Sanat

Türkiye’deki ilk Monica Belluci izleyicilerinden olun!

Monica Belluci, Yunan asıllı bir soprano olan ünlü Maria Callas’ın hayat hikayesiyle İstanbul’da sevenleriyle buluşuyor.

Uluslararası sinemanın en başarılı ve en güzel kadınlarından birini İstanbul, Zorlu PSM sahnesinde izlemeye ne dersiniz?
Türkiye’de ilk kez sahneye çıkacak olan Monica Belluci, Yunan asıllı bir soprano olan ünlü Maria Callas’ın hayat hikayesiyle İstanbul’da sevenleriyle buluşuyor. “Maria Callas: Mektuplar ve Anılar” oyunu Tom Volf tarafından yazılan ve yönetilen bir uyarlama. Tiyatroseverlerin, Monica Belluci’nin tek kişilik sahne performansını 21-22 Nisan 2022 tarihlerinde Zorlu PSM sahnesinde heyecanla izleyeceklerine eminiz.
Acıklı bir hayat hikayesine sahip Maria Callas’ın hayatına dair bilinmeyen detaylara ve ilginç hikayelerine tanık olmak isterseniz tek yapmanız gereken şey biletinizi almak. Sürprizleri sevmeyen, gideceği oyunu yakından tanımak isteyen biriyseniz gelin Maria Callas’ın hayat hikayesine daha yakından göz atalım.

Maria Callas kimdir?

New York’ta doğan Yunan asıllı Maria Callas, 1950’li yılların ve belki de tüm zamanların en ses getiren sopranolarından biri. İspanyol soprano Elvira de Hidalgo’nun öğrencisi olan ve çalışkanlığıyla dikkat çeken Callas, sanat hayatına 15 yaşında başlamış. İlk oyununu Atina Ulusal Konservatuarı’nda köylü kızı Santuzza rolü ile gerçekleştirmiş. Asıl ilginç olan ise 16 yaşından küçükleri almayan Atina Konservatuarı’nın Maria Callas’ı 15 yaşında kabul etmesi. İlk başta sesi kulağa kontralto gibi gelen sanatçının daha sonra mezzo-soprano olduğu fark edilmiş.

Maria Callas ve Türkiye

Maria Callas, 1969 yılında İtalyan sinemacı Pier Paolo Pasolini’nin ısrarı üzerine ‘Medea’ adlı filmde başrol oynamış. Ama bu filmde hiç şarkı söylememiş. Film, Pasolini’nin benzersiz yorumuyla beyaz perdeye taşınmış ve büyük bölümü Kapadokya, Göreme Milli Parkı’nda çekilmiş. Eşsiz bir sese sahip olan sopranonun Türkiye ile yolları ikinci kez kesişiyor diyebiliriz.

Monica Belluci’nin tek kişilik dev kadrosu: Maria Callas

Hikaye, yönetmen Tom Volf tarafından 2017’de ‘Maria by Callas’ ismiyle belgesel olarak çekilmişti. Maria Callas’ın acıklı ve derin hayat hikayesini tiyatroseverler ile buluşturan Monica Belluci, tek kişilik oyununu daha önce İtalya’nın belirli şehirlerinde oynamış ve İtalyan halkını etkisi altına almıştı. Hayat verdiği karakterleri titizlikle canlandıran Monica Belluci, oyunculuk kariyeri boyunca 9 farklı ödüle layık görülmesi ile de öne çıkıyor.
Monica Belluci’nin yorumuyla Türk tiyatroseverler ile buluşacak olan Maria Callas, 80 dakika sürecek. Oyun Türkçe altyazı desteği ile İngilizce sahnelenecek.

Monica Belluci severlere tavsiyeler


Monica Belluci’nin performansını ve güzelliğini seyretmeye doyamayanlar için filmlerinden küçük bir öneri listesi hazırladık. 21-22 Nisan’da Zorlu PSM sahnesinde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın!
Apartman – 1998 BAFTA En İyi Yabancı Film Ödülü.
Dracula – 3 Farklı Dalda Oscar Ödülü.
Gergedan Mevsimi – Filmde Yılmaz Erdoğan, Beren Saat, Caner Cindoruk ve Belçim Bilgin de rol alıyor.
Le Concile De Pierre – Jean Christophe Grange’ın Taş Meclisi kitabından uyarlama.
Sihirbazın Çırağı – Orijinal senaryosu ve görsel efektleriyle 2010 yılının en çok izlenen filmi.

Monica Bellucci: Maria Callas “Mektuplar & Anılar”