YAŞAM

Son Dönemin En İyi Komedi Dizileri

Bizleri gündelik dertlerden uzaklaştıran ve eğlenceli hikayeleri ile yeniden hayata bağlayan komedi dizilerinin tarihini hiç merak ettiniz mi?

Sitcom kültürü, aslında radyo programları ile başladı. Tarihi 1950’lere dayanan bu alt kültürün ülkemizde ilk örneği ise 1974 yılında yayımlanmaya başlayan Kaynanalar dizisi. Kimler hatırlıyor?

Ardından hepimizin severek izlediği Ayrılsak da Beraberiz, En Son Babalar Duyar, Çocuklar Duymasın ve Avrupa Yakası gibi birçok dizi izledik ekranlarda. Dijital platformların yaygınlaşması ile yabancı projeler de ülkemizde takip edilmeye başladı. Friends, How I Met Your Mother, The Office, Brooklyn Nine-Nine ve Modern Family gibi dünyaca ünlü diziler ile sitcom kültürü sevilen bir akım haline geldi. Peki son yılların en çok izlenen komedi dizileri hangileri? Gelin merceğimizi son dönemin en iyi komedi dizilerine yaklaştıralım. İzleyerek güldük, anımsayarak gülümseyelim.

Gibi

Feyyaz Yiğit’in başrolünde yer aldığı Gibi, Yılmaz ve İlkkan’ın diyalogları ve yaşadıkları absürd olaylara verdikleri tepkilerin etrafında dönüyor. Dizideki diyaloglar derin olduğu kadar komik de. Tam da bu yüzden Gibi’yi son dönemlerin en komik Türk dizilerinden biri olarak listenin başına alabiliriz.

Emily In Paris

Estetik binaları ve tabii ki Eyfel Kulesi manzarası ile Paris sokakları… Romantik komedi türündeki Netflix yapımında Lily Collins’in başarılı oyunculuğunu izliyoruz. Dizinin hikayesi ise şöyle. Chicago’da yaşayan Emily isimli bir genç kadın, kariyeri için önemli bir adım atarak Paris’e taşınır. Bu yepyeni şehre alışmaya çalışırken aşk, aile ve arkadaşlık ilişkileri ise onu bazı çıkmazlara sokacaktır.

Doğu

Son dönemin en başarılı oyuncu ve komedyenlerinden biri olan Doğu Demirkol, Doğu isimli dizisi ile dijital platformlarda epey konuşuldu. Proje tamamen kendisine ait. 2021 yılında gösterime giren dizide kimseden destek bulamayan ve hayallerinin peşinden koşarak komedyen olmaya çalışan genç bir adamın hikayesini izliyoruz.

The Boys

Süper kahramanlar ve komedi? Hepimiz Deadpool isimli sinema filminden buna aşinayız. İşte The Boys da tam olarak böyle bir yapım. Gücünü kötüye kullanan süper kahramanların evreninde geçen dizide, The Boys isimli topluluğun mizahla süslenmiş yaşamını izliyoruz. Bilim kurgu, aksiyon ve komedi türlerinin bir arada olduğu bu yapım Amazon Prime ile ekranlara taşınıyor.

Seksenler

Herkesin özlemle hatırladığı o yıllar, 1980’ler. Murat Aras’ın yönetmenliğini yaptığı sitcom dizisi, 2012 yılında yayın hayatına başladı. Kısa bir aranın ardından ekranlara dönen Seksenler, o yılların sosyal hayatını, aile ve arkadaşlık ilişkilerini anlatmaya devam ediyor. Geçmiş sezonlarında usta oyuncu Rasim Öztekin’in de yer aldığı dizi, yeni hikayeleriyle sevenlerinin karşısına çıkmaya devam ediyor.

Sex Education

2019 yılında yayımlanmaya başlayan Netflix projesi, lise çağlarında olan bir grup gencin çalkantılı hayatını konu alıyor. Dram ve komedinin iç içe olduğu bu yapımda içine kapanık olan Otis’in ergenlik hayatında yaşadığı problemler anlatılıyor. Başrollerinde Asa Butterfield ve Emma Mackey’in yer aldığı Sex Education, son dönemin ilgiyle takip edilen gençlik dizilerinden.

Leyla ile Mecnun

2010’lu yıllara damgasını vuran Leyla ile Mecnun bildiğiniz üzere yeniden ekranlara taşındı. Onur Ünlü’nün yönetmenliğini yaptığı dizide Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan ve Köksal Engür gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Zor aileler ve karmaşık bir aşk hayatı arasında kalmış olan Leyla ve Mecnun’un hikayesi hız kesmeden devam ediyor.

Brooklyn Nine Nine

Bir nesle sitcom kültürünü aşılayan dizi. Karşınızda Brooklyn Nine Nine. New York City’nin en komik polis memurları ile tanışmaya hazır olun. 2013 yılında yayın hayatına başlayan dizi, geçtiğimiz yıl son sezonu ile ekranlara geldi. Dan Goor’un yönetmenliğini yaptığı dizide Andy Samberg, Andre Braugher ve Melissa Fumero gibi başarılı oyuncular rol alıyor.