Güncel

Basketbolun Devleri

Basketbol için o sene, bu sene!

Mini takımını destekle!

Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte cümlelerin, terimlerin, sloganların, tezahüratların veya gelişigüzel söylenmiş herhangi bir deyişin, dillere pelesenk olmuş bir fenomene dönüşmesi sadece birkaç saat alabiliyor. Bu popüler söylemlerden biri, şu sıralar basketbolun hızla yükseldiği Türkiye’nin ve Türk basketbolseverlerin adrenalin seviyelerini yükseltecek cinsten: O sene bu sene!

Basketbolda Avrupa’nın zirvesine çıkan Fenerbahçe’nin ve Fenerbahçeliler’in, futbolda ise  şampiyonluk ipini art arda ikinci kez göğüsleyen Beşiktaş’ın ve Beşiktaşlılar’ın 2017 boyunca sıkça kullandığı bu tümce, şimdilerde Avrupa Basketbol Şampiyonası, nam-ı diğer EuroBasket 2017’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan 12 Dev Adam için kullanılıyor. Öyle ya; adına başarı, tesadüf, taraftar gücü veya her ne derseniz deyin; devler burada bambaşka bir performans ortaya koyuyor.

Şimdi kavuşma vakti!

Türkiye, basketbol ekseninde birçok önemli organizasyona sıklıkla ev sahipliği yapsa da A Milli Erkek düzeyde son 20 yılda ikinci kez büyük bir turnuvaya kapılarını açmaya hazırlanıyor. Geriye dönüp baktığınızda 16 yıl önce ev sahipliği yaptığımız EuroBasket 2001’de ve 2010 Dünya Şampiyonası’nda sonuç farklı değil: gümüş madalya. 12 Dev Adam efsanesinin ortaya çıktığı 2001’deki finalde Yugoslavya’ya Abdi İpekçi Spor Salonu’nda teslim olan Ay-Yıldızlılar, 2010’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan muhteşem finalde de NBA yıldızlarından oluşan ABD Milli Takımı’na, bir diğer deyişle Rüya Takım’a teslim olmuştu. Ne gariptir ki Türkiye, 2002’de Indianapolis’teki Dünya Şampiyonası’nda olduğu gibi, 2010’un ertesindeki EuroBasket 2011’de de umduğunu bulamamış, deyim yerindeyse anavatanı ve taraftarını aramıştı.

Basketbolu biraz olsun takip eden herkes, 2001’deki Yugoslavya’nın veya 2010’daki ABD’nin yenilmesi ne kadar güç rakipler olduğunu bilir. Finaldeki sonuç altın madalya seviyesine erişememiş de olsa Milliler’in güçlü rakipleri saf dışı bırakıp bu ekollerin karşısına finalist unvanıyla dikilmesi ve o bu meydan okuyuşa giden yolda oynanan tüm maçlar, muhtemelen basketbol taraftarlığı kariyerlerimizin en parlak anları olarak hafızalarımızın dokunulmaz zerrelerindeki yerlerini alalı uzun zaman oluyor.

Efsaneler bir arada!

O anlara imzasını koyan yıldız isimlerin bazıları; EuroBasket 2017’de parkedeki yerini almayı sürdürürken, bazıları da teknik ve idari görevlerle madalyaya giden yola ışık tutmaya hazırlanıyor. 2010’da attığı basketle Türk basketbol tarihinin en unutulmaz anına imzasını koyan Kerem Tunçeri’nin menajerliğindeki A Milli Takım, o basketin asistini yapan Hidayet Türkoğlu’nun başkanlığını, o kadronun kısa savunmasındaki can damarı Ömer Onan’ın CEO’luğunu, 12 Dev Adam ekolünün efsane isimlerinden Haluk Yıldırım’ın Milli Takımlar Direktörlüğü’nü, Ufuk Sarıca’nın ise Milli Takım Baş Antrenörlüğünü yürüttüğü Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ev sahipliğini yaptığı bu muhteşem turnuvada bir kez daha madalya mücadelesi verecek.

A Milli Takım’daki asil vazifelerini yeni neslin yıldızlarına teslim eden bu yıldızların gözlerinin arkada kalmayacağı aşikar. Milliler şu sıra Ömer Aşık, Ersan Ilyasova gibi NBA patentli oyuncuların eksikliğine rağmen taze NBA olmuş Cedi Osman, Furkan Korkmaz gibi genç yıldızların yanı sıra Sinan Güler, Semih Erden gibi deneyimli oyuncularıyla Ay-Yıldızlı formanın hakkını vermek için yoğun bir kamp dönemiyle meşgul. Tüm emek, gayret, plan ve ümitler, 2001’de ve 2010’a yerinde şahitlik eden herkese hayatlarının en özel basketbol hatıratını bırakan, orada olamayanlara ise ömürlük pişmanlıklar kazıyan o muhteşem anların yenilerini yaratmak üzerine kurulu.

#12DevAdam Yeni Zaferler İçin Sahaya Çıkıyor!

Siz siz olun, pişman olmayın!

12 Dev Adam’ın D Grubu’nda tur mücadelesi vereceği #EuroBasket2017, 31 Ağustos-17 Eylül tarihleri arasında İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 24 takımın 6’şarlı gruplar halinde ilk dörde kalma mücadelesi vereceği turnuva, ilk etapta İstanbul’daki Fenerbahçe Spor ve Etkinlik Salonu’yla birlikte Cluj, Helsinki ve Tel-Aviv’deki maçlarla start alırken, gruplarını ilk dörtte tamamlayarak son 16’ya kalma başarısı gösteren takımlar İstanbul Ataköy’deki Sinan Erdem Spor Kompleksi’nde kozlarını paylaşacak.

A Milliler’in yanı sıra son Avrupa şampiyonu İspanya, finalist Fransa, Litvanya, İtalya, Sırbistan gibi dünyaca ünlü yıldızlardan oluşan kadroların boy göstereceği bu muhteşem basketbol olayı, Türk basketbolunun altın yılı olarak tarihe kazınan 2017 yılı çerçevesinde ‘Türkiye’de Yılın Spor Olayı’ olmaya aday.

12 Dev Adam’ın turnuvayı nasıl bir dereceyle tamamlayacağını henüz bilemiyoruz ancak basketbolu seven ve turnuvayı heyecanla bekleyen herkese kesin olarak tanımlayabileceğimiz bir müjdemiz var: Basketbol için o sene, bu sene!

Yoksa siz hala yerinizi ayırtmadınız mı?