minimaster

Geceyi Aydınlatan Ormanda Işık Festivali: LIGHTS & DREAMS

40’tan fazla ülkeyi ziyaret eden Lights & Dreams ‘’Ormanda Işık Festivali’’ bu kez Türkiye’de!

Fantastik bir öyküye dayanan Lights & Dreams festivali, doğanın ve ışıkların dünyasına ev sahipliği yapan benzersiz bir deneyim. 50 bin metrekarelik geniş bir alana kurulan festivalde 3 kilometre uzunluğunda ipek ve 25 bin aydınlatma kullanılıyor. Festival; ağaçlar, bitkiler ve doğayla harmanlanmış ışık enstalasyonlarıyla konuklarına unutulmaz bir gece vadediyor. 30’dan fazla tematik alanın bulunduğu Lights & Dreams festivali; çocuklar, gençler, aileler kısacası herkes için unutulmaz bir etkinlik. Büyülenmeye hazırsanız sizleri ormanın derinliklerindeki bu ışık şölenine davet ediyoruz!

LIGHTS & DREAMS’in Büyüleyici Hikayesi: Venüs ve Atlas

Her yıl farklı temalara odaklanan Lights & Dreams ışık festivali, ziyaretçilerini Işıklar ve Düşler Ülkesi’ne ışınlıyor. Lights & Dreams’in hikayesi, ihtiyar fenerci Atlas’ın kasabadaki kaybolan fener fitillerini fark etmesiyle başlıyor. Karşısına çıkan izleri takip etmeye karar veren Atlas, Lights & Dreams’e hayat veren hikayeyle de orada karşılaşıyor: Periler.

Venüs ismindeki perinin fitilleri çaldığını anlayan fenerci, ilk önce periye kızsa da daha sonra olayın gözüktüğü gibi olmadığını anlıyor. Kendi dünyasını kurtarmak için Atlas’ın fitillerini çaldığını itiraf eden Venüs, fenerciden yardım istiyor. Birlikte sislerin içinden gizemli bir yolculuğa uzanan ikili, sonunda Lights & Dreams ülkesine ulaşıyor. Orada fenerciyi ülkenin liderleri Alea, Aslan Magnus ve Dişi Kurt Elda ile tanıştıran peri, fenerciye Işıklar ve Düşler Ülkesi’nin başından geçenleri bir bir anlatıyor.

Eskiden barış içinde yaşayan Lights & Dreams halkı ve dünyalı insanlar, yayılan bir kara hastalık nedeniyle ayrı düşmüş. Lights & Dreams’i kaplayan reçine, tüm ülkeyi kurutup yok etmiş. Perilerin getirdiği değerli parlak taşlar ise ülkeyi bu kara hastalıktan kurtarmayı başarmış. Tüm bu olayı duyan elfler, insanlar ve periler merakla olayın yaşandığı yere koşmuş. Bir adamın elindeki fener ışığı ise reçineyi hızla yok etmiş. İşte o zaman fenerler, özel bir anlam taşımaya başlamış. Ülkenin kurtuluşu için devasa bir fener yapmaya karar veren halk, tıpkı şimdi olduğu gibi Atlas’ın atalarından gelen bir fenerciden yardım almış. Bunun bir görev olduğunu anlayan fenerci, perilere yardım etme kararı almış. Venüs’le birlikte uzun bir yolculuğa çıkan Atlas, Lights & Dreams ülkesinin kaybolan yaşam fenerini bulmaya ve ülkeyi kurtarmaya söz vermiş.

Lights & Dreams’te Sizleri Neler Bekliyor?

Işık dolu benzersiz bir fantastik öyküye dayanan Lights & Dreams festivali, konuklarını hikayenin yaşandığı anlara götürüyor adeta. Festival, Pazartesi hariç her akşam 20:30’da başlıyor ve 23:30’da sona eriyor. Perilerden kurtlara, aslanlardan elflere kadar birçok fantastik unsura rastlayabileceğiniz festival alanı, Lights & Dreams ülkesini gerçek anlamda deneyimlemenizi sağlıyor. Avrupa’nın önde gelen organizasyon şirketlerinden biri olan Universal Park tarafından düzenlenen etkinlikte devasa tüneller, ışık gösterileri, interaktif oyun alanları, sahne performansları ve daha birçok aktivite düzenleniyor. Festivalin hiç kuşkusuz en ilgi çekici yanı ise Türkiye için özel olarak tasarlanmış tematik alanlar!

Peri Venüs ile kaybolan ışığı yeniden bulmak isteyen herkes Lights & Dreams’e davetli.

Lights & Dreams’te rehberiniz ışıklar…

İlk kez Türkiye’ye gelen Lights & Dreams ışık festivalinin ev sahibi, İstanbul Ayazağa’da bulunan Turkcell Platinum Park. 20:30-23:30 saatleri arasında konuklarını ışığın dünyasına davet eden Lights & Dreams’in kapıları Pazartesi hariç haftanın her günü açık. Venüs’le tanışmaya ve Işıklar Ülkesi’nin sırlarını keşfetmeye hazırsanız biletlerinizi almayı unutmayın.