Güncel

Sevgililer Günü Sofranızı Kendi Ellerinizle Hazırlayın

Kadın erkek fark etmez, herkesin kalbine giden yol önce midesinden geçer.

Bu içerik MSA İstanbul tarafından hazırlanmıştır.

Sevgililer Günü’nde yapılabileceklerin listesi uzayıp gidiyor. Hediye seçerken ya da organizasyon yaparken her ne kadar klişelerden uzak durmaya çalışsak da ne yazık ki yolun sonu bir şekilde buraya çıkıyor. Dekorasyonundan yemeğine kadar kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir sofra ise bugün için fark yaratmanızı sağlayabilir. Gelin neler yapabileceğinize birlikte bakalım;

Masanın Hazırlanması

Kendi tarzınızı ve tabii ki ortak zevklerinizi yansıtabileceğiniz bir masa dekoru, hem sunumu hem de ambiyansı etkileyeceğinden bu noktada biraz özen göstermeniz ve araştırma yapmanız gerekebilir. Abartıyı çok sevmeyen ve sadelikten yana olan bir çiftseniz, son dönemde çok tercih edilen ve birçok yerde rahatça bulabileceğiniz ağaç kütükleri masa süslemeniz için tercih edebilirsiniz. Üzerine ister sevdiğiniz renkte bir çiçek isterseniz de mum koyarak sade ama oldukça şık bir dekor yaratabilirsiniz. Yine oldukça basit bir dokunuşla masanızda kullandığınız peçeteleriniz için şık peçetelikler hazırlayabilirsiniz. Kullanacağınız peçeteyi tercih ettiğiniz renkte bir iple bağlayarak, dekor için kullandığınız çiçekten bir parça ile süslemeniz yeterli. :)

Masaya sevgiliniz için başka neler ekleyebilirsiniz?

Sevgililer Günü denildiğinde akla ilk gelen süsleme şüphesiz ki kalp figürlü olanlar. Siz de mutlaka kalpli bir süsleme kullanmak isteyenlerdenseniz, alternatif şekillerde bu figürü masanıza dahil edebilirsiniz. Bahçeden toplayabileceğiniz birkaç dal parçasının üzerine kalp şeklinde kestiğiniz sticker’ları ya da farklı malzemelerdeki kalp figürlerini asarak, masanın bütünüyle uyum sağlayacak şekilde sade ve şık bir süsleme elde etmeniz mümkün.

Masanızı çeşitli vazo-çiçek kombinasyonlarıyla süsleyebileceğiniz gibi, alternatif ışıklandırmalarla da zenginleştirmeniz mümkün. Bugün hemen hemen her yerde oldukça uygun fiyatlara satılan küçük aydınlatmalar, ortamın havasını tamamen değiştirirken masanıza da farklı bir hava katacaktır. Çeşitli uzunluklardaki bu aydınlatmaları dilediğiniz objenin etrafına sarararak ya da direkt kullanabilir ya da evinizdeki küçük mumları da farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz .

Geldik en önemli konuya; onun için ne pişireceksiniz?

Masayı tam hayalinizdeki gibi hazırladınız, ortam müthiş fakat menüde ne olması gerektiği konusunda kararsızsınız. Diğer taraftan da hazırlayacağınız yemeğin hayal kırıklığı yaratmaması gerek. Tam da bu noktada size oldukça yararı dokunabilecek bir önerimiz var. Mutfak Sanatları Akademisi, Şubat Ayı boyunca Sevgililer Günü’ne özel birbirinden lezzetli Workshop’larıyla sizleri bekliyor. Çift olarak ya da bireysel katılabileceğiniz bu workshoplar ile en başından beri uğraştığınız masanızın fark yaratmasını sağlayacak reçeteleri keşfedebilir, kendi ellerinizle hazırladığınız yemekler sayesinde sevgilinizin gönlünü tekrar kazanabilirsiniz. Ne de olsa kadın ya da erkek fark etmez, herkesin kalbine giden yol önce midesinden geçer.

[Eğitimleri İncele]