MÜZİK

Yaz Günü Yakan Güneş Gibi Hadise!

Sevilen sanatçı Hadise'nin kariyer yolculuğunu mercek altına alıyoruz!

Hadise, tam adıyla Hadise Açıkgöz, 22 Ekim 1985 tarihinde Belçika’nın Mol şehrinde doğan Türk asıllı Belçikalı şarkıcı ve söz yazarı. Müzik kariyerine 2003 yılında Pop Idol yarışmasına katılarak başlayan sanatçı, 2005 yılında ilk albümü Sweat’i çıkardı. 2008 yılında Türkiye’yi Eurovision Şarkı Yarışması’nda temsil etti ve “Düm Tek Tek” adlı şarkısıyla 4. oldu. 

Müzik kariyeri boyunca pek çok ödül kazanan Hadise, Türk pop müziğinde oldukça fazla hayran kitlesine sahip başarılı bir sanatçı. Hatta hayranları onu kraliçe olarak adlandırıyor. Televizyon programlarına da konuk olan ve jüri üyeliği yapan sanatçı, sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor ve hayranlarıyla iletişimde kalmaya devam ediyor.

Gelin, Stir Me Up ile hayatlarımıza bomba gibi bir giriş yapan ve o zamandan beri pek çok şarkısıyla hayatlarımıza dokunan Hadise’yi yakından tanıyalım.

Hadise ve Eşsiz Müzik Hayatı: Başlangıç Yılları

Belçika’da büyüyen Açıkgöz, Sivaslı bir ailenin dört çocuğundan biri. 2003 yılında, Belçika’da düzenlenen Idol 2003 adlı yarışmaya katıldı. Yarışmayı kazanamamış olsa da albüm teklifi alan ve hazırlıklarına başlayan sanatçı, 2005 yılında çıkarmış olduğu ilk stüdyo albümü Sweat’in içerisinde yer alan Stir Me Up şarkısıyla birlikte Belçika’da ve Türkiye’de ses getiren bir üne sahip oldu. Kariyerinin başında Türk basınında daha fazla ilgi bulan Hadise, kariyerine Türkiye’de devam etme kararı aldı.

Hadise Yaratan Albüm: Hadise

2008 yılında, ikinci stüdyo albümü Hadise’yi yayımladı. Bu albüm İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşuyor. Albümde yer alan ve hemen hemen herkesin ezbere bildiği Deli Oğlan şarkısı, Türkiye müzik piyasasını sallamış bir hit. Serdar Ortaç’ın aynı yıl içinde çıkan Nefes albümündeki Düşman şarkısına da eşlik eden Açıkgöz, başarıdan başarıya koşmaya devam etti!

Sonraki yıl, 2009 Eurovision Şarkı Yarışması’nda Düm Tek Tek parçası ve eşsiz dansı ile ülkemizi temsil eden güzel sanatçı dördüncülüğü kaparak ülkemize döndü.

Hadise - Düm Tek Tek - Türkiye 🇹🇷 - Grand Final - Eurovision 2009

Oldukça ses getiren bu yarışmayla birlikte popülaritesini artıran Hadise, aynı yıl Fast Life ve Kahraman gibi albümlerini piyasaya sundu. Kahraman albümünde yer alan Evlenmeliyiz parçası, çıkış şarkısı oldu ve listelerde yerini aldı.

Hadise - Evlenmeliyiz

2011 yılında yayınlanan beşinci stüdyo albümü Aşk Kaç Beden Giyer? ile başarıdan başarıya koşan Hadise, kariyerinde emin adımlarla tırmanmaya devam etti. Albümdeki Superman, Aşk Kaç Beden Giyer? ve Mesajımı Almıştır O şarkılarına klip çekmiş ve klipleriyle de büyük bir ses getirmiştir.

Müziğine İlham Olan Sanatçılar ve Kazandığı Ödüller

Hadise Prince, Janet Jackson, Tina Turner, Alicia Keys, Beyonce, Christina Aguileria, Toni Braxton ve U2 gibi isimleri örnek aldığını belirtiyor. Ana dili Türkçe, Felemenkçe, Fransızca, Almanca ve İngilizce gibi dilleri de akıcı bir şekilde konuşabiliyor. Belçika’nın Hasselt şehrinde pazarlama alanında eğitim aldığını da söylemeden geçmeyelim. Tüm boş zamanlarını müziğe ayırdığını güzel sanatçının, kariyerini sağlam temeller üzerinde emek emek inşa ettiğini söylemek mümkün.

Hadise, müzik kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık elde etti. 2006 yılında Türkiye Müzik Ödülleri’nde “En İyi Yeni Çıkış Yapan Sanatçı” ödülünü, 2008 yılında Türkiye’nin düzenlediği ilk radyo ödüllerinden olan Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde “En İyi Kadın Sanatçı” ve “Yılın Şarkısı” ödüllerini kazandı. Ayrıca aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde “En İyi Kadın Sanatçı” ve “En İyi Pop Kadın Sanatçı” ödüllerini aldı. 

2009 yılında Türkiye Altın Kelebek Ödülleri’nde “Yılın Kadın Sanatçısı” ödülünü kazandı. “Stir Me Up”, “Deli Oğlan”, “Yaz Günü”, “Şampiyon”, “Aşk Kaç Beden Giyer?”, “Prenses” ve “Şampiyon” gibi şarkıların kliplerinde de oldukça yüksek bir başarı yakalayan Hadise, “En İyi Klip” ödülünü ise “Farkımız Var” şarkısıyla kazandı.

Hadise - Farkımız Var

İyi Müzik İyi Kalp!

Hadise aynı zamanda sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da tanınmaktadır. İlk albümündeki “Sweat” şarkısından elde ettiği tüm geliri Belçika’daki sel felaketinde mağdur olanlara bağışlamıştı. 2009 yılında Türkiye Altın Kelebek Ödülleri’nde yılın kadın sanatçısı seçildiğinde ödül bedelini, o dönemde Türkiye’de yaşanan gazetecilerin tutuklanması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla basın özgürlüğü mücadelesi veren Gazeteciler Cemiyeti’ne bağışlamıştı.

Şimdi ise depremde ebeveynlerini kaybeden öğrenciler için sahnede! Hadise, Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından organize edilen Deprem Geleceğimizi Yıkmasın kampanyasına, 5 Mayıs 2023 tarihinde saat 21.00’de İstanbul Volkswagen Arena’da yapılacak konseriyle destek oluyor. Siz de destek olmak ve aynı zamanda unutulmaz bir Hadise performansına şahit olmak için bilet almayı unutmayın, şimdiden iyi eğlenceler!