MÜZİK

Dünyaca Ünlü Piyano Virtüözü HAVASI Ekim’de İstanbul’da!

Besteleriyle piyanonun gizemli dünyasına bir kapı aralayan başarılı virtüöz Havasi İstanbul’a geliyor!

Müzik, kalbi ve ruhu derinden etkileyebilen güçlü bir büyü… Piyanistler de bu büyülü dünyanın ustaları aslında. Eserleriyle dinleyicileri başka dünyalara taşıyan piyano virtüözü Havasi’de bu ustalardan biri.

Gelin, Havasi’nin müziğine ve hayatına daha yakından bakalım.

HAVASI Kimdir?

Macar piyanist ve besteci Balázs Havasi, Eylül 1975’te dünyaya geldi. Henüz 4 yaşındayken piyano çalmaya başlayan Havasi, müzikal yeteneğini kısa sürede herkese kanıtladı. 21 yaşına geldiğinde Weiner Leó Konservatuarı’nda öğretmenlik yapmaya başlayan başarılı piyanist, eğitimine de hız kesmeden devam etti. Franz Liszt Müzik Akademisi’nde dersler alan Havasi, aynı yıllarda Avrupa Yamaha Vakfı’nın piyano yarışmasında birincilik ödülünü kazandı.

Havasi’nin müziği, klasik ve çağdaş elementleri mükemmel bir şekilde birleştiren benzersiz bir tarza sahip. Öyle ki sanatçının müzikal başarıları Elton John’la kıyaslandı. 2000 yılında ilk plak sözleşmesini imzalayan Havasi, iki film müziği albümü yayımladı. Daha sonra kendi plak şirketini kuran sanatçı; Piano, Seven, Infinity ve RED adlı dört solo piyano albümünü kendi plak şirketi üzerinden yayımladı.

İlk Müzik Grubu ve Havasi Senfoni Prodüksiyonu

Havasi, 2006 yılında şarkıcı-söz yazarı Kristóf Hajós’la birlikte The Unbending Trees grubunu kurdu. Grup, çok geçmeden Chemically Happy (Is The New Sad) ismini verdikleri ilk albümlerini yayımladı. Çıkışlarını 2007’de Londra’da gerçekleştiren grup üyeleri, eleştirmenlerden tam not aldı ve performansları The Guardian gazetesi tarafından ‘’baştan çıkarıcı’’ olarak tanımlandı. Grubun ikinci stüdyo albümü Meteor ise 2013’te yayımlandı.

2008’de müzik yapımcısı Csaba Marjai ile yolları kesişen Havasi, Havasi Senfonik Prodüksiyonu için kollarını sıvadı. Dünyanın çeşitli yerlerinden müzisyenleri bir araya getiren prodüksiyonda 100’den fazla sanatçı yer aldı. Prodüksiyonun prömiyerinde aynı piyano tuşuna bir dakika içerisinde tam 498 defa basarak yeni bir dünya rekoruna imza attı. Performansın ardından Guinness Dünya Rekorları Kurulu, Havasi’ye ‘’Dünyanın En Hızlı Piyanisti’’ ünvanını verdi.

Havasi’nin Unutulmaz Performansları 

Havasi, 2010 Dünya Fuarı’nda Şanghay Senfoni Orkestrası ile aynı sahneyi paylaştı. Çin televizyonları tarafından yayınlanan konser, yaklaşık 200 milyon kişi tarafından izlendi. Budapeşte Papp Laszlo Sports Arena’da düzenlenen dört konserlik seride ise tam 46 bin kişinin önünde performans sergiledi. 

HAVASI — Prelude | Age of Heroes (Official Concert Video)

2010’lu yıllarla birlikte birçok ülkede sahne alan Havasi, 2019’da Londra Wembley Arena’da konser veren ilk Macar müzisyen oldu. 2021’de ise Senfonik Konser Gösterisi ile Kuzey Amerika’da tüm biletleri satan ilk Doğu Avrupalı ​​sanatçı ünvanını elde etti.

HAVASI — Coming Home (LIVE at Wembley Arena)

Dünyanın En Hızlı Piyanisti Havasi Türkiye’ye Geliyor!

Havasi’nin besteleri, müziğin gücünü keşfetmek isteyen herkes için unutulmaz bir deneyim kesinlikle. Milyonları etkisi altına alan parçaları ve kırdığı rekorlarla müzik dünyasında devrim yaratan Macar piyanist Havasi Ekim’de Türkiye’ye geliyor!

2 Ekim Pazartesi akşamı gerçekleşecek olan etkinliğin ev sahibi ise Zorlu PSM Turkcell Sahnesi. Tüm dünyada kapalı gişe konserler veren Havasi’nin performansını canlı izlemek için elinizi çabuk tutun ve biletlerinizi hemen alın. Küçük bir hatırlatma, dünyanın en hızlı piyanistiyle yarışıyorsunuz…