MÜZİK

Taze Bir Ses: mxmtoon

Düzenli olarak paylaştığımız #TazeBirSes yazılarını takipte kal. Keşif yolculuğumuza sen de katıl. Bu seferki taze sesimiz: şarkılarını kalbiyle yazan mxmtoon

Doğum tarihi: 9 Temmuz 2000
Nereden: Oakland, Kaliforniya
Benzer sanatçılar: Dodie, Cavetown, Girl in red

Kuzey Kaliforniya çıkışlı mxmtoon, gerçek adıyla Maia, hayranları tarafından “son zamanların en büyüleyici sesi” olarak tanımlanıyor.

Kendisinin yüzleri gülümseten bir hikayesi var. 2017 yılında ukelelesiyle mizahi şarkılar yaparak yolcuğuna başlıyor. Ardından mizah içermeyen ilk şarkısı “feelings are fatal”ı yayınlıyor. O zamanlar YouTube’ta henüz 200 takipçisi var. Beni kim dinler diye düşünmüyor ve üretmeye, romantik şarkılar yayınlamaya devam ediyor. Takipçilerinden öyle güzel dönüşler alıyor ki hayranları sayesinde tüm dünya gibi biz de kendisini tanımış oluyoruz.

mxmtoon • feelings are fatal (lyrics)

Şarkılarını tek tek yayınlamaktan bir noktada vazgeçiyor tabii. Albüm kararını veriyor ve ilk albümü “Plum blossom”ı 2018 yılında yayınlıyor. Bu albümde toplam 7 şarkı var. Tahmin edeceğiniz üzere bu albüm onun milyonlara ulaşmasındaki kilometre taşı oluyor. Albüm online platformlarda 100 milyondan fazla dinleniyor.


2019’un Eylül ayında çıkan ikinci albümü “The masquerade”i rüya gibi bir pop albümü olarak tanımlayabiliriz. Bu albümde en içten duygularını şarkılara döktüğünü söylüyor. Prom Dress şarkısında mezuniyet elbisesinin içinde ağladığından bahsediyor mesela.

mxmtoon - prom dress (official video)


2019’daki albümünden sonra da ara vermeden yeni şarkılar kaydetmeye devam ediyor. 2020’nin başlarında yayınladığı yeni şarkılarda ukelelesiyle elektronik altyapıları birleştiriyor.

Mxmtoon’un sosyal medyadaki gücü, müziğine büyük katkı sağlıyor hala. Youtube kanalını sadece şarkılarını yayınlamak için kullanmıyor. Seyahat videolarını yüklüyor, şarkılarının ukeleleyle nasıl çalınacağını anlatan dersler veriyor, hatta canlı yayınlar yapıyor. Fakat kendisini “ergen” olarak tanımlayan bu tatlı kızın sadece online platformlarda güçlü olduğunu varsaymayın. Aksine geçtiğimiz yıl Londra’da kapalı gişe konserler verdi. Belli ki önümüzdeki dönemlerde kendisinin adını çok sık duyacağız.


Diğer şarkılarını keşfetmek isterseniz:

mxmtoon - seasonal depression (official video)


mxmtoon - unspoken words (official video)


mxmtoon - dream of you (audio)


#TazeBirSes etiketiyle yazdığımız yazıları kaçırmayın, en yetenekli isimleri herkesten önce siz keşfedin. Yeni müzikler keşfetmek için #Mercek yazılarımıza da göz atabilirsiniz.