MÜZİK

Bunları Görmediyseniz Festivale Hiç Gitmemişsiniz

Tek Başınaymış Gibi, Umursamaz Dans Eden Kız

gif_Kız

Bu kızlar olmasaydı bu festivaller yapılmazdı! Sanki Metronomy onun oturma odasında çalıyormuş gibi gözlerini kapar, dans eder. Bakan göze bağlı olarak “abi kız uçmuş ya”, “ne güzel dans ediyor, hayat buna güzel” yorumlarına maruz kalır. Yani kendimizi kandırmayalım daha çok “uçmuş” diyip haksızlık ederler. Ben bu kızın yanındayım. Festival dediğin başkaları için giyinip süslenmek değil, aslında müzik dinlemekten zevk almaktır. Bu kız bunu bilir ama yanlış anlamayın trendlere uyup dizleri yırtık siyak pantolonunu giymeyi de  ihmal etmez :)

Konserin Yarısını Arkadaşlarını Arayarak Geçiren Garip

gifara

Bu arkadaşımız geçen seneki Zeytinli Rock Festivali’nde kaybettiği arkadaşlarını KüçükÇiftlik Park’ta aramaktadır. Bulamaz ama aramak onun için bir yaşam biçimidir zaten. Sezgi’yi bulursa, Berkcan’ların yanına gidelim diye kızı da önüne katar. Arada bir iki şarkılık molalar vermek dışında festival alanında daireler çizer.

Sahneden Ses Teknisyenlerine Ayar Veren Grup

gifistemem

Yerli gruptur genellikle. Nedense bir türlü memnun olmaz ses sisteminden. Ya vokaller kısıktır, ya baslarda sorun vardır. Yeri geldiğinde haklıdır, seyircinin de “aç,aç” desteğiyle ses açtırır. Ama genellikle seyirci her ne kadar alkışlasa da, o mükemmelliyetçiliğinden asla vazgeçmez. Bir gün o mükemmel ses sistemini bulacaktır ve Jay – Z tarafından keşfedilip MTV Müzik Ödülleri’ne çıkacaktır.

Lady Gaga Kıyafetiyle Dürüm Yiyen Festivalcan

gifyemek

Gardolabında laf atılmasından korktuğu için sokakta giymeye utandığı ne kadar kıyafeti varsa aynı potada eritip çimlere yayılan bu Lady Gaga’nın da midesi kazınır. Kalkar, gider yemek sırasına alır dürüm – ayranını sessiz sakin yer. Olabilir şimdi, herkesin başına gelebilir, sürekli kanoalı avocado salatası yiyecek değildir bu kız. Die Andwood dinlerken paçanga böreği saran biri olarak bu yazının sahibi bile kıs kıs güler bu marjinale, terbiyesiz :)

Kadınlar Tuvaleti Kuyruğu

giftuvalet

Bir festivalde rahat bir boşaltım için kaç tuvalet gerekir? Bu sorunun cevabını senelerdir araştıran İsviçreli biliminsanları telefonlarımıza çıkmıyor. Doğruya doğru, bazen KOSKOCAMAN konser alanlarına 4 kabin koyarak kuyruğun ucunu sahne önüne kadar taşıyorlar. Ama erkekler tuvaletine gidip mutlu mesut 10 dakikada geri gelen arkadaştan da alınacak bir ders yok mudur kızlar?