Güncel

Scott Bradlee’nin caz müziğe hediyesi: Postmodern Jukebox

80’li yılların renkli atmosferi Postmodern Jukebox ile Türkiye turnesinde.

Postmodern Jukebox, 2011 yılında Scott Bradlee tarafından kuruldu. PMJ olarak da bilinen müzikal topluluk, modern müzikleri vintage tarzlar ile harmanlayarak sektöre yeni bir soluk getirdi. Caz ve swing gibi erken dönem müziklerinin modern altyapılar ile dansına kulak vermek üzere Postmodern Jukebox’a daha yakından bakalım.

Sosyal medya ile başlayan müzik serüveni: sahne şimdi Postmodern Jukebox’ın.

Scott Bradlee ve okul arkadaşlarının bodrum katındaki dairelerinde çektikleri videolar ile ortaya çıkan PMJ, başlarda 5 kişilik küçük bir ekipti. Bradlee’nin New York’ta bir caz müzisyeni olarak verdiği yıllar süren mücadele, 4 milyon aboneye sahip bir Youtube kanalına dönüştü.

Postmodern Jukebox ilk başarısını 2009 yılında yükledikleri videolardan birinin popüler hale gelmesi ile yakaladı. Her hafta platforma yeni içerikler üreten topluluk, milyonlarca izlenmeye erişerek yapımcıların dikkatini çekti.

İlk viral başarıları ise 2012 yılında gerçekleşti: Macklemore & Ryan Lewis’in Thrift Shop coverı.

Thrift Shop (Vintage "Grandpa Style" Macklemore Cover) feat. Robyn Adele Anderson

Şarkı 2013 yılında piyasaya sürülen Introducing Postmodern Jukebox isimli albümlerine dahil edildi. Albüm Billboard Dergisi Caz Albümleri listesinde 8. sıraya yerleşerek gruba ilk resmi başarısını getirdi.

Grup, aynı yıl yayımlanan Miley Cyrus’ın We Can’t Stop coverı ile ikinci viral başarısına imza attı.

We Can't Stop - 1950's Doo Wop Miley Cyrus Cover ft. Robyn Adele Anderson, The Tee - Tones

Başarılarla devam eden ekip 2013 yılında beklenmedik bir davet aldı. İkonik bir proje için kolları sıvadılar: Cosmopolitan Dergisi Yıl Sonu Anma Filmi.

Postmodern Jukebox 2013 Mashup | Cosmopolitan

PMJ, 2013’un hit parçalarını kendi tarzı ile yeniden yorumlayarak kısa bir film hazırladı. Filmin içerisinde Blurred Lines, Roar, Royals ve What Do the Fox Say? gibi unutulmaz şarkılar yer alıyor.

90’lı yılların unutulmaz parçası Creep, PMJ’nin ellerinde

Modern müziklere yeni yorumlar katarak Youtube’da dinleyicileriyle buluşturan Postmodern Jukebox, dönemini aşan Creep şarkısına da unutmadı elbette. Haley Reinhart tarafından seslendirilen parça, 107 milyon izlenme ile bugün hala kanal rekorunu elinde tutuyor.

Creep - Vintage Postmodern Jukebox Radiohead Cover ft. Haley Reinhart

All About That Bass, Seven Nation Army, Bad Romance ve Habits ise PMJ’nin en çok dinlenen diğer cover çalışmaları.

Postmodern Jukebox, Mayıs 2018 ile Youtube’da 1 milyar dinlenme barajını aştı. Billboard Caz Albümleri listesinde elde ettiği başarılar ile dikkat çeken PMJ, bugünlerde yaklaşık 6 milyon aboneye ve 2 milyar izlenmeye sahip.

Postmodern Jukebox’ı ekranlarda izlemeye alışkınsınız, peki ya sahnede?

Eylül ayı ile başlayan The Grand Reopening Tour, Postmodern Jukebox’ı Amerika, Kanada, Avrupa ve Avustrulya’nın şehirlerine taşıdı. Sıra Türkiye’de! Kendilerini İstanbul, Çeşme ve Bodrum’da dinleyebilirsiniz.

Her konserde Postmodern Jukebox’a eşlik eden sürpriz isimler ise performanslarının en heyecan verici yanı. Bakalım bu seferki konserlerinin sürpriz ismi kim olacak? Telefonlarınızı bir kenara bırakın ve Postmodern Jukebox’ı bir de canlı dinleyin!

Tek yapmanız gereken bilet almak! Şimdiden iyi eğlenceler!

Postmodern Jukebox Konserleri