MÜZİK

Festival gibi festival: Zorlu PSM Caz Festivali

Zorlu PSM festival işini çok ciddiye alıyor! Yepyeni bir Caz festivali yapalım derken konserler, film gösterimleri ve atölye çalışmalarıyla Mayıs ayı takvimini doldurmaya and içmişler. 3-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Zorlu PSM Caz Festivali yepyeni bir geleneğin başlangıcı olma umudunu taşıyor.

Kimler var?

Efsanevi caz/füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea, ülkemize ne zaman gelse baş tacı ederiz! Canlı performansıyla kayıttaki tadın çok daha üstüne çıkan bu ustayı mutlaka izlemelisiniz.

Bilet bak  👓

Chick Corea Elektric Band - Eternal Child

Norveçli usta saksofoncu Jan Garbarek müzik dünyasında 50. yılını geride bırakırken üretmeyi hiç bırakmayan müzisyenlerden. Şu Hasta Siempre yorumunu bir dinler misiniz lütfen?

Bilet bak  👓

Jan Garbarek - Hasta Siempre

Perküsyondaki ustalığının yanında vokallerinde Hindistan’ın tala tekniğini kullanarak adeta vücuduyla tempo tutan Trilok Gurtu yerinizde sabit kalamayacağınız bir konser vaad ediyor.

Bilet bak  👓

Trilok Gurtu Band - Bercida

Güçlü baladları ve blues esintili müziğiyle Beth Hart biraz göz yaşı döktürecek gibi sanki…

Bilet bak  👓

Beth Hart & Joe Bonamassa - I'll Take Care Of You (Radio Edit)

Biraz da Latin olmazsa olmaz ama değil mi? Tomatito’yu nasıl bilirsiniz? Klasik gitarın süper starı demekten çekinmeyeceğimiz Tomatito, Grammy ödüllü piyanist Michel Camilo ile birlikte yaptıkları Spain’den şarkıları çalacak.

Bilet bak  👓

Tomatito & Michel Camilo- Spain

İstanbul’a olan sevgileriyle de bilinen Brazzaville festivalin Beirut kıvamındaki isimlerinden, indie sevenler bunu kaçırmaz.

Bilet bak  👓

Brazzaville - Jesse James

Festivalde yer alacak isimlerin tamamına Zorlu Caz Festivali sayfasından inceleyebilirsiniz.

Konserlerden önce hafta sonu mekana erken giderseniz ücretsiz atölyelere de katılabilirsiniz. 6 Mayıs 14:00’da başlayacak Beden Perküsyonu Atölyesi ve aynı gün gerçekleşecek Swing Atölyesi  meraklılarının ilgisini çekecektir. Katılımlar 25 ile sınırlı olduğundan erken gitmenizde fayda var.

Coen Kardeşlerler‘in caz dokulu sıra dışı müzisyen hikayesi Inside Llewyn Davis (11 Mayıs – 20:00) kulaktan kulağa yayılarak uluslararası bir fenomene dönüşen Oscar ödüllü Whiplash (6 Mayıs – 16:00), ilham verici belgesel Searching for Sugar Man (12 Mayıs – 20:00)  festival süresince ücretsiz gösterilecek filmlerden sadece bir kaçı. Bütün gösterimleri takip etmek için Zorlu PSM facebook sayfasını takibe alın deriz.