Güncel

Dünyanın en özel seslerinden biri, Dimash Qudaibergen İstanbul’a geliyor!

Dünyaca ünlü Kazak müzisyen Dimash Qudaibergen, Mayıs’ta Türkiye’ye geliyor!

Geniş ses yelpazesi ve eşi benzeri bulunmayan ses rengi ile dünyanın en özel seslerinden biri olarak tanımlanan Qudaibergen, Türkçe de dahil olmak üzere tam 12 dilde parçalar seslendirdi.

Geleneksel Kazak müziğini, klasik unsurlar ve pop ezgileriyle renklendiren Dimash, en sevilen şarkılarını bir kez daha Türk hayranları için söyleyecek!

Dimash Qudaibergen’in müzikal yolculuğu nasıl başladı?

Dimash Qudaibergen, Mayıs 1994’te Kazakistan’ın Aktobe şehrinde dünyaya geldi. Annesi bir soprano olan Dimash, müzikle iç içe bir çocukluk geçirdi. Daha küçük bir çocukken şarkı söylemeye ve piyano çalmaya başlayan Dimash, ilk sahne deneyimini 2 yaşındayken yaşadı. 5 yaşına geldiğinde profesyonel müzik derslerine başlayan sanatçı, aynı yıl ilk defa sahnede şarkı söyledi. 6 yaşındayken ise ulusal piyano yarışmasından birincilikle ayrıldı.

Erken yaşta piyano ve vokal dersleri almaya başlayan Dimash, 2009’da Broadway Müzikal ustalık sınıfını da tamamladı. 2014 yılında Klasik Müzik Ana Vokal bölümünden mezun oldu. 2018’de ise vokalde ‘’major’’ oldu. Dimash, yüksek lisans tezini de oldukça yüksek bir notla tamamladı.

Bir deha: Qudaibergen’in müzikal kariyeri

Qudaibergen’in dombra, piyano, klavye, davul, marimba ve gitar olmak üzere 6 müzik aleti çaldığı biliniyor. Akıcı bir şekilde Kazakça ve Rusça konuşabilen Dimash, İngilizce ve Mandarin dillerini de öğrenmeye çalışıyor.

Dil barajından hiçbir şekilde etkilenmeyen başarılı sanatçı, Kazakça ve Rusça başta olmak üzere İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Sırpça, Almanca, Türkçe, Ukraynaca, Kırgızca, Çince ve İngilizce gibi farklı dillerinde de performans sergiledi.

Димаш - Любовь, похожая на сон (Алла Пугачёва)

2010-2013 yılları arasında dört farklı müzik yarışmasına katılan Dimash, hepsinden birincilikte ayrıldı. Sanatçıyı Türk dünyasında zirveye taşıyan gelişme ise 2012’de Ulusal Zhas Kanat Yarışması’nda elde ettiği galibiyet oldu. Yarışmayı 180 tam puanla tamamlayan Dimash, yarışma tarihinde de bir ilke imza attı. 2013 yılında ise Türkçevizyon Gala Gecesi’nin konuk sanatçısı olarak Denizli’ye geldi.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Asya ve Avrupa başta olmak üzere çeşitli ülkelerde performans sergilemeye başlayan Dimash, 6 oktava ulaşan sesiyle uluslararası müzik otoritelerini etkiledi. 2015’te ise ikinci bestesi olan Unutulmaz Gün’ü yayımladı.

Dimash - Ұмытылмас күн | 2021

İkonik sahne performansları

Kazakistan’ı temsil etmek için sayısız kez sahneye çıkan Dimash, performanslarıyla ayakta alkışlandı. Singer 2017 yarışmasındaki performansı ise sanatçının sosyal medyada tanınmasını sağladı. Yarışmayı 2. olarak tamamlayan Dimash, çok sayıda televizyon programına katıldı ve ülkesinin adını tüm dünyaya duyurdu.

ДИМАШ / DIMASH - THE SINGER 2017 - All Performances / Все Выступления (FULL VERSION)

Sanatçının SOS d’un terrien en détresse parçasına getirdiği yorum ise adeta müzik dünyasını yerinden oynattı. Dünyaca ünlü etkinliklerde sahne alan Dimash, şarkıya getirdiği yeni yorumla bir müzik dehası olarak anılmaya başladı.

Dimash - SOS | 2021

2019 yılında ilk albümü olan iD, Çin’de yayımlandı. Albüm, sadece 37 saniyede platin statüsüne ulaştı. Üçlü platin etiketini alması ise 1 saatten kısa sürdü. Aralık ayında ilk ABD konserini veren Dimash, solo konser serileriyle on binlerce kişiye seslendi.

D2’den D8’e uzanan 6 oktavlık sesiyle dünyanın en özel seslerinden biri olarak tanımlanan Dimash, birçok farklı müzik türüne de hakim. Klasik müzik, pop, halk müziği, caz, rock, R&B ve rap ise bu türlerin başında yer alıyor. Pek çok farklı müzik türünü kullanarak kendine has bir vokal tekniği geliştiren Dimash, kafa sesi hakimiyetiyle de dinleyicilerini büyülüyor.

Dimash - AVE MARIA | Новая Волна 2021

Dimash Qudaibergen İstanbul’da!

Dünyanın en güzel seslerinden birine sahip olan Dimash Qudaibergen, 24 Mayıs Cuma akşamı BJK Tüpraş Stadyumu’nda sahne alacak! BJK Tüpraş Stadyumu hakkında yazdığımız bloğu da incelemeyi unutmayın…

BWO Entertainment, Gain Medya ve Yıldızlar Organizasyon iş birliği ile düzenlenecek olan konserde, en sevilen şarkılarını Türk hayranları için seslendirecek.

Stranger Tour kapsamında ülkemize bir kez daha ziyaret etmeye hazırlanan Dimash, 30. yaşını İstanbul’da kutlayacak!

DIMASH | STRANGER TOUR | ISTANBUL

Dünyanın en özel sesine sahip olan Dimash Qudaibergen’in performansını canlı olarak dinlemek için biletlerinizi şimdiden almayı unutmayın!