MÜZİK

Lübnan asıllı Fransız trompetçi İbrahim Maalouf, T.O.M.A ile Harbiye’de!

Dünyanın en ünlü trompetçileri arasında yer alan İbrahim Maalouf, yeni müzikal projesi T.O.M.A ile Harbiye sahnesine geliyor!

Lübnanlı besteci ve trompet virtüözü İbrahim Maalouf, 1997’de başladığı müzik kariyerini, sayısız konserle ve ödülle taçlandırdı. Cazın en önemli temsilcilerinden biri olarak gösterilen Maalouf, 17 albümün ve bir Grammy adaylığının da sahibi.

Orta Doğu müziğini, caz ve rap dokularıyla renklendiren Maalouf, T.O.M.A isimli yepyeni bir projesiyle müziğin sınırlarını bir kez daha zorlamaya hazırlanıyor!

İbrahim Maalouf kimdir?

Ibrahim Maalouf - Beirut (Official Music Video)

Aslen Lübnanlı olan İbrahim Maalouf’un müzikteki başarısı bir tesadüf değil aslında. Sanatçı bir aileden gelen trompet virtüözü, kendisi gibi trompet ustası bir babanın ve piyanist bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. Hayata gözlerini Lübnan’da açan sanatçı, ailesiyle birlikte Fransa’ya göç etti ve tüm kariyerini de orada şekillendirdi.

15 yaşındayken çaldığı Bach’ın No. 2 Brandenburg Konçertosu ile müzik hayatına adım atan Maalouf, 17 yaşına kadar farklı işlerde çalışarak kendini geliştirdi. Üniversitede ise müzikten bir hayli uzak olan Genel Bilimsel Matematik bölümünü tamamladı. Fakat buna rağmen müzikten kopamayan sanatçı, babası Nassim Maalouf’un 1960’larda icat etti enstrümanı çalmasıyla asıl ününe kavuştu.

Dört sübaplı bir trampet olan bu enstrüman benzerinin bulunmaması nedeniyle oldukça özel bir müzik aleti. Müziğini geleneksel üç sübaplı trampet yerine babasının icat ettiği enstrüman ile sürdüren İbrahim Maalouf, dünyada bu müzik aletine sahip tek kişi. Maalouf güncel olarak ise Fransa Paris Konservatuvarı’nda doğaçlama dersleri veriyor.

İbrahim Maaoluf’ın benzersiz müziği

Caz festivallerinin en çok aranan isimlerinden biri olan İbrahim Maalouf, kariyeri süresince birçok yıldız isimle aynı sahneyi paylaştı. Sting, Matthieu Chedid, Marcel Khalife, Elvis Costello, Amadou & Mariam ve Lhasa de Sela ise bu isimlerden sadece birkaçı.

True Sorry (Live) - Ibrahim Maalouf - 14.12.16 Live in Paris

Müziğini, protest kişiliğiyle süslemeyi ihmal etmeyen Maalouf, 2015 tarihli Red & Black Light isimli albümünü kadınlara adamıştı. Bu albümde Beyonce’ye ait olan ‘’Round the World’’ şarkısının bir cover’ı da yer alıyor.

Ibrahim Maalouf - Run The World (Girls) / Official

Sanatçının müziğinde yer alan bir diğer eşsiz doku ise doğu ve batı sentezinin yoğun bir şekilde hissedilmesi. Bu bakış açısıyla caz müziğe yeni bir soluk getiren sanatçı, sayısız ödüle de layık görüldü…

Yılın Enstrümantal Keşfi, En İyi Uluslararası Müzisyen ve En İyi Özgün Müzik sanatçının sahip olduğu ödüller arasında yer alıyor!

‘T.O.M.A’ Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda!

İbrahim Maalouf’un yeni projesi olan T.O.M.A’nın açılımı ‘’Michel Ange’ın Trompetleri’’.

Bu yepyeni müzikal projeyle sahnelere geri dönen sanatçı, izleyenleri tarihin ve felsefenin kucakladığı bir müzikale davet ediyor. Kültürel motiflerin ve modernizmin aynı sahneyi paylaştı T.O.M.A’da, caz müziğin en yeni ve en davetkar hâline şahit olacaksınız. Bu müzikal daha önce izlediğiniz hiçbir müzikale benzemiyor!

Dünya müziğini Orta Doğu ezgileriyle harmanlayan İbrahim Maalouf, her bir detayında emeği olan yeni müzikal gösterisi T.O.M.A ile dünya turnesine çıkmaya hazırlanıyor. Turnenin duraklarından biri ise Türkiye!

25 Mayıs Cumartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu sahnesine konuk olacak olan İbrahim Maalouf, sevenlerinin kulaklarını cazla dolduracak. Epifani organizasyonu ve Star TV medya sponsorluğu ile gerçekleşecek olan konser, 2024 baharınızı güzelleştirmek için hazır.

Siz biletlerinizi daha almadınız mı? Koltuklar hızla doluyor, bizden söylemesi…