Güncel

The Strokes’tan Yeni Şarkı: Bad Decisions

Heyecanlıyız, The Strokes Bad Decisions şarkısıyla yeni albüm için beklentiyi bir anda arşa çıkardı!

The Strokes’un 2013’teki son albümünden beri müzikseverler ikiye ayrılıyor: Yeni The Strokes albümü gelirse hayal kırıklığı yaratacağına inananlar ve  “Beklediğimize değecek” diyenler! Siz hangi gruptandınız? Julian Casblancas önderliğindeki gruba sonuna kadar güvenenlerden mi? Yoksa Julian Casblancas’ın başka projeler içinde kaybolup gideceğini düşünenlerden mi?

2020’de yeni albüm sözü veren grup en son yayınladıkları “At The Door” şarkısıyla kendilerini bu iki grup arasında bir yere konumlandırmıştı. Dinleyiciler yeni albümün neye benzeyeceğini tam anlayamamıştı ki dün yepyeni bir şarkı düştü önümüze.

The Strokes, eski iddialı günlerini aratmayan yeni “Bad Decisions” şarkısıyla yeni albüm için beklentiyi bir anda arşa çıkardı. Özlediğimiz The Strokes sound’una kavuştuk, kulaklarımız bayram etti, kalbimiz hızla çarpmaya başladı. Şarkının sadece gitar ve davulları değil Julian’ın muazzam vokalleri de Bad Decisions’ı en parlak The Strokes şarkılarından biri yapıyor. Durun daha övmeyi bitirmedik! :)

Bir de klip var! Malum The Strokes’un tüm klipleri fazlaca mesaj kaygısı taşır. Yine kısa film tadında çarpıcı bir klip var karşımızda. “Deepfake” olarak adlandırılan yapay zeka teknolojisi kullanılmış klipte. Fakat tüm görüntüler o kadar retro ki, oksimoron bir dünyada bulacaksınız kendinizi.

Hatta sıkı durun bir haberimiz daha var! Yağlı saçlarıyla ünlü olan, temiz saçlarıyla asla görüntü vermeyen rock star’ımız Julian Casablancas’ı bu videoda ilk kez tertemiz pirüpak görme fırsatımız oldu. Tabii klipte izlediğimiz Julian’ın kendisi değil, yapay zeka kullanılarak modellenmiş bir versiyon.

Adeta video sanatı olarak değerlendirilebilecek bu şahane videoyu daha fazla anlatmayalım ve herkesi kendi çıkarımını yapmak üzere aşağıya alalım.

 

The Strokes - Bad Decisions (Official Video)