Güncel

Kral Şakir: Kapadokya Macerası

Kral Şakir ve arkadaşları şimdi Kapadokya'da!

Türk yapımı çizgi dizi Kral Şakir, bu defa yepyeni bir macerayla sahnede!

Mayıs 2016’da Cartoon Network Türkiye’de yayın hayatına başlayan Kral Şakir, Grafi2000 tarafından hazırlandı. Şakir, Necmi, Fil Necati, Canan ve Kadriye’nin maceralarını konu alan hikaye 6 sezondur ekranlara gelmeye devam ediyor.

Türkiye’den Tüm Dünyaya: Kral Şakir’in Global Başarısı

Mısır, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katar’ın da aralarında yer aldığı 19 ülkede yayımlanan Kral Şakir, Türkiye sınırlarını aşarak global bir başarı elde etti. Laith The King ismiyle Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yayımlanan çizgi dizi 200 milyondan fazla izleyiciye ulaşıyor.

Dizi, aynı ismi taşıyan ve 1.61 milyon aboneye sahip olan Kral Şakir Youtube kanalından yayımlanıyor. Çizgi dizinin bölümleri King Shakir etiketiyle İngilizceye de çevriliyor.

Kral Şakir’in Konusu Ne?

Animasyon çizgi dizisinde bir aslan yavrusu olan Şakir başrolde yer alıyor. Kral Şakir ve arkadaşlarının serüvenlerine odaklanan hikayede Şakir’in babası Remzi bir aslan, annesi Kadriye ve kız kardeşi Canan ise bir kedidir. Şakaların kurbanı olan Peyami ise Canan ve Şakir’in dedesidir ve bir kaplumbağadır. Bu renkli aileye eşlik eden birçok dostları da bulunuyor. Şakir’in en yakın arkadaşı Fil Necati, Necati’nin kuzeni Filsu, Şakir’in sokakta yaşayan evsiz arkadaşı Uyuz Tanju ve bilim hayvanı Mirket. Hikayede kötü işlerle ilgilenen zorba karakterler de yer alıyor: Akbaba Kürşat ve oğlu Cemşit.

Haruk Can Dizdaroğlu’nun senaristliğini yaptığı projenin her bölümü 10-15 dakika uzunluğunda. 6 sezon ve toplam 230 yayımlanmış bölümü bulunan Kral Şakir, yeni bölümlerle çocukların karşısına çıkmaya devam ediyor. En popüler Türk yapımı çizgi dizi projelerinden biri olan Kral Şakir’in 5 ayrı filmi de bulunuyor: Oyun Zamanı, Korsanlar Diyarı, Mikrop Avcıları, Cumburlop ve Geri Dönüşüm.

Kral Şakir ‘’Kapadokya Macerası’’ ile Tiyatro Sahnesinde!

6 sezon dizi, yayımlanan kitaplar ve 5 ayrı film projesi ile sayısız maceraya atılan Kral Şakir, yeni yolculuğunda Kapadokya’yı ziyaret ediyor.

Canan, Mirket ve Fil Necati’nin de eşlik ettiği Kapadokya Macerası’nda kahramanları bir dizi olay bekliyor. Kral Şakir ve arkadaşlarının peşini bırakmayan sürpriz olaylar turistik bir gezi olarak başlayan Kapadokya turunu bir maratona dönüştürüyor. Canan ve Şakir sorunları çözmeye çalışırken Mirket ve robotları da onlara yardım ediyor. Fil Necati mi? O da her zaman ki gibi şakalarıyla hikayeye renk katıyor.

Kral Şakir ve arkadaşlarının yeni macerasına odaklanan gösteri Türkiye’nin farklı şehirlerini dolaşacak. Kral Şakir ve arkadaşlarının kahkaha dolu serüvenine eşlik etmek için yerlerinizi şimdiden alın.

Sömestr tatilini renklendirebileceğiniz diğer etkinliklere buradan ulaşabilirsiniz…