MÜZİK

Kuzeyin Oğlu Volkan Konak ile Bostancı Macerası

Karadeniz rüzgarlarını İstanbul'a taşımaya hazırlanan Volkan Konak, 17 Şubat'ta Luvia sahnesinde!

Aleni Aleni, Mimoza Çiçeğim, Cerrahpaşa, Mağusa Limanı, Dido ve daha niceleri. Seslendirdiği parçalarla ve özgün yorumuyla Karadeniz şarkılarını ve kültürünü tüm Türkiye’ye sevdiren Volkan Konak, Türk halk müziğinin en önemli temsilcilerinden biri…

Volkan Konak - Mimoza Çiçeğim

Kendine ait besteleri ve yorumladığı türkülerle müzik listelerinin her zaman zirvesinde yer alan ‘’Kuzeyin Oğlu’’, başarılı müzik kariyeriyle birçok sanatçıya yol göstermeye devam ediyor!

Volkan Konak’ın müzikteki ilk yılları

1967’de Trabzon’un Maçka ilçesinde doğan Volkan Konak, ilk öğrenimini de burada tamamladı. 1983’te ise İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı‘nda eğitim almaya başladı. Daha sonra halk müziği üzerine yüksek lisans yapan sanatçı, 1991 yılında öğrenimini noktaladı.

Müzik kariyerine ise 1989’da Maçka yöresine ait derlemelerinin topladığı Suların Horon Yeri isimli albümle başladı. Hız kesmeden beste çalışmalarına adım atan Konak; Sunay Akın, Nâzım Hikmet ve Sabahattin Ali gibi şairlerin şiirlerini besteleyerek müzikal çizgisini de belirledi. Bestelerine eşi benzeri bulunmayan etnik motifler ekleyen sanatçı, Efulim isimli albüm çalışmasını ise 1993’te piyasaya sürdü.

Volkan Konak-Efulim (Efulim-1993)

2003 yılında ise ikonik albümü Maranda’yı dinleyicileriyle buluşturdu. Herkesin Bir Derdi Var, Dido, Zigana Dağları ve Hastane Önünde isimli ikonik parçalar da bu albümde yer alıyor.

Volkan Konak - Dido

Göklerde kartal gibi: Yükseliş dönemi

Müzik kariyeri boyunca birçok albüm yayınlayan Volkan Konak’ın en beğenilen projelerinden biri ise Mimoza isimli albüm. Göklerde Kartal Gibiydim, Yarim Yarim, Keklik Gibi ve Mimoza Çiçeğim isimli hit parçaları da bu albümden.

Bugüne dek yaptığı en başarılı çalışma ise 2015 tarihli Manolya albümünde yer alan Aleni Aleni isimli parça. Öyle ki şarkı, müzik platformlarında neredeyse 100 milyon dinlenmeye ulaşmış durumda!

Volkan Konak - Aleni Aleni

Sanatçının bestelerini bu kadar etkileyici yapan şey ise geçmişinde gizli. İki yıl boyunca Çernobil araştırmalarında bulunan ve patlamanın Karadeniz Bölgesi üzerindeki olumsuz etkilerini belgeleyen Volkan Konak, kanserle mücadele konusunda da büyük adımlar attı.

Bu hastalıktan babasını ve birçok yakınını kaybeden sanatçı, Cerrahpaşa isimli ikonik parçasını da babası için besteledi. Çernobil etkisi nedeniyle Karadeniz bölgesinde artan kanser hastalıklarına dikkat çekmeye çalışan Konak, tepkisini hem müzikal kimliğiyle hem de sürdürdüğü faaliyetlerle göstermeye devam ediyor…

Herkesin Bir Derdi Var (Cerrahpaşa)

Bostancı’da şimal rüzgarları

Tüm Türkiye’nin severek dinlediği Kuzeyin Oğlu Volkan Konak, Luvia’da sevenleriyle buluşuyor!

Sanatçı, 17 Şubat Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan konserde en sevilen parçalarına hayranları için seslendirecek.

Karadeniz ruhunu doyasıya yaşamak için biletlerinizi şimdi alın ve Volkan Konak’ın sesine kulak verin!