MÜZİK

Küresel Festival Rehberi: 28 etkinlik, 12 şehir, bir muhteşem festival yapılacaklar listesi

Dünyanın birçok yerinde gerçekleşen festivaller burada: Küresel Festival Rehberi!

Nabız gibi atan ritimlerden nefes kesen performanslara, yaz boyunca gerçekleşecek ve unutulmaz anılar bırakacak festivallerden seçtiklerimizi sizlerle buluşturuyoruz. Dünya çapında 12 şehirde gerçekleşen kültürlerin, geleneklerin ve neşeli buluşmaların çeşitli dokusunu keşfediyoruz.

Milano, İtalya

Milano Latin Festival

Tarih: 30 Haziran – 29 Temmuz

Ünlü isimler: Romeo Santos, Arcangel, Prince Royce, J Balvin, Jowell & Randy, Ozuna, Gente de Zona, Tito Nieves, Ricardo Montaner, Enanitos Verdes, Anuel, Grupo Extra, Lali, Joe Veras & Tono

Özellikler: Günlük biletler, 50 € altındaki biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali, Aile dostu

Latin Amerika ve Karayip ülkelerinin büyüleyici kültürlerine doğru unutulmaz bir yolculuk olan Milano Latin Festivali’nin Lombardiya’nın başkentine canlı dönüşünü deneyimleyin!

Tüm yaz boyunca Viale Milanofiori’deki (Assago) Ticketmaster Arena’da düzenlenen 2023 edisyonu için bize katılın. MLF’yi yeni zirvelere taşıyacak ünlü sanatçılardan oluşan sansasyonel bir kadroya hazır olun!

Otuz yılı aşkın bir süredir Milano yazının en önemli müzik festivali olan Milano Latin Festivali ile kültür, gastronomi, el sanatları ve elbette reggaeton, trap, dembow, bachata ve salsa bir araya gelerek unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

I-Days Milano Coca-Cola

Tarih: 22 Haziran – 15 Temmuz

Ünlü İsimler: Florence + The Machine, Foals, Rosalìa, Paolo Nutini, Interpol, Travis Scott, The Black Keys, Liam Gallagher, RHCP, Arctic Monkeys

Özellikler: Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali, Aile dostu

Bağımsız müzik severler için İtalya’nın önde gelen festivali I-Days Milano Coca-Cola’nın heyecan verici geri dönüşüne hazır olun! Etkinlik, 2023 yılında Milano’daki ikonik Ippodromo SNAI’de unutulmaz bir edisyon için geri dönüyor.

I-Days Milano Coca-Cola, 1999’daki başlangıcından bu yana Arcade Fire, Arctic Monkeys, Blink 182, Green Day, Imagine Dragons, Justin Bieber, Kasabian, Liam Gallagher gibi popüler isimleri çekerek olağanüstü rock müziği için bir işaret olmuştur… Linkin Park, Manu Chao, Muse, Nine Inch Nails, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Pearl Jam, Placebo, Queens Of The Stone Age, Radiohead, Sigur Ros, Sonic Youth, The Killers, The Offspring, Tool ve Velvet Revolver ise festivalde yer alacak diğer ünlü isimler.

Kendinizi Haziran ve Temmuz ayları arasında yeni duyurulan Ippodromo SNAI’de gerçekleşecek olan 19. I-Days Milano Coca-Cola için hazırlayın. Rock tutkunları için özel olarak hazırlanan ve eşi benzeri olmayan heyecan verici bir deneyim vaat eden olağanüstü bu etkinliğin keyfini çıkarın.

ROTTERDAM, HOLLANDA

Rolling Loud Rotterdam

Tarih: 30 Haziran – 1 Temmuz

Ünlü isimler: Kendrick Lamar, Travis Scott

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali

Rolling Loud 30 Haziran ve 1 Temmuz’da Rotterdam Ahoy’u ele geçirirken, kendinizi uluslararası hip-hop dünyasına bırakın!

Bu iki günlük festival, dünyanın dört bir yanından en iyi hip-hop yeteneklerini sergileyen kadrosuyla unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Eşsiz Kendrick Lamar’ın çığır açan ilk albümü ‘Good Kid, M.A.A.D. City’den son albümü ‘Mr. Morale & The Big Steppers’ ile Lamar, olağanüstü teknik becerisi ve düşündürücü şarkı sözleriyle tartışmasız “hip-hop kralı” konumunu sağlamlaştırdı. Sansasyonel canlı turnesi sırasında tiyatro, dans ve hayranlık uyandıran rap’in ustaca birleşimiyle büyülenmeye hazır olun.

Ayrıca ünlü sanatçı Travis Scott’da spot ışıklarını üzerine çekiyor. Bu Amerikalı süperstarın tanıtılmaya ihtiyacı yok, 2017 ve 2019’da WOO HAH!’daki heyecan verici performanslarıyla şimdiden silinmez bir iz bıraktı. Listeleri alt üst eden ‘ASTROWORLD’ albümü ve Drake ve Pharrell Williams gibi isimlerle yaptığı son işbirlikleriyle Travis Scott, günümüzün önde gelen rap sanatçılarından biri olarak konumunu sağlamlaştırdı. Sınırsız enerjisinin ve bulaşıcı sahne varlığının patlayıcı bir gösterisine hazır olun.

North Sea Jazz

Tarih: 7 – 9 Temmuz

Ünlü isimler: Stormzy, Lizzo, Tom Jones

Özellikler: Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali, Aile dostu

Cazın geçmişinin, bugününün ve geleceğinin üç olağanüstü gün boyunca canlandığı, dünyanın en büyük kapalı alan müzik festivali olan NN North Sea Jazz Festival, 7 ve 9 Temmuz tarihleri arasında Rotterdam’da!

Bu dünyaca ünlü etkinlik sadece cazı kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda blues, soul, funk, hip hop, dünya müziği, pop ve çok daha fazlasını içeren inanılmaz bir tür yelpazesini de sergiliyor.Bu yıl, Lizzo, Stormzy ve Tom Jones gibi olağanüstü sanatçıların sahnede olacağı festivalde onlara Buddy Guy, Gabriels, Jacob Banks, Jill Scott, Little Simz, Loyle Carner, The Teskey Brothers ve Van Morrison’ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü sanatçı katılıyor. Festival ayrıca efsanevi Jan Garbarek, Wynton Marsalis ile Jazz at Lincoln Center Orkestrası ve büyüleyici Pat Metheny Side-Eye ile caz efsanelerini de hatırlatmayı es geçmiyor.

SÃO PAULO, BRAZİLYA

The Town

Tarih: 2 – 10 Eylül

Ünlü isimler: Bruno Mars, Foo Fighters, Post Malone ve Maroon 5

Özellikler: Gündüz biletleri, Şehir festivali, Yeni festival, Aile dostu

Dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Rock in Rio’nun yaratıcılarının elinden çıkan The Town, São Paulo’da ilk kez sahneye çıkıyor ve şimdiden eyaletin en büyük müzik, kültür ve sanat festivali olma özelliğini taşıyor!

Altı sahnede 235 saatten fazla müziğin yer aldığı beş günlük eğlence boyunca 500.000’den fazla kişi müzikal etkinliklerin, ikonik zip line gibi ekstrem gezintilerin ve São Paulo’nun en iyi gastronomisinin tadını çıkaracak.

Bruno Mars, Foo Fighters, Post Malone ve Maroon 5’in ana sahnede sahne alacağı etkinlikte, yoğun talep üzerine iki gece sahne alacak olan Bruno Mars ve Foo Fighters’ın biletleri sadece üç saat içinde tükendi.

MÜNİH, ALMANYA  

SUPERBLOOM

Tarih: 2 – 3 Eylül

Ünlü isimler: Imagine Dragon, Martin Garrix, Jason Derulo, Ellie Goulding, Ava Max, The Blaze, Years & Years, Dermot Kennedy, Sam Fender, Zara Larsson, Lost Frequencies, Giant Rooks

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali, Otel paketleri, Aile dostu

Bu yaz gerçekleşen görkemli bir prömiyerin ardından, yepyeni Superbloom festivali 2023 yılında Münih’e geri dönüyor. SUPERBLOOM 2023’ün kadrosu belli oldu! Güçlü grup Imagine Dragons, EDM süperstarı Martin Garrix ve Ellie Goulding’in meleksi sesi ile “Dünyanın Zirvesinde” hissedin. Ayrıca Marteria ile çıldırmak ve nihayet ‘Kral’ Years & Years ile dans etmek için sabırsızlanmamak elde değil!

Ayrıca Zara Larsson, Giant Rooks, Badmómzjay, Cat Burns, Ski Aggu, Paula Hartmann ve çok daha fazlası ile parti yapmayı dört gözle bekleyebilirsiniz! Heavysaurus, Dikka ve daha fazlasının yer aldığı MiniBloom serisi ise en küçük festivalcilerimiz için hazır.

En iyi haber: SUPERBLOOM 2023 için 6-15 yaş arası sınırlı sayıda bilet ücretsizdir (yalnızca başka bir bilet kategorisiyle birlikte kullanılabilir)!

Rolling Loud Germany

Tarih: 7 – 9 Temmuz

Ünlü isimler: Kendrick Lamar, Travis Scott, Wizkid, Lil Durk, Latto, GloRilla, Gucci Mane, Joey Bada$$, Central Cee, M Huncho, Fireboy DML, Ayra Starr, Kodak Black

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali, Otel paketleri

Rolling Loud’un misyonu hip-hop alanındaki en iyi ve en parlak sanatçıları uluslararası bir izleyici kitlesiyle buluşturmaktır. Travis Scott, Kendrick Lamar ve WizKid’in headliner olarak yer aldığı Rolling Loud Almanya’nın açılışı, festivalin şimdiye kadarki en etkileyici kadrolarından birini Bavyera’ya getiriyor. Küresel müziğin en heyecan verici isimlerinden bazılarının performanslarını vaat eden Rolling Loud Germany, Bavyera’nın başkentindeki Messe München’de merakla beklenen ilk etkinliğini gerçekleştiriyor!

Altı kez Billboard Hip-Hop Power Players’a seçilen Matt Zingler ve Tariq Cherif tarafından kurulan festival, Miami’deki mütevazı bir günlük kutlamadan, birçok kıtaya yayılan sayısız etkinlikle devasa bir küresel cazibe merkezi haline geldi. Rolling Loud’un uluslararası başarısı, hip-hop’un muazzam küresel çekiciliğinin bir kanıtıdır…

FRAUENFELD, İSVİÇRE

Openair Frauenfeld

Tarih: 6 – 8 Temmuz

Ünlü isimler: Travis Scott, Kendrick Lamar, Wizkid, Stormzy, Luciano

Özellikler; Kamp, Günlük biletler, VIP yükseltmeleri

Avrupa’nın en canlı hip-hop festivali Openair Frauenfeld’de (OAF) unutulmaz bir deneyime hazır olun! Travis Scott, Kendrick Lamar, Luciano ve daha birçok inanılmaz sanatçının yer aldığı uluslararası bir kadroyla geri dönen OAF ile kendinizi otantik bir müzik ve kültür kutlamasına kaptırmaya hazır olun. Bu yılki etkinlik en üst düzey hip-hop kutlaması olmayı vaat ediyor. Ancak hepsi bu kadar değil! OAF, 5 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü yetenekleri sergileyecek beş ön gösteri ile seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Günde yaklaşık 30 gösteri ile sizi eğlendirecek heyecan verici performanslar katılımcıları bekliyor… Her gün festivalin geniş kamp alanında toplanan 50.000’e yakın müzik tutkununa katılarak dostluk ve heyecan dolu bir atmosfer yaratmak sizin elinizde!

HELSINKI, FİNLANDİYA

Tuska

Tarih: 30 Haziran – 2 Temmuz

Ünlü isimler: Ghost, VV, Gojira, Arch Enemy, In Flames, The Hu

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali

Eşi benzeri olmayan bir metal fantezisi olan Tuska, Finlandiya’nın en uzun ömürlü metal festivalidir!

Helsinki’nin efsanevi etkinlik parkı Suvilahti, 30 Haziran – 2 Temmuz tarihleri arasında metal kafalar için bir cennete dönüşecek. Bu sevilen yıllık buluşma 24. yılını kutluyor ve küçük bir kulüp festivalinden bugünkü büyük parti mekanına olan evrimi inanılmaz… Üç gün boyunca bir araya gelen 49.000’den fazla festival katılımcısına katılın.

Tuska, en büyüleyici müzik sanatçılarının yer aldığı titizlikle seçilmiş kadrosuyla ünlüdür. Ancak bu sadece müzikle ilgili değil… Tuska gerçekten türünün tek örneği olan bir atmosfer sunuyor ve metal tutkunlarından oluşan sıkı sıkıya bağlı bir topluluk yaratıyor. Ghost, VV (Ville Valo), Gojira, Arch Enemy, In Flames ve The Hu gibi headlinerların akıllara durgunluk veren performansları ile daha fazlası için can atmaya hazır olun.

Flow Festival

Tarih: 11-13 Ağustos

Ünlü isimler: Lorde, Blur, Wizkid, Christine & The Queens, Tove Lo, Devo & Pusha T

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali

En popüler butik şehir festivali Flow Festival’de kendinizi Helsinki’nin canlı kentsel manzarasının kalbine bırakın!

Flow Festival, 2004 yılındaki başlangıcından bu yana küçük bir kulüp etkinliğinden Avrupa’da müzik ve sanat alanında çığır açan bir fanteziye dönüştü. 11-13 Ağustos tarihleri arasında Helsinki’deki Suvilahti, müzik ve kültürün heyecan verici bir kutlamasıyla canlanacak!

Flow Festival, popüler kültür ve deneysel sanatlardan ilham alan, özenle seçilmiş ve içerik odaklı bir program sunmaktan gurur duymakta… Pop ve indie müziğin en büyük yıldızlarını, birinci sınıf DJ ve kulüp performanslarını ve hem Finlandiya’dan hem de dünyanın dört bir yanından çığır açan deneysel sesleri içeren uluslararası bir kadroyla eğlenmeye hazır olun.

Ancak Flow Festival sadece müzikten ibaret değil; tam bir duyusal deneyim. Yüksek kaliteli restoranların nefis sunumlarının tadını çıkarın, özenle tasarlanmış festival alanına dalın ve festivalin sürdürülebilirlik ve sorumluluk konusundaki güçlü taahhüdünü benimseyin. Lorde, Blur, Wizkid, Christine & The Queens, Tove Lo, Devo ve Pusha T gibi headlinerların ilham ve enerji dolu unutulmaz performanslarıyla büyülenmeye hazır olun!

NEW YORK / NEW JERSEY

Catbird Music Festival

Tarih: 19 – 20 Ağustos

Ünlü isimler: The Lumineers, Tyler Childers, The War on Drugs, Band of Horses, Trey Anastasio Band

Özellikler; Kamp, Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Aile dostu

Catbird Müzik Festivali, 19 ve 20 Ağustos tarihlerinde Bethel, NY’deki Bethel Woods Center for the Arts’ta gerçekleştirilecek iki günlük bir kamp etkinliği olan festival için hazırlanıyorlar!

Orijinal 1969 Woodstock Müzik ve Sanat Fuarı’na ev sahipliği yapmasıyla ünlü bu tarihi alan, bir kez daha kampçıları ve müzikseverleri ağırlayacak. Catbird, kültürel öneme sahip görkemli doğal çevrenin ortasında olağanüstü canlı müzik, yerel yiyecek ve içkiler ile çeşitli kamp seçeneklerini bir araya getirerek olağanüstü bir deneyim vaat ediyor.

Festival, iki sahnede 22 farklı sanatçının yer aldığı yıldızlarla dolu bir kadroya sahiptir. Headlinerlar arasında The Lumineers, Tyler Childers, The War on Drugs ve Trey Anastasio Band’in yanı sıra Band of Horses, Dispatch, Trampled By Turtles, Charley Crockett, Margo Price ve Amos Lee gibi önemli isimler yer alıyor.

Festival katılımcıları ayrıca otantik eserler, interaktif medya ve hatta 1969 Woodstock festivaline adanmış saykodelik bir otobüs ile sürükleyici bir deneyim sunan Bethel Woods Müzesi’ni de keşfedebilirler. Bu, dönemin kültürel önemini araştırmak için bir fırsat sunmaktadır.

Catbird Müzik Festivali, birinci sınıf performansları, benzersiz kamp deneyimlerini ve Woodstock festivalinin ikonik tarihiyle bağlantıyı bir araya getirerek unutulmaz bir etkinlik olmayı vaat ediyor.

TidalWave Festival

Tarih: 11 – 13 Ağustos

Ünlü isimler: Thomas Rhett, Cole Swindell, Jason Aldean, Dustin Lynch, Brooks & Dunn, Randy Houser, Jelly Roll

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali, Otel paketleri

TidalWave Müzik Festivali 2023’te merakla beklenen geri dönüşünü gerçekleştiriyor!

11-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu sahil fantezisi bir kez daha New Jersey’deki Atlantic City Sahilini süsleyecek. Festival, aralarında country müzik sansasyonları Jason Aldean, Brooks & Dunn ve Thomas Rhett’in de bulunduğu etkileyici kadrosunu şimdiden duyurdu.

TidalWave’deki ana sahne, yetenekli bir sanatçı kadrosunun muhteşem performanslarını sergileyecek. Cooper Alan, Mitchell Tenpenny, Randy Houser, Corey Kent, Dustin Lynch, Jo Dee Messina, Cole Swindell, Jelly Roll, Lily Rose, Dylan Scott, Priscilla Block, Lindsay Ell, Nate Smith, Hailey Whitters ve eşsiz DeeJay Silver gibi isimlerin büyüsüne kapılmaya hazır olun.

Ana sahneye ek olarak TidalWave, “Next from Nashville” olarak bilinen ikinci sahnede, yeni yeteneklerden oluşan heyecan verici bir kadro yer alacak. George Birge, John Morgan, Madeline Edwards, Ben Burgess, Dylan Marlowe, Chase McDaniel, Mackenzie Carpenter, Megan Moroney, Pillbox Patti, MacKenzie Porter, Peytan Porter, Aaron Raitiere, Lauren Watkins ve Jake Worthington’ın performansları merakla bekleniyor! Sahnede ayrıca efsanevi Ray Wylie Hubbard’ın özel bir performansı da yer alacak.

Pitoresk sahil ortamı ve tanınmış yıldızlarla yükselen yetenekleri harmanlayan kadrosuyla TidalWave Müzik Festivali, country müzik tutkunları için unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Bu sansasyonel etkinlikte güneşi içinize çekmeye, inanılmaz müziğin keyfini çıkarmaya ve kalıcı anılar yaratmaya hazır olun!

SeaHearNow

Tarih: 16 – 17 Eylül

Başrol oyuncuları: The Killers, Greta Van Fleet, Sheryl Crow, Foo Fighters, Weezer

Özellikler Günlük biletler, VIP yükseltmeleri

Sea.Hear.Now 2023’te inanılmaz bir kadroya hazır olun! Bu dünya standartlarındaki festivalde Foo Fighters, The Killers, Greta Van Fleet, Weezer, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Mt. Joy, Sheryl Crow, The Beach Boys ve daha fazlası sahne alacak.

16 ve 17 Eylül tarihlerinde North Beach Asbury Park ve Ashbury Park, NJ’deki Bradley Park’ta gerçekleşecek olan festivalde üç sahnede 25’in üzerinde sanatçı sahne alacak. Müziğin yanı sıra heyecan verici bir sörf yarışması ve bir sanat kutlaması da yapılacak.

North Beach Rumble sörf yarışması, Doğu Yakası’nın en iyi sörfçülerini takım formatında bir araya getirerek stil ve yaratıcılık için yarıştıracak. Sanatçı Pork Chop’un üstlendiği Stoke Henge, ikonik denizanası ve sörf tahtası kemerleriyle festivalin görsel merkezi olarak hizmet verecek. Jersey Shore sanatçısı Jay Alders, yerel sanatçıların eserleri eşliğinde okyanus temalı sergisini sunacak. Bradley Park’taki Transparent Gallery’de katılımcı müzisyenlerin eserlerinin yanı sıra özel pop-up performanslar da sergilenecek.

Sea.Hear.Now 2023, hem müzik hem de sanatseverler için unutulmaz bir deneyim olmayı vaat ediyor!

PARİS, FRANSA

Lollapalooza Paris

Tarih: 21 – 23 Temmuz

Ünlü isimler: Stray Kids, Rosalia, Kendrick Lamar, Lil Nas X, Aya Nakamura, Central Cee, Kygo, Niall Horan, Damso, Niska, OneRepublic

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Aile dostu

Lollapalooza, 2017’de Hippodrome ParisLongchamp’ın kalbine yerleşerek LollaParis’i doğuran dünyanın en büyük festivalinin hikayesini anlatan beş hece! LollaParis, favori sanatçılarınız, yakından tanıdıklarınız ve keşfedip bir sonraki çalma listelerinizin başına koyacağınız diğer tüm sanatçılar için bir buluşma yeridir.

Festival aynı zamanda Fransız gastronomisini kucaklıyor ve Jean Imbert’in ilk edisyonundan bu yana sponsorluğunu üstlendiği bu 3 günlük yolculukta dünyaca ünlü pasta şefi Cédric Grolet eşlik edecek. Burası aynı zamanda dünyanın dört bir yanından en iyi sokak yemeklerinin ve lezzetlerinin buluşma noktası da olmayı başarıyor.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan LollaParis’te dünyanın sunduğu en iyi etkinliklerin tadını çıkarmak ve gerçekten eşsiz bir deneyim yaşamak için üç gününüz olacak.

Brunch Electronik

Tarih: 16 – 17 Eylül

Ünlü isimler: Carl Cox, Paul Kalkbrenner, Joseph Capriati, Mathame, KAS:ST

Özellikler; Günlük biletler, 50 € altındaki biletler

2017’deki inanılmaz ilk gösteriminin ardından Brunch Electronik Paris’e geri dönüyor!

10 yıl önce Barselona’da doğan bu etkinlik, ilk başta pazar günleri şehir parkında aileleri ve elektronik müzik severleri bir araya getiriyordu. Daha sonra diğer Avrupa şehirlerini fethetmek için yola çıktı: Madrid, Lizbon, Malaga, Lima ve Paris.

Bu göçebe festival, her etkinlikte Brunch Electronik’in savunduğu ve saygı duyduğu değerleri paylaşan samimi ve kapsayıcı bir kitleyi bir araya getiriyor. Brunch, herkesin kendini özgür hissedebileceği bir alandır.

Bu yeni edisyonda Electronik Brunch, ünlü Hippodrome ParisLongchamp’ta kıskanılacak bir kadroyla iki güne yayılıyor.

İSTANBUL, TÜRKİYE

Istanbul Festival

Tarih: 21 Temmuz – 6 Ağustos

Ünlü isimler: Türkiye’nin en ünlü grupları ve sanatçıları

Özellikler; Günlük biletler

Türkiye’nin en sevilen sanatçıları, sürpriz performanslar ve büyüleyici sahne şovlarıyla hayat bulan İstanbul Festivali’nde inanılmaz bir deneyime hazır olun!

Birçok konserin yanı sıra heyecan verici çocuk atölyeleri, e-spor turnuvaları ve eşsiz lezzetlerle damak tadınızı şımartın…

Unutulmaz 17 güne siz de katılın ve İstanbul Festivali’ndeki büyünün bir parçası olun.

İstanbul Cocktail Festival 2023

Tarih: 5 – 6 Ağustos

Ünlü isimler: Mert Demir, Selin Geçit, Elderbrook Live, Emir Taha

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri

İstanbul Kokteyl Festivali’nde kışkırtıcı lezzetler ve canlı deneyimlerle dolu bir dünyanın tadını çıkarın!

Tanınmış kokteyl uzmanları ve yemek meraklılarının en popüler ve yaratıcı karışımlarını yudumlayabileceğiniz festival, 5 – 6 Ağustos boyunca İstanbullularla buluşuyor.

Mert Demir ve Emir Taha başta olmak üzere birçok sanatçının sergileyeceği heyecan verici performansları, seçkin butikler tarafından sergilenen benzersiz tasarım ürünleri ve gün boyu eğlenceyi devam ettirecek çeşitli heyecan verici etkinliklere ve oyunlara katılabileceğiniz festivali kaçırmayın!

MilyonFest Istanbul 2023

Tarih: 6 – 9 Temmuz

Ünlü isimler: Türkiye’nin en ünlü grupları ve sanatçıları

Özellikler; Kamp, Günlük biletler, 50 € altındaki biletler, Şehir festivali

İstanbul’un en popüler festivali Milyonfest, 6 ve 9 Temmuz tarihleri arasında sizlerle buluşmaya hazırlanıyor!

Umut Kuzey liderliğinde ve Milyon Yapım Organizasyonu tarafından sunulan bu etkinlik, bu yaz şehri ateşlemeye hazırlanıyor… Yetenekli sanatçı ve performansçılardan oluşan etkileyici bir kadroyla dört gün boyunca kesintisiz eğlenceye hazır olun.

LONDRA, İNGİLTERE

Gopuff delivers Wireless

Tarih: 6 – 9 Temmuz

Ünlü isimler: Playboi Carti, Travis Scott, D Block Europe

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali

Wireless Festival heyecan verici bir patlamayla geri dönerken kendinizi müziğin canlı dünyasına bırakın! Avrupa’nın en büyük siyah müzik kutlaması olan bu etkinlik, unutulmaz bir deneyim için dünyanın dört bir yanından en yeni sanatçıları bir araya getiriyor.

İkonik liste başı sanatçılardan yükselen yıldızlara kadar dünyanın en büyük sanatçılarının yer aldığı program sizi kendine hayran bırakacak. Bulaşıcı ritimlerin içinde kaybolun ve en sevdiğiniz parçalara eşlik edin.

Bu bir müzik festivalinden çok daha fazlası… Çeşitliliğin, birliğin ve siyah müziğin dünya sahnesindeki inanılmaz etkisinin bir kutlamasıdır. Kalabalığın enerjisini hissedin, pozitif titreşimleri kucaklayın ve ömür boyu sürecek anılar yaratın.

Photographer: www.lukedyson.com

South Facing

Tarih: 28 Temmuz – 13 Ağustos

Ünlü isimler: Noel Gallagher’s High Flying Birds, Johnny Marr, Raver Tots, Primal Scream, The Jesus and Mary Chain, Rudimental, James, Happy Mondays, First Aid Kit, CMAT, Craig David, Nathan Dawe

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali, Aile dostu

Günlük bir festival olan South Facing, Crystal Palace Bowl’un büyüleyici tarihi atmosferi ile unutulmaz bir festival vaat ediyor!

 Elton John, Pink Floyd ve The Beach Boys gibi efsanevi sanatçılara ev sahipliği yapan zengin bir mirasa sahip olan etkinlik bu yıl 28 Temmuz ve 13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

Reading Festival

Tarih: 25 – 27 Ağustos

Ünlü isimler: Billie Eilish, Sam Fender, Foals, The Killers, Imagine Dragons, Lewis Capaldi

Özellikler; Günlük biletler, VIP yükseltmeleri

İngiltere’de eş zamanlı olarak gerçekleşen ikiz festivaller Reading ve Leeds festivalleri, bu yıl 25-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek!

Rock, pop, hip hop, grime, dans ve indie türlerini kapsayan festival başta Billie Eilish, Sam Fender, Foals, The Killers, Imagine Dragons ve Lewis Capaldi gibi inanılmaz sanatçıları ağırlamaya hazırlanıyor…

Ama hepsi bu kadar değil! Komedi gösterileri, tiyatro performansları, büyüleyici sanat etkinlikleri, sürükleyici sinema deneyimleri, sessiz diskolar ve heyecan verici lunapark gezintileriyle müziğin ötesinde eğlenmek bu festival ile mümkün!

OSLO, NORVEÇ

Tons of Rock

Tarih: 21 – 24 Haziran

Ünlü isimler: Guns n’ Roses, Volbeat, Nightwish, Ghost, Pantera, Iggy Pop, Kvelertak

Özellikler; Kamp, Günlük biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali

Norveç’in en büyük metal ve rock festivali olan Tons of Rock’ın gücünü ve heyecanını yaşayın!

Sekiz inanılmaz yıl boyunca bu etkinlik, her yerden rock ve metal meraklıları için mutlaka katılmaları gereken bir buluşmaya dönüştü. Norveç’teki tutkulu rock ve metal topluluğu için yıllık bir buluşma noktası olarak hizmet veren Tons of Rock, önemli bir festival olarak statüsünü sağlamlaştırmıştır. 2022’de 80.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlayan festival, ülkenin en büyük müzik festivallerinden biri olarak gururla ayakta duruyor. Efsanevi sanatçılar sahneye çıkıp patlayıcı performanslarını sergilerken elektrikli atmosferden etkilenmeye hazır olun. Tons of Rock’ta bize katılın ve metal ve rock müzik için ortak bir sevgiyle birleşen canlı bir topluluğun parçası olun!

Øyafestivalen

Tarih: 9 – 12 Ağustos

Ünlü isimler: Blur, Håkan Hellström, Wizkid, Pusha T, Sigrid, Boygenius

Özellikler; Günlük biletler, Şehir festivali

Øyafestivalen, 1999 yılındaki mütevazı başlangıcından itibaren hızla ülkenin önde gelen ve en etkili müzik festivallerinden biri haline geldi. Farklı türlerde çağdaş müziğin en iyilerini sergileyen ünlü sanatçılardan oluşan geniş bir kadroyla büyülenmeye hazır olun!

Festival yıllar içinde büyüdükçe, müzikseverler için mutlaka katılmaları gereken bir etkinlik olarak statüsünü sağlamlaştırdı ve yakın veya uzak mesafeden sadık bir hayran topluluğunu kendine çekti. Norveç müzik sahnesine damgasını vurmaya devam eden, insanları unutulmaz anlar ve unutulmaz performanslar için bir araya getiren Øyafestivalen’in canlı ruhunu kutlayın.

STOCKHOLM, İSVEÇ

Lollapalooza Stockholm

Tarih: 29 Haziran – 1 Temmuz

Ünlü isimler: Travis Scott, Lizzo, Lil Nas X, Mumford & Sons, Kygo, Zara Larsson, The 1975

Özellikler; Günlük biletler, 50 € altındaki biletler, VIP yükseltmeleri, Şehir festivali

1991 yılında bir turne festivali olarak kurulan Lollapalooza, 2005 yılında Chicago’da asıl evini buldu ve o zamandan beri Güney Amerika’da São Paulo, Buenos Aires ve Santiago’ya, Avrupa’da Berlin, Paris ve Stockholm’e ve Hindistan’da Mumbai’ye kadar genişleyerek uluslararası bir etkinliğe dönüştü. Festival geçtiğimiz yaz Stockholm’deki Gärdet’e 70.000’in üzerinde ziyaretçi çekmiştir.

Lollapalooza Stockholm bu yıl 29 Haziran ve 1 Temmuz arasında müzikseverler ile buluşacak. Festival, Travis Scott, Lizzo, Lil Nas X, Mumford & Sons, Kygo, Zara Larsson ve The 1975 gibi birçok ünlü sanatçıdan oluşan seçkin kadrosu, heyecan verici performansları ve muhteşem ambiyansıyla Lollapalooza Stockholm, benzersiz bir müzik ve kültür kutlaması vaat ediyor!

Hights Festival

Tarih: 30 Haziran – 1 Temmuz

Ünlü isimler: Aera, Cloz, Hatami, Santiago, TOKİ, 7heads

Özellikler; Günlük biletler, 50 € altındaki biletler

Hights Festival 2023, dünyanın her yerinden aile, arkadaşlar ve müzikseverlerin uzun zamandır beklediği bir buluşma için Stora Skuggan’a geri dönüyor. Şehrin kraliyet parkında, doğa ananın güzelliği içinde özenle hazırlanmış iki günlük bir aşk ilişkisi…

İki tam gün sürecek festival, katılımcılara doğayla yeniden bağ kurma ve parkın güzelliğini kucaklama fırsatı sunacak. Hights’ın her yıl birkaç günlüğüne evim deme onuruna eriştiği büyülü bir yer!

Latin Village

Tarih: 29 Temmuz

Özellikler; Günlük biletler, Şehir festivali, Aile dostu

Bu canlı etkinlik, her yaş için saf bir zevk günü sunuyor. Canlı müzik, büyüleyici dans gösterileri, ağız sulandıran yemekler ve tüm aile için ilgi çekici etkinliklerle dolu renkli bir Latin Amerika kültürü kutlamasına kendinizi bırakın.

Yetenekli sanatçılar sahne alırken Latin müziğinin ritmini hissedin, salsa, reggaeton ve daha fazlasına olan tutkunuzu ateşleyin. Eşsiz eserlerini sergileyen yetenekli zanaatkârların sergilerini keşfedin. Yaratıcılığınızı harekete geçirecek yüz boyama ve diğer interaktif deneyimlere katılın. Ve Latin Amerika mutfağının otantik lezzetlerinin tadına vararak bir mutfak yolculuğuna çıkın!