Güncel

Kadın ve Adam, bu kez Leyla ile Mecnun Değil… 

Bülent Emrah Parlak'ın kaleminden çıkan bir komedi... Adam ve Kadın, fakat Leyla ile Mecnun değil!

Charlie Chaplin’in penceresinden komediye bakan Parlak, henüz boşanma arifesinde olan Kadın ve Adam’ın fırtınalı ilişkilerini masaya yatırıyor…

Hikâye bazen kavgalar bazen ise kahkahalarla dünyanın en çok sorgulanan dinamizmine bir açıklık getirmeye çalışıyor: Kadın-erkek ilişkileri!

“Leyla ile Mecnun Değil” ne anlatıyor? 

Hikâyemizin ana karakterlerini Kadın, Adam ve İskender oluşturuyor. Bu üç karakter hayatımızın bir noktasında yolumuzun kesiştiği ‘’herkes’’ler aslında.

Olaylar, Kadın ve Adam’ın boşanma kararını almasıyla başlıyor. Altı aydır birbirinden ayrı yaşayan çift, henüz nokta koyamadıkları bu aşktan kaçmaya çalışıyor. En büyük korkuları ise bittiğine karar verdikleri bu aşkın pençesine yeniden düşmek. Gel-gitler, alışkanlıklar ve belki de henüz bitmemiş olan duygular…

Çiftimiz, boşanmalarına tam iki gün kala ilişkilerine tanıklık etmiş ve hatta nikah şahitleri olmuş İskender abilerini kaybediyor. Davadan iki gün önce İskender’i defnetmek için bir araya gelen Kadın ve Adam, cenaze işleri arasında ilişkilerini yeniden sorguluyor. Sevginin içinde yeşeren öfke kırıntılarını ve hüzünden sonra gelen tatlı gülümsemeleri artık daha anlamlı bulacaksınız.

İnsanlığın doyumsuzluğunu vurgulayan ‘’Leyla ile Mecnun Değil’’ oyunu, aslında kadın ve adamların nasıl tükendiğini de aktarıyor izleyiciye. En mutlu olduğunuz kişinin yanında bile tüketmeniz mümkün mü?

Bu hikâyede tükenirken yeniden doğmayı keşfedeceksiniz. Kadın ve Adam. Yaşam ve ölüm. Dünyada her şeyin birbirine bu denli paralel gittiğini fark etmiş miydiniz?

Leyla ile Mecnun Değil’in perde arkası

‘’Komedi yapmak için tek ihtiyacım olan bir park, bir polis ve hoş bir kız.’’

Her şey Charlie Chaplin’in bu sözüyle başladı… Komedinin içindeki herkesleri bulmayı başaran Bülent Emrah Parlak’ın kaleme aldığı Leyla ile Mecnun Değil tiyatro oyununda, evrensel bir dinamik olan kadın ve erkek ilişkileri inceleniyor. Oyunun yönetmeni ise BKM Mutfak’tan tanıdığımız Murat Eken.

Hikâyede Kadın ve Adam’a hayat veren oyuncular ise Elit Andaç Çam ve kalemi kadar oyunculuğu da kuvvetli olan Bülent Emrah Parlak. Yardımcı yönetmen koltuğunda ise Serkan Altınışık’ı görüyoruz.

Hikâyesiyle olduğu kadar perde arkasındaki ekip çalışmasıyla da başarısını kanıtlayan tiyatro oyununda, tasarım işi de oldukça profesyonel ellere emanet! Işık tasarımı Alev Topal, dekor tasarımı Cihan Aşar, kostüm tasarımı Ceren Eken ve afiş tasarımı Berkcan Okar tarafından hazırlanıyor. Tiyatro Bal Porsuğu yapımıyla sahnelenen Leyla ile Mecnun Değil’in müzikleri ise Volkan Sönmez ve Emre Parlak’a ait. Hikâyenin dinamizmini açığa çıkaran afiş fotoğrafı ise Egemen Pırlant’ın perspektifinden çıkmış.

Kadın ile Adam turnede!

Fatih Aydın‘ın organizasyonuyla sahnelenmeye devam eden Leyla ile Mecnun Değil, Şubat ayının ortasına kadar izleyici karşısına çıkmaya devam edecek. Oyunun ziyaret edeceği duraklar ise şöyle:

  • 30 Ocak: Türkan Şoray Kültür Merkezi, Antalya
  • 9 Şubat: Tepebaşı Belediyesi Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, Eskişehir
  • 13 Şubat: BAOB Sahne, Bursa
  • 23 Şubat: Kadıköy Eğitim Sahnesi, İstanbul
  • 10 Mart: KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, İstanbul

Leyla ile Mecnun’dan bir hayli uzak, belki de ona bir o kadar yakın olan Kadın ve Adam’ın hikâyesine eşlik etmek için biletlerinizi almayı unutmayın.