Güncel

aNORMAL Uyarılar

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan kor….
Korkmayın… Tabi ki son 1 yıldır binlerce kez duyduğumuz standart cümleyle başlamayacağız.
Her akşam ekranlarını 8’e bölerek artık ezberlediğimiz ve duymaktan biraz da sıkıldığımız klişe cümleleri söyleyenlerin işlerini ve pırıltılı dünyalarını onlara bırakalım.


Bunun yerine eğlence sektöründe kimilerinin “yeni normal” olarak adlandırdığı ama özünde insanın yaradılışına göre son derece anormal sayılabilecek çeşitli deneylere ve örneklere bakmaya ne dersiniz?


Tüm dünyada geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana kısıtlamalar nedeniyle eğlence sektöründe faaliyet gösteren tiyatro salonlarından kafe ve barlara, tema parklardan konser salonlarına kadar binlerce işletme kapılarını geçici olarak veya tamamen kapatmak zorunda kaldılar. 2020’nin son aylarında ise çeşitli aşıların onaylanması ve hızla uygulanmaya başlamasının ardından dünyanın dört bir tarafından yeni anormal’e uygun örnekler gelmeye başladı.

Dress Code: Pandemik


Fotoğraf ilk anda bir bilim kurgu filminin setinde olduğunuz izlenimini yaratsa da aslında pandemi sonrası için hazırlanan tasarımlardan sadece bir tanesi. Müzik ve oyun endüstrileri için yeni tasarımlar geliştiren ABD merkezli Production Club, insanların kalabalık ortamlarda güvenli bir şekilde eğlenmelerini sağlamak amacıyla Micrashell adını verdiği bir kostüm tasarladı. Uzay temalı kostüm partileri için ideal olsa da böyle bir kostümün içinde ne kadar eğlenebileceğiniz sorusunun cevabını size bırakıyoruz…

Etkinliğe giriş esnasında aşı pasaportunuzu ibraz etmeniz zorunludur.

Tam olarak ne zaman etkinlik sayfalarımıza ve çok özlediğiniz biletlerin üzerine bu uyarıyı koymamız gerekecek bilinmez ama büyük oranda aşılamanın tamamlandığı belirtilen İsrail’de, 2 doz aşılanan ve sosyal ayrıcalıklarını (!) yeniden kullanmak isteyen kişilerin konser alanlarına, tiyatrolara ve spor müsabakalarına girişleri esnasında aşı olduklarını kanıtlamak için “yeşil pasaport” adı verilen uygulamanın etkinlik mekanlarına giriş sırasında görevlilere ibraz edilmesinin zorunlu olduğunu biliyor muydunuz?

Uzay Balonu yanında olmayan kişiler etkinlik mekanına alınmayacaktır.

İnsanoğlu tarih boyunca türlü zorluklarla karşılaşmış ve bu zorlukları yenmek için her seferinde bir yolunu bulmuştur. Bulamasa da en azından aramıştır diyerek genellemelerden uzak duralım.
Bu kez bu sonsuz arayışın başrolünde Amerikalı rock grubu The Flaming Lips yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında sosyal mesafe önlemleri ile gerçekleştirdiği konser deneyimini bir adım ileriye taşımak isteyen grup, 22 Ocak’ta Oklahoma’da gerçekleşen son konserinde her birine 3 kişinin girebildiği balonların içinde hayranları ile buluştu. Konser boyunca şarkılarını balonların içinde seslendiren grubun bu futuristik performansı pandemi süresince müzik dünyasında yaşanan en ilginç olaylardan birisi olarak hafızalarda yer etti.

Etkinlik süresince bağırmak ve yüksek sesle şarkı söylemek yasaktır.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaklaşık 1 yıldır kapalı olan 2 tema park ilginç sayılabilecek önlemlerle kapılarını ziyaretçilerine açmaya hazırlanıyor. Yeni belirlenen kurallar çerçevesinde tema parklarda bağırmak ve yüksek sesle şarkı söylemek yasaklandı. Trenlerde bulunan koltukların sosyal mesafe kurallarına göre yeniden düzenlendiği tema parklar hız treninde çığlık atmadan vakit geçirebilecek ziyaretçilerini bekliyor.

Pek çok alanda olduğu gibi sosyal ve kültürel yaşamda da pandemi sonrası oluşacak yeni düzene yönelik öngörülerde bulunulmaya ve çeşitli deneyler yapılmaya devam ediliyor. Bunlardan ne kadarı veya hangileri yeni hayatımızda olur bilinmez ama pandemi öncesinde olduğu gibi en sevdiğimiz grubun konserinde bağırarak şarkı söylediğimiz ve en sevdiğimiz oyuncuyu sahnede izleyebildiğimiz günleri çok özledik!