Güncel

Biletinizi sigortalamaya ne dersiniz?

Bütün yıl bir konser için beklediniz, bir ay öncesinden biletinizi aldınız, heyecanla o günün gelmesini istiyorsunuz. Konser sabahı hava yağmurlu, uçağınız 2 saat rötar yaptı,  konsere yetişmeniz imkansız…

Nasıl? Biletiniz yanacak mı?

İşte bu ve benzeri durumlarda, satın aldığınız etkinlik biletlerinin parasını size geri ödeyen bir sigorta var, “Etkinlik Katılım  Sigortası” yurt dışında özellikle Avrupa ülkelerin yaygın şekilde kullanılan bir sigorta türü.

Sistem  şöyle çalışıyor;

Web sitesinden etkinlik bileti satın alan müşteri, aşağıdaki şartlar kapsamında  etkinliğe katılamaması durumunda, bilet bedeli tutarındaki zararını teminat altına alıyor.

Bu poliçenin en güzel yanı uygun fiyata, riskinizin çok net olarak tanımlandığı bir ürün alıyorsunuz.  Günümüzde hala sigorta ürünlerinin insanlarda karmaşık olduğu ve marjinal fayda sağlamadığına dair bir kanı var, bu noktada yeterli bilgilendirme yapılmaması ve ülkemizin ekonomik yapısı çok etkili.

“Etkinlik Katılım Sigortası” ise bu anlamda son derece kolay anlaşılabilir bir ürün,

  • Bilet sahibinin ve çocuklarının istirahatinin gerekli olduğu hastalık anında,
  • Devlet kurumları tarafından mahkeme ya da benzeri bir durum için tanık olarak çağrılmak,
  • Aracınızın çalınması, yanması, kaza sonucu ciddi hasar alması,
  • Evinizde ciddi bir hasarın oluşması (yangın, deprem, hırsızlık..)
  • Bilet sahibinin 1. ve 2. derece yakınlarının ölümü
  • Uçak, tren, v.s. şehirler arası ulaşım sağlayan araçların trafik ya da başka bir nedenle rötar yapması ve planlanan saatten daha geç ulaşması.

Tüm bu durumlarda hangimiz konsere gitmeyi isteriz?

Son dakikada gelişen olaylar hepimize beklenmedik sürprizler sunuyor, hayat öylesine bir döngü içerisinde ki, biz metropol insanları elimizden geldiğince planlı yaşamak zorundayız.

Bakıldığında çok büyük rakamlar konuşmuyoruz belki ama 400 TL değerinde opera biletiniz yansa? Yukarıdaki sebeplerden ötürü gidemeyecek olsanız üzülmez misiniz?

Biletix olarak sigorta sektörünün öncü şirketlerinden Allianz Sigorta ile Türkiye’de bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz ‘Etkinlik Katılım Sigortası’ ile etkinliklere katılımınızı sigortalıyoruz.

Hayat kısa, maaşlar ufak, sigortasız yaşamak gibi bir lüksümüz yok, böyle güzel fırsatları kaçırmamak gerek!

Detaylı bilgi burada.