MÜZİK

Hardwell’in 4 Yaşından Beri Piyano Çaldığını Biliyor Muydunuz?

– Henüz 18 yaşındayken DJMag Top 100 DJs listesinde 1 numara olacağından emindi, ve yıllar sonra 2011’de ilk defa 24. sıradan girdiği listede 2013 yılında 1 numaraya yükseldi.

– Tiesto’dan hep destek, tam destek! 
2011 yılında 24, 2012’de 6, 2013’te 1 numara seçildi ve bu sıralamalar kendisine en büyük desteği veren Tiesto’nun 2000 – 2002 yılları arasındaki sıralarıyla birebir aynı.

tiesto

– Ghostproducer!
Henüz adı duyulmamışken Sandro Silva’nın Epic adlı şarkısında aslında ghostproducer olarak çalışmış ve şarkı yayınlandıktan kısa süre sonra Beatport Top 10’e girmişti, ancak o dönemde Hardwell henüz elektronik müzik dünyasında bizzat boy göstermemişti.

– 14 yaşından beri çeşitli klüplerde DJlik yapıyordu ve yaş sınırlaması yüzünden bu performanslarının hepsine anne babasıyla birlikte gitmek zorundaydı.

hardwellyoung

– Hardwell isminin yaratıcısı Hardwell’in babası. Hardwell’in gerçek ismi Robbert van de Corput ve Cor İngilizce’de Hard (sert), put ise Well (kuyu) demek. Hardwell bu ismi 12 yaşından beri kullanıyor.

hardwell

– Hardwell 4 yaşından beri piyano çalıyor ve 8 yaşından bu yana EDM ilgileniyor.

– Kendi mixlerini CDler halinde yayınlamaya 18 yaşında başladı.

– 12 yaşından beri DJlik yapan Hardwell, ilk kayıt anlaşmasını da 14 yaşında Hollanda’da yaptı.

– Adını en çok duyurduğu Tiesto’yla ortak çalışma şarkısı Zero 76‘ya ismini veren Tiesto’nun ve Hardwell’in doğdukları kasaba Breda’nın il kodu 076.

– DJliğin yanı sıra Judo ve Uzak Doğu dövüşlerine oldukça ilgili ve bir hayli başarılı.

– Dans müzik kariyerine ilk başladığında esas ilgi duyduğu müzik tarzı Hip Hop müzikti.

– 2014’te Ultra Music Festival sırasında Hardwell’in Twitter hesabı Twitter tarafından askıya alındı. Nedeniyse performansı sırasında Hardwell’in hesabını içeren tweetlerin Twitter’ın sunucularının %20’sini meşgul etmesiydi.

I Am Hardwell United We Are 3 Ekim'de KüçükÇiftlik Park'ta!

– 2013’te dünyanın 1 numarası olduğunda 24 yaşındaydı ve şu ana kadarki en geç 1 numara Hardwell.

– I Am Hardwell turnesi sayesinde dünyanın en çok sayıda şehrinde çalan DJi de Hardwell oldu. Yalnızca I Am Hardwell turnesiyle yaklaşık 50 farklı ülkede sahne aldı.

Sen de Hardwell’i canlı dinlemek istiyorsan, biletini şimdiden al. Hardwell’in harika performansını kaçırma!