MÜZİK

Sahnede: Selda Bağcan!

Protest müziğin en önemli temsilcilerinden Selda Bağcan’la buluşmaya hazır mısınız?

Türk Halk Müziği ve Anadolu Rock tarzı şarkılarıyla her neslin gönlünde taht kuran Bağcan, İstanbul’da sevenleri ile buluşuyor. Bu deneyimi kaçırmak istemeyeceğinize eminiz!

Bağcan & Müzik

14 Aralık 1948’de Muğla, Menteşe’de dünyaya gelen Bağcan, Türk Müziği’ni Kapıkule’den dışarıya çıkarmış ilk sanatçılardan biri. 1972’de Bulgaristan’da gerçekleşen Altın Orfe Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden sanatçı, 1988’de de Batı Avrupa turnesi ile deyim yerindeyse dünyayı fethetmeye başlıyor. Bize göre Bağcan’ın, ödül dolu kariyerinde göze çarpan en büyük başarılarından biri Times dergisinin “Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcılar” listesinde yer alması.
Şarkılarında siyasi ve toplumsal konulara değinen sanatçı, bestecilik yönüyle de kalbimizi çalıyor. Hatta birçok sinema filmi müziğinin altında imzası bulunan sanatçının sıkı takipçileri arasında Yüzüklerin Efendisi filminde Frodo karakterini canlandıran ünlü oyuncu Elijah Wood’da yer alıyor.
Her yönüyle bizleri şaşkınlığa uğratan bu kadını ne kadar sevsek, ne kadar tebrik etsek az. Daha önce Selda Bağcan’ı izleme fırsatınız olmadıysa bu deneyimi kaçırmamak için en yakın Selda Bağcan konserlerine göz atmayı unutmayın.

Selda Bağcan & Senforock

Bir rock müzik hareketi olarak karşımıza çıkan Senforock, rock ve metal müziği senfonik ezgiler ile birleştiriyor. Senforock’ın orkestra üyeleri Ankara’da yaşayan rock müzik fanlarından oluşuyor. Orkestra şefliğini ise Musa Göçmen yapıyor.
Senforock’un Bağcan ile yarattığı auraya mutlaka canlı şahit olmalısınız! Sık sık birlikte konser veren ekibin bu ortak projesinin yeni konser tarihleri için web sitemizi takipte kalın.

Bonus! Selda Bağcan & Boom Pam Hikayesi

Senforock ile ortaya harika bir harmoni çıkaran Bağcan’ı birlikte görmeye alıştığımız bir diğer müzik grubu ise Boom Pam! Boom Pam, Selda Bağcan ile birkaç sene görüşmek istiyor ve 2014’te Türkiye’ye geldiklerinde bu macera başlıyor. İlk kez “The Groove” festivaline birlikte çıkıyorlar. Daha sonra bu birliktelik farklı konserlerde devam ediyor. Bu birliktelikten doğan eserleri aşağıya bırakalım.

Yaklaşan Selda Bağcan konserlerini ise en aşağıda bulabilirsiniz.

Selda Bağcan ft Boom Pam - Yuh Yuh
httpv://www.youtube.com/watch?v=YMJ4k\u002d\u002dC-4k
26.FKZ_Shalom_Selda Bagcan and Boom Pam_Yaz Gazeteci