MÜZİK

2023’ü Noktalarken: Yılın En İyi Müzik Klipleri

2023 yılına damga vuran müzik kliplerini merak ediyor musunuz?

Sinemadan tiyatroya, görsel sanatlardan müziğe…

2023 kesinlikle sanatla dolu özel bir yıldı. Yıllarca konuşulacak sinema filmleri, milyonlarca insan tarafından izlenen dijital içerikler ve tabi ki yıllarca müzik listelerini terk etmeyecek global hitler!

Müziğin büyüsü 2023 yılında da etkisini korudu. Yılı noktalamadan zamanda geriye gidelim ve en çok izlenen müzik kliplerini hatırlayalım…

#1 Miley Cyrus – Flowers

2023’ün en çok izlenen video kliplerinden biri, tabiki de Miley Cyrus’ın Ocak ayında yayımladığı Flowers şarkısı oldu. Yayımladığı anda global bir hit haline gelen parça, Spotify’da 1.5 milyar dinlenmeye ulaştı. Klibinde yer alan özel mesajlarla magazin gündemini de bir hayli meşgul eden şarkı, Youtube’da ise 600 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

Miley Cyrus - Flowers (Official Video)

Miley Cyrus’ın 2023’e damga vuran “Flowers” parçasına özel yazdığımız bloğumuza göz atmayı unutmayın!

#2 Karol G ve Shakira – TQG

İçerisinde Shakira’nın yer aldığı bir projenin başarıya ulaşmaması neredeyse imkansız. 24 Şubat’ta yayımlanan Karol G ve Shakira düeti TQG, müzik sektörünü alt üst eden bir rekora imza attı. Latin havasının hakim olduğu İspanyolca şarkının müzik klibi, 800 milyondan fazla izlenme elde etti. Sözleriyle de gündem olan şarkı, ikilinin dans figürleriyle adeta sosyal medyayı salladı diyebiliriz.

KAROL G, Shakira - TQG (Official Video)

#3 Jimin – Like Crazy

K-pop sanatçısı Park Jimin’in ilk albümü FACE de yılın ses getiren projeleri arasında yer aldı. Albümün çıkış single’ı olan Like Crazy, kısa sürede milyonlarca kişi tarafından dinlendi ve Nisan ayı Billboard Hot 100 listesinde 1 numaraya yerleşti. Spotify’da 600 milyondan fazla dinlenme elde eden şarkının klibi ise 100 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

지민 (Jimin) 'Like Crazy' Official MV

#4 Jungkook – Seven

Yılın en çok konuşulan projeleri arasında bir k-pop sanatçısı daha var: Jeon Jungkook. Bu yıl, ilk solo albümü Golden’ı yayımlayan sanatçı, albümünden önce üç farklı single çalışmasını hayranlarının beğenisine sundu. Bunlardan biri de Latto’nun eşlik ettiği Seven isimli parça. Seven ile Platinum plak kazanarak yeni bir rekor daha kıran Jungkook, Spotify’da 1 milyardan fazla dinlenme ederken şarkının müzik klibi ise 270 milyondan fazla kişi tarafından izlendi.

정국 (Jung Kook) 'Seven (feat. Latto)' Official MV

#5 Doja Cat – Paint The Town Red

2023 yılını bir dizi spekülasyonla geçirmek zorunda kalan Doja Cat, son albümü Scarlet ile büyük bir başarı yakalayarak tartışmalara son verdi adeta. Albümde yer alan Paint The Town Red isimli şarkıyla sosyal medyada büyük ses getiren sanatçı, 500 milyondan fazla dinlenme elde etti. Oldukça ikonik bir klibe imza atan Doja Cat, Youtube’da ise 120 milyondan fazla izlendi.

Doja Cat - Paint The Town Red (Official Video)

#6 Dua Lipa – Dance The Night

2023 yılını kasıp kavuran Barbie filmi, film müzikleriyle de büyük bir başarıya imza attı. Bu şarkılardan biri de Dua Lipa’nın Dance The Night isimli şarkısı. Uzun süre sosyal medyanın merkezinden ayrılmayan Barbie filmi, şarkılara da aynı başarıyı taşıdı. Öyle ki Dance The Night, 500 milyondan fazla dinlenme elde etti. Şarkının Barbie teması taşıyan klibi ise 120 milyon kişi tarafından izlendi.

Dua Lipa - Dance The Night (From Barbie The Album) [Official Music Video]

#7 PinkPantheress ve Ice Spice – Boy’s a liar Pt. 2

Yılın en iyi çıkış yapan sanatçıları arasında yer alan Ice Spice, 2023 boyunca yayımladığı projelerle müzik listelerine ilk sıralardan giriş yaptı. PinkPantheress ile birlikte seslendirdiği Boy’s a liar Pt. 2 isimli şarkısı ise sosyal medyanın hitleri arasına girdi. 700 milyondan fazla dinlenme elde eden şarkının klibi de 160 milyondan fazla tıklanarak yılın en çok izlenen video klipleri arasına girdi.

PinkPantheress, Ice Spice - Boy’s a liar Pt. 2 (Official Video)