MÜZİK

İçinde Bir Sıkıntı Olanlara Gelsin!

Hiçbir sebep yokken moraliniz mi bozuk, yataktan kalkmak işkence gibi mi geliyor, en son ne zaman kahkaha attığınızı hatırlamıyor musunuz? Belki bu küçük tavsiyeler içinizi biraz olsun açabilir.

 

Soğuk falan demeyin, atkınızı, berenizi alın dışarı çıkın. Kış zamanı parkta gezmek vücudunuzu dinçleştirecektir.

Tek başınıza sergi sergi gezin. Mesela Pera Müzesi’nde bu ara  Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi adında pop kültürü üzerine harika bir sergi var.

mm

Bütün şarkılar aşk için yazılmamış mı ki zaten?

Eğlenceli, rahat okunan bir kitap alın. Mesela Mehmet Murat Somer’in ölümüne eğlenceli Hop Çiki Yaya Polisiye’leri böyle zamanlarda çok iyi gelir.

mmm

Evli ve çocuklu amiralin bir otel odasında “açıklanması zor şartlar altında” aniden ölümü bir anda tüm orduyu… tamam tamam alıyorum, at sepete.

Bir spor karşılaşması izleyin. Evet utanç verici ama bir taraftar ekibiyle birlikte bağırmak insana ilkel bir zevk veriyor.

Sıkıntınızı dans pistine gömün.

 

Dünyanın sonunda geçen bir film, dizi, kitap bulun ve “beterin beteri” etkisiyle kendinizi rahatlatın. Zombi severseniz Z Nation tavsiye edilir.

znation

Bu dizide kimse ana karakter değil, sakın çay koymaya falan kalkmayın, patır patır ölüyor insancıklar.

Senelerdir aynı insanların esprilerini dinlemekten mi sıkıldınız, yeni bir stand-upcı keşfedin. Ne kadar eğleneceğinize siz de şaşıracaksınız.

Belki de herkesin deli gibi dinlediği İranlı sanatçı Mohsen Namjoo’yu keşfetmenizin zamanı gelmiştir. Rahatça arkanıza yaslanın kendinizi İran’ın melodilerine bırakın. Yüzünüzü hep Batı’ya çevirecek değilsiniz. :)

Mohsen Namjoo - Yare jani

Bunların hiçbirini yapacak takatiniz mi yok? O zaman bulun açın Facebook sayfasınızı, önünüze düşen Biletix postlarından birinin altına içinizi dökün.

merve

Anlıyoruz seni Merve, seviyoruz seni…