MÜZİK

Biraz Trip Hop Biraz Nu Jazz: Bonobo Sahnede!

Büyük buluşma: Bonobo ve İstanbul!

Çok yönlülüğüyle dikkat çeken ve albümlerinin tüm detaylarıyla ilgilenen Bonobo, canlı performanslarıyla öne çıkan sanatçılardan biri!

Bonobo sevenlerine bir müjdemiz var: Kendisi, Fragments Live Tour kapsamında İstanbul’u ziyaret edecek.

Sizleri konserden önce hızlı bir ısınma turuna davet ediyoruz.

İçeriğe göz atarken arkada oynatmanız için Bonobo’nun en iyi canlı performanslarını da bırakıyoruz.

Bonobo Boiler Room New York DJ Set

Bonobo’nun Müzikte İlk Yılları

Çocukluğunu Hampshire’da geçiren Simon, ailesinin yönlendirmeleriyle folk müziğin etkisinde kaldı. Banjo gibi enstrümanlarla ailesini ve komşularını eğlendiren sanatçının müziğe olan ilgisi çevresi tarafından desteklendi. Gençlik dönemlerinden hip hop, rock ve hardcore gibi türlere ilgi duymaya başlayan Simon Green, aynı anda birden fazla enstrümanı çalmayı öğrendi. Brighton’a taşınmasıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan sanatçı böylece Bonobo kimliğinin temellerini atmış oldu.

Yeni bir şehir ve sonsuz imkanlar, Bonobo’yu DJ’lik ve prodüktörlük koltuğuna oturttu. Efekt pedallara olan ilgisi kısa sürede 10 şarkılık bir albüme (Animal Magic) dönüştü. 2001’de Ninja Tune tarafından yeniden yayımlanan albüm Bonobo’yu dünyanın konuştuğu bir DJ sanatçısı yaptı. İkinci albümü olan Dial ‘M’ for Monkey ise yine Ninja Tune etiketiyle 2003 yılında yayımlandı. Albümde yer alan şarkılar global hit haline gelerek birçok dizi, film ve oyunda kullanıldı.

İlk iki albümüyle müzik listelerini domine eden Bonobo, kısa bir aranın ardından Days To Come isimli albümüyle geri döndü. Gilles Peterson tarafından 2006’nın en iyi albümü kabul edilen Days To Come; electronica, nu jazz ve trip hop türlerinin muhteşem bir kombinasyonuydu.

Bonobo - Live@Koko - Days To Come

2010-Günümüz: Trip Hop Listelerinde İlk Sıra

2010’da dördüncü stüdyo albümü Black Sands’i yayımlayan Bonobo; Kiara, The Keeper ve Black Sands isimli parçalarıyla listelere ilk sıradan giriş yaptı. Albümde yer alan Kongs isimli parça House of Cards’ın 2. sezonunda kullanıldı. Spotify’da güncel olarak 73 milyon dinlenme elde eden Cirrus parçasının bulunduğu The North Borders albümü ise 2013 yılında piyasaya sürüldü.

Bonobo - Cirrus at Glastonbury 2014

Bonobo’nun kariyerinin dönüm noktası altıncı stüdyo albümünün yayımlandığı tarihi işaret eder: Migration.

2017 yılında müzikseverlerle paylaşılan albüm, 3 dalda Grammy ödülüne aday gösterildi. Elektronik Müzik Ödülleri’nde Yılın Albümü ödülünün sahibi oldu. Turne sürecinde oluşturduğu albümünü tasarlarken bir yere ait olmamayı ve özgürlüğü temel alan sanatçı, hislerini enstrümanlara dökerek milyonlarca insanın kalbine dokundu.

Bonobo - Migration (Live on KEXP)

2017 yılından bu yana sessizliğini koruyan Bonobo, Ocak 2022 yılında Fragments albümüyle geri döndü. Dinleyicisine beklediği karşılığı veren sanatçı; Rosewood, Shadows, Tides ve From You isimli parçalarıyla milyonlarca dinlenmeye ulaştı. Electronica ve house tarzlarının harmanladığı albümde Joji, Jamila Woods, Miguel Atwood-Ferguson, Jordan Rakei, Kadhja Bonet ve O’Flynn gibi isimlerle düet çalışmaları da yer alıyor.

Bonobo - Tides - for BBC 6 Music

Fragments albümünde yer alan Rosewood isimli parça, En İyi Dans/Elektronik Müzik Albümü ve En İyi Dans/Elektronik Kayıt dallarında Grammy’e aday gösterildi. Bu sayede 7. adaylığını elde etmiş olan Bonobo, 2022 yılının en başarılı elektronik müzik headliner’ı olarak gösterildi.

2023 Fragments Live Tour

Gelelim büyük buluşmaya: Trip hop ve nu jazz’ın başarılı temsilcisi Bonobo, Fragments Live Tour kapsamında İstanbul’a geliyor.

9 Mart‘taki konsere Volkswagen Arena ev sahipliği yapıyor. Bu demek oluyor ki Bonobo’yu muhteşem bir akustikte dinleyeceğiz. Yeni albümde yer alan parçaların yanı sıra unutulmaz hitler de performansta yer alıyor.

Kendini Bonobo ritimlerine bırakmak isteyenler biletlerini çoktan aldı bile!

Kaçırmak istemeyenler için biletleri şuraya bırakalım: