Röportaj

Anadolu Efes Oyuncuları Biletix Blog’a Konuştu!

Anadolu Efes, bizlere yalnızca basketbolu değil; sporu ve Türk takımlarının Avrupa arenasında istediği zaman nasıl başarılı olabileceğini öğreten en önemli figür… 90’lı yıllarda basketbol oynayan erkek çocuklarının idol aldığı Peter Naumoski, Tamer Oyguç, Ufuk Sarıca, Murat Evliyaoğlu ve adını tarihe altın harflerle yazdırmış oyuncuları bünyesinde toplayabilmiş bir çınar… Şimdi o ulu çınar, Türk spor tarihine adını bir kez daha altın harflerle yazdırmaya hazırlanıyor.

Semih Erden

Semih Erden’i idmandan önce yakaladık!

Turkish Airlines Euroleague‘de Top 16 E Grubu 10. hafta mücadelesinde Yunan devi Panathinaikos’u Abdi İpekçi Arena’da kendi seyircisi önünde konuk edecek olan Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 500. maçına çıkmaya hazırlanıyor. Anadolu Efes böylece, bütün branşları da işin içerisine kattığımızda, Avrupa kupalarında 500. maçına çıkan ilk ve tek Türk takımı oluyor. Anadolu Efes, çıktığı bu 499 maçtan 288 galibiyet elde ederken, parkeden 211 kez mağlup ayrılmış. Yüzdeye vurduğumuzda ise Anadolu Efes’in galibiyet oranı %57,7 ki bu bir takım için hiç de azımsanmayacak bir rakam… 1996 yılında aldıkları Koraç Kupası’yla Türkiye’ye ilk kez Avrupa Kupası getiren ilk spor kulübü oldu. Buradan bile Anadolu Efes’in Avrupa’da ne denli çekinilen bir takım olduğunu anlayabiliyoruz.

Biz de kulübün ve oyuncuların bu heyecanına biraz olsun ortak olmak, o havayı teneffüs etmek ve izlenimlerimizi blog aracılığıyla tüm Türkiye’ye aktarmak için bu zorlu maç öncesinde tesislere gittik. Dikkatimizi çeken en önemli nokta, A takım oyuncularının idmanından önce altyapı takımlarının aynı salonda antreman yapması oldu. Anadolu Efes’te forma giyen her yaştan oyuncu, kulübün felsefesini bir arada yürütmeyi başarıyor. Küçük takımdan bir oyuncu, A takımdan bir oyuncuyu görebiliyor, sohbet edebiliyor ve idol aldıkları o isimleri canlı olarak izleyebiliyor. Belki de Anadolu Efes’in 500. maçına çıkmasının altında yatan en temel sebeplerden bir tanesi de bu olsa gerek… Herkes kulübün kendisine aşıladığı bu felsefeyi muhafaza etmeye çalışıyor.

Doğuş Balbay tam bir Kings of Leon hayranı!

Doğuş Balbay tam bir Kings of Leon hayranı!

Sözü daha fazla uzatmamızın bir anlamı yok… İşte 500. maçtan taraftarlara verilen mesajlara, etkinliklerden gelmelerini istedikleri grup/sanatçılara kadar geniş konularda sorular sorduğumuz o isimler… Semih Erden, Kostas Vasileiadis, Doğuş Balbay ve Deniz Kılıçlı…

Avrupa’daki 500. maçınızla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Bu maçla ilgili taraftarlarınıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Semih Erden: “Biz taraftarımızı her zaman yanımızda görmek ve bizi desteklemelerini istiyoruz. Tabi ki önümüzdeki Panathinaikos maçı kolay olmayacak. Seyir zevki güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Böylesine zorlu bir maçta da taraftarımızı bekliyoruz.”

Kostas Vasileiadis: “Panathinaikos’un grupta 4 galibiyeti var ve son 8 takım arasına kalma şanslarını zorlayacaklardır. Bizim de grupta 2 galibiyetimiz olmasına rağmen şansımız var. Mücadele edeceğiz ve kazanmak için elimizden geleni yapacağız.”

Doğuş Balbay: “Öncelikle Anadolu Efes gibi köklü bir kulübün 500. maçına çıkması çok gurur verici. Euroleague’de de önemli bir mesafeyi kat ettiğimizin göstergesidir. Maça gelecek olursak, Panathinaikos maçı bizim için çok kritik bir maç. Kendi seyircimiz önünde oynayacağız. Cuma günü çok güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Bütün taraftarlarımızı da bekliyoruz.”

Deniz Kılıçlı: “Her şeyden önce ben buraya 1996 yazında geldim, burada büyüdüm, bu kulübün alt yapısında yetiştim. Avrupa kupalarındaki 500. maçımız olması sebebiyle bu mücadelenin benim için önemi daha büyük. Euroleague’de 250. maçımızı da oynamıştık. O maç da benim için çok önemliydi. Bu tip şeyleri görmek ve bu takımın parçası olmak bana büyük bir gurur veriyor. Bizim için zorlu bir maç olacak. Daha önce de söylediğim gibi bizim hedefimiz Euroleauge’de kazanabildiğimiz kadar maç kazanmak. Barcelona gibi bir takımla başa baş basketbol oynadık. Bunun baş mimarı ise taraftarımızdı. 500. maç olması nedeniyle, rakibin Panathinaikos olması nedeniyle biz yine taraftarımızın desteğini bekliyoruz.”

deniz_kılıçlı

Deniz Kılıçlı’nın gitar çaldığını biliyor muydun?

Çok yoğun çalışıyorsunuz. Neredeyse tüm zamanınız idmanlar ve maçlarla geçiyor. Bu disiplinli çalışmanın yanında; İstanbul’daki etkinlikleri takip edebiliyor musunuz? Tiyatroya, sergiye veya konsere gitme fırsatınız oluyor mu?

Semih Erden: “Çok fazla vakit bulamıyoruz çünkü çok yoğun bir maç takvimimiz var. Devamlı seyahatte ya da idmanda oluyoruz. Ancak çok özel bir konser ya da etkinlik olursa gitmeye çalışıyoruz.”

Kostas Vasileiadis: “Türkiye’ye geldiğim andan itibaren şu ana kadar herhangi bir etkinliğe gitme fırsatım olmadı.”

Doğuş Balbay: “Açıkçası çok nadir. Daha çok sinemayı tercih ediyorum. Bunun dışında ise daha çok dinlenmeye vakit ayırıyorum. Ama özellikle yaz aylarında fırsatım olursa gitmeye çalışıyorum.”

Deniz Kılıçlı: “Benim burada ilk senem olduğu için vakit ayarlamam daha da zor oluyor. Konser izlemeyi, festivallere gitmeyi çok severim. Türkiye’de daha önce hiç böyle bir şansım olmadı. Rock’n Coke düzenlendiğinde ise yaşım küçük olduğu için gidemiyordum. Daha önce Amerika’daydım. Bu sebeple Türkiye’deki etkinliklerden biraz uzak kaldım. Ama zamanım olduğumda bu tip etkinliklere gitmeyi isterim. Kendimde müzik yaptığım için böyle etkinliklerden keyif alıyorum.”

Türkiye’ye gelmesini ve canlı performansını izlemek istediğiniz bir grup ya da sanatçı var mı?

Semih Erden: “Zaten çoğu grup ya da sanatçı ülkemize geliyor. Geçen yaz Snoop Dogg’u bekliyorduk, ancak olaylar sebebiyle iptal olmuştu. Onu görmek ve konserine gitmek isterim.”

Kostas Vasileiadis: “Genelde Yunan müziği dinliyorum. Türkiye’de de benzer tarzda müzikler duyabiliyoruz. İki ülke arasında benzer tarzda müzikler yapılıyor. Fakat ben tek çeşit müzik yerine farklı tarzlarda müzikleri tercih ediyorum. Spesifik olarak tercih ettiğim birisi yok.”

Doğuş Balbay: “Türkiye’ye gelmesini istediğim grup Kings of Leon. Ben Amerika’da yaşarken onların konserine gitme fırsatım olmuştu. Çok beğendim gerçekten, müziklerini de dinliyorum. O grubu getirebilirsiniz! :)”

Deniz Kılıçlı: “İki-üç günlük festivaller daha çok ilgimi çekiyor. Çünkü insanlar o festival havasına giriyorlar. Metallica, Guns N’ Roses, Aerosmith gibi tanınan ve sevilen grupları beğendiklerim arasında sayabilirim. Ama mesela tekrar Slash gelse muhteşem olur çünkü -ben bu işin içerisinde olduğumdan biliyorum- kendisi gerçekten çok fazla fan’ı olan bir sanatçı. Ve herkes de gelmesini çok bekliyor, istiyor.”

Kostas Vasileiadis

Kostas takımın en renkli isimlerinden biri.

Turkish Airlines Euroleague’de Top 8’e kalmak adına Anadolu Efes açısından kritik bir maç… Anadolu Efes’in Avrupa’nın elit takımlarından biri olan Panathinaikos’a karşı oynayacağı bu mücadelede salondaki yerini al ve takımını yalnız bırakma!

Tüm fotoğraflar Salih Genç’in objektifinden çekilmiştir.