MÜZİK

Miley Cyrus Yıllar Sonra Yine Zirvede: Flowers

2023 Manifestosu: "Kendi çiçeklerimi kendim alabilirim!"

Miley Ray Cyrus, on yılın ardından “kendine aldığı çiçeklerle” Billboard Hot 100 listesine 1 numaradan giriş yaptı.

Wrecking Ball, We Can’t Stop ve Party In The U.S.A. gibi hit parçalarla parti listelerinin vazgeçilmezi olan Cyrus, 13 Ocak’ta yayımladığı Flowers single’ı ile zirvedeki yerine geri döndü.

Hannah Montana’dan Hit Şarkılara…

2006 yılında, Hannah Montana projesiyle tanımıştık onu… Tüm dünyayı kasıp kavuran bir pop star olacağının sinyallerini o zamanlardan almıştık aslında.

Miley Stewart rolüyle milyonlarca insana ulaşan başarılı sanatçı, müzik çalışmalarına da aynı yıllarda başladı. İlk stüdyo albümü Meet Miley Cyrus Haziran 2007’de piyasaya sürüldü. Güncel olarak 1 milyardan fazla dinlenme elde etmiş olan Party In The U.S.A. isimli single’ını ise 2009 yılında yayımladı. 2007-2010 dönemini müzik konusunda oldukça etkin geçiren Miley, 2010’dan sonra müziğe üç yıllık bir ara verdi.

2013 yılında dördüncü stüdyo albümü Bangerz ile geri dönen sanatçı, tarzındaki büyük değişiklikler nedeniyle uzun süre gündemden düşmedi. We Can’t Stop ve özellikle Wrecking Ball gibi önemli parçaların yer aldığı albüm Miley’e birçok rekor kazandırdı.

Miley Cyrus - We Can't Stop (Official Video)

Özel yaşamının müziğinin önüne geçmesine izin vermeyen Miley Cyrus 2015’te Miley Cyrus & Her Dead Petz, 2017’de Younger Now, 2019’da SHE IS COMING ve 2020’de Plastic Hearts isimli albüm çalışmaları yayımladı. Younger Now’ın çıkış single’ı olan Malibu büyük bir başarı yakalayarak saatler içerisinde milyonlarca dinlenme elde etmişti.

Miley Cyrus - Malibu (Official Video)

2023 Manifestosu: Kendi Çiçeklerimi Kendim Alabilirim!

I can buy myself flowers, write my name in the sand
Talk to myself for hours, say things you don’t understand

Uzun süredir yeni müzik çalışması yayımlamayan Miley bu sessizliğini Flower isimli single’ıyla bozdu. Şarkı kısa sürede milyonlarca dinlenmeye ulaştı. Endless Summer Vacation isimli stüdyo albümünün çıkış single’ı olan Flowers Spotify’da iki hafta gibi kısa bir sürede 170 milyondan fazla dinlendi. Şarkının klibi ise Youtube’da 100 milyondan fazla izlendi. Hiçbir albüm tanıtımı yapmadan sürpriz bir şekilde hayranlarının karşısına çıkan Cyrus, güçlü şarkı sözleri ve ikonik klibiyle ‘’Geri döndüm.’’ dedi adeta.

Gelelim bu şarkının bir motivasyon kaynağı olarak görülmesinin sebeplerine…

Miley Cyrus - Flowers (Official Video)

Son yıllarda yayımladığı müziklere kıyasla çok daha düşük bir ritme sahip olan Flowers, 2010’ların hitlerini andıran bir yapıyla kurgulanmış. Şarkının alt metinleri, milyonları etki altına alacak kadar güçlü!

2020 yılında iki yıl süren evliliğini sonlandırma kararı alan Cyrus’ın şarkıyı eski eşiyle geçirdiği günler için yazdığı iddia ediliyor. Kendi kendine yetebilmeyi ve özsaygıyı anlatan şarkı sosyal medyada viral olarak binlerce insanı tek bir düşüncede bir araya getirdi: I can love me better.

Miley Cyrus’ın Flowers Single’ı Hakkında Sosyal Medya Teorileri

I can take myself dancing and I can hold my own hand

Spotify’ın bir haftada en çok dinlenen şarkı rekorunu kırarak zirveye yerleşen Flowers teklisi sadece müzikal başarısıyla değil magazinsel yönüyle de çok konuşuldu. Şarkının Cyrus’ın eski eşi Liam Hemsworth’e bir gönderme olduğunu düşünen hayranların öne sürdüğü ilk iddia ise şu: Flowers, Hemsworth’ün doğum tarihi olan 13 Ocak‘ta yayımlandı.

We were good, we were gold, kinda dream that can’t be sold
We were right ’til we weren’t, built a home and watched it burn

Şarkıda geçen bu sözlerde ise 2018’de yaşanan Malibu yangınında kaybettikleri evlerinden bahsettiği düşünülüyor. Yangında evinden uzak olan Cyrus büyük bir travma yaşadığı o dönemi şöyle özetliyor: ‘’Her şeyimi kaybettim.’’ Hayranların öne sürdüğü bir diğer teori ise Miley’nin klipte giydiği takım elbiseyle ilgili. Avengers galasında Liam’ın Miley’e davranışlarını düzeltmesini söylemesi hayranlar tarafından çok konuşulmuş ve uzun süre gündemden düşmemişti. Cyrus’un Flowers klibinde giydiği takım elbise Hemsworth’ün gala kıyafetine bir gönderme olarak yorumlandı.

That I should have bought you flowers and held your hand

Take you to every party ’cause all you wanted to do was dance

Son ve en çok konuşulan iddia ise Flowers’ın Bruno Mars’ın When I Was Your Man şarkısına bir cevap olduğu. Hayranlara göre bunun sebebi Liam’ın düğün şarkısı olarak bir Bruno Mars şarkısı seçmesi. Miley’nin ablası Brandi Cyrus verdiği bir röportajda hayran teorileri ve evin karanlık geçmişi hakkında konuştu. Tüm bunların aslında iyi bir reklam olduğunu söyleyen Brandi, dedikodular içinse şunları söyledi: ‘’Buraya konuşulanların doğru ya da yanlış olduğunu söylemeye gelmedim. Gerçekleri sadece Miley biliyor.’’

Yeah, I can love me better than you can