizi almayı unutmayın!