Sanat

Listeler Listesi: 2017’de Mutlaka Yapmanız Gereken 10 Şey

2016’dan hepimiz yeterince nefret ettik mi? Evet.

Onlarca sanatçıyı, değerli insanı kaybettiğimiz ve ülkece huzurlu geçiremediğimiz lanet 2016’yı takvim sayfalarının tozlu yapraklarına, en derinlere gömelim ve ufkumuzu 2017’ye çevirelim.

Belki de 2017 bizi acayip mutlu edecektir. 😇 Biz üzerimize düşeni yapıyoruz ve 2017’de sizi mutlu edecek muhtemel bir listeyi buraya bırakıyoruz.

Herkese sanat dolu, eğlenceli bir yıl diliyoruz! 🎈 

1- Kendinize yatırım yapın!

kendinize-yatirim-yapin

Zaman o kadar çabuk geçiyor ki ertelediğiniz şeyleri biraz daha ertelemeye devam ederseniz belki de onlara hiç vakit bulamayacaksınız. Mesela aşçılık okulu, resim-heykel dersi, fotoğrafçılık kursu, nefes eğitimi gibi sizi geliştirecek şeylerle ilgilenmek istiyor ve mütemadiyen erteliyorsanız, bu işlere başlamanın tam zamanı!

2- Her ay mutlaka bir konsere gidin!

konserler

Müzik ruhun gıdasıdır. Söyleyeceklerimiz bu kadar!

3- 2017’de en az 10 sergi gezin!

Ergin İnan

Ergin İnan

Sanata doyacağınız bir yıl olması için elinizden geleni yapın! İstanbul Modern ve Pera Müzesi’ndeki sergileri mutlaka takip edin.

4- Yeni sezon oyunlarını kaçırmayın!

İvan İvanoviç - Tiyatroadam

İvan İvanoviç – Tiyatroadam

Çünkü tiyatro sahnesi her zaman gündeme, ilişkilerinize ve kendinize ayna tutar.

5- Bol bol seyahat edin!

tren

“Para mı var da seyahat edeceğiz?” demeyin, illa okyanus ötesi yolculuk yapmanıza gerek yok. Atlayın bir trene, ülkemizin görülmemiş güzelliklerini keşfedin mesela!

6- En az 20 kitap okuyun. Mümkünse çok daha fazla. 📚

her-gun-kitap-okuyan-insan_422293

7- Sağlıklı beslenin!

saglikli-beslen

Evet çok klişe ama hala uygulamıyoruz. Bari bu yıl kendinize sağlıklı beslenme konusunda söz verin.

8- Yüklerinizden kurtulun!

yuklerinizden-kurtulun

Bir klişe daha geldi. Ama bunu biz demiyoruz, uzmanlar diyor. Size ağır gelen, enerjinizi düşüren her şeyi hayatınızdan uzak tutmaya çalışın.

9- Festivalleri kaçırmayın!

festival_

Çünkü festivallerin kolektif enerjisini başka şeylerde kolay kolay yakalayamıyoruz. Yaz geldiğinde, kendinizi doğanın ve müziğin kollarına bırakın. Yeri gelmişken önerilerimizi de buraya bırakalım.

10- Daha az televizyon izleyin!

tv

Yukarıda saydıklarımıza üşeniyorsanız, işe daha az televizyon izleyerek başlayabilirsiniz. Yormayın gözlerinizi arkadaşlar. Drama dolu diziler ve manasız yarışmalar sizi hiç bir yere taşımayacak!