Güncel

2020 Altın Küre Ödülleri’ni Kimler Kazandı?

Golden Globe Ödülleri bu sene kimisi beklenen, kimisi sürprizli seçimler yapmış.

Tarihi Atlas Sineması'nda film izlemek ister misiniz?

Altın Küre Ödülleri her sene Oskar’ın habercisi olarak önemli bir kriter olmuştur. Bazen birine aday olan öbürüne olmaz, çoğu zaman birini kazanan diğerini de rafına koyar. Bu ışıkta düşünürsek Golden Globe 2020’de oldukça enteresan seçimler yapmış.

En İyi Film

The Irishman, Joker gibi iddialı isimlerin arasından seçilen 1917, Sam Mendes imzalı bir savaş filmi. 1. Dünya savaşı sırasında iki İngiliz askerinin yaşadıklarına odaklanan film fragmanına bakılırsa bol maceralı bir aksiyon filmini andırıyor.

1917 - Official Trailer [HD]

En İyi Müzikal/Komedi

Tarantino’nun eli boş dönmemesi  güzel ama Once Upon A Time… In Hollywood filmine ne müzikal ne de komedi diyebiliriz. Yani hikayede yer yer mizahi anlar var ama öyle bakarsak Tarantino’nun bütün filmografisine bakarak bir komedi üstadı olduğunu söyleyebiliriz :) Yine de hem anlattığı dönemi yansıtma biçimindeki Tarantinocu havaları, hem de yarattığı alternatif tarih çizgisiyle senenin en iyi filmlerinden biri.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD - Official Trailer (HD)

En İyi Animasyon

Disney, Pixar, Dreamworks gibi büyük şirketlerin animasyonlarını – aslında hepsinin sahibi Disney olduğuna göre sadece Disney’i – geride bırakarak Missing Link, En İyi Animasyon Film dalında ödül aldı.  İnsan ile hayvan arasındaki kayıp halkayı araştıran Sir Lionel Frost’un ormanda rastladığı Mr. Link ile hikayesini anlatan film belli ki evrimdeki “kayıp halka” ya eğlenceli bir bakış atıyor.

Missing Link Trailer #1 (2019) | Movieclips Trailers

En İyi Yabancı Film

Senenin en güzel şeylerinden Parazit ne kadar ödül alsa az. Şu yazımızda da ne kadar önemli bir film olduğunun altını çizmiştik. İzlemediyseniz geleceğin klasiklerinden birini yapım yılında izleme keyfini kaçırmayın deriz. Filmin Oscar’ı da garantilediği kesin gibi.

Parasite - Official Trailer (2019) Bong Joon Ho Film

Drama Dalında En İyi Televizyon Dizisi

HBO’nun iddialı yeni drama serisi Succession, bir haber kanalının mutfağında geçiyor ve haberlerin nasıl pişirildiğini anlatırken ironik bir dil kullanıyor. In The Loop, Four Lions gibi politik komedilerin yönetmeni Jesse Armstrong’un elinden çıkmış. Bolca güncel olayında işlendiği seriyi anlamak için Amerikan gündemini yakından takip etmek gerekiyor gibi.

Succession: Season 1 | Official Trailer | HBO

Müzikal / Komedi Dalında En İyi Televizyon Serisi

Yaratıcısı Phoebe Waller-Bridge’e Hollywood’un kapılarını ardına kadar açan bu başarılı seriyi izlemeyen kalmadı galiba. Son sezonuyla ekrana veda eden dizinin almadığı bir tek Altın Küre kalmıştı. Ama her ödülü de sonuna kadar hak eden, tekrar tekrar izlenecek bir komedi/dram.

Fleabag - Trailer | Amazon Prime Video

Listenin tamamını merak ediyorsanız buradan görebilirsiniz.