MÜZİK

Koltuk Kapamayan Festival Arkadaşım Bu Yazı Sana!

İstanbul Film Festivali  programı yapmak baslı başına bir iştir ve müzik çalmaya başladığında, stratejini doğru yapmazsan bütün koltuklara başkası oturur, ayakta kalırsın dostum! Bu yazıyı ayakta kalan arkadaşlara ithaf ediyorum.

  •  Program açıklandı! Hemen listemi yaptım. Altyazı dergisi harika bir iş yapıp Seyir Defteri’mi de hazırlamış. Vazgeçilmezlerimi, gidilmesi gerekenleri, olmasa da olurları önem sırasına göre belirledim.
  •  Şimdi asıl matematiksel bölüme geldik. Bütçem ve zamanım kaç filme el veriyor?  Hafta içi hangisi var hafta sonu hangisi, üst üste denk getirebilir miyim? İş yerinden festival izni mi alsam?
  • Biletler satışa açıldı! Dur bugün bakarım, yarın bakarım, bitmemiştir daha derken, listenin yarısına biletler bitti :(

Ben seni anlıyorum be festival arkadaşım. Etrafındaki her şey bu kadar karışıkken bu düzeni nasıl kuracaksın? O yüzden yüreğine su serpmek için an itibariyle “hala” bilet bulabileceğin filmlerden küçük bir liste hazırladım. Okumaya da vaktin yoktur diye kısa kısa yazdım, korkma :)

Sıfır Teorisi İstanbul Film Festivali

Sıfır Teorisi: Terry Gilliam’ın filmi. Bilim-kurgu! Daha uzatmayayım bence koş, yetiş! 

Büyük Budapeşte Oteli İstanbul Film Festivali

Büyük Budapeşte Oteli: Bit pazarına nur yağdıran Wes Anderson ne yapsa güzeldir. Afişteki kafalara bakarak zaman kaybetme, koş!

infaz

İnfaz: In Brudges’un yönetmeninin biraderi çekmiş. Başrolde İngiliz sevimlisi  Chris O´Dowd var. – Kalan seanslar

 

 

Metalci_İstanbul Film Festivali

Metalci: İzlanda filmi. Metalci bir ergen kız var. Yönetmeni çıkaramadım. Ama metalci diyorum, İzlanda diyorum, güzeldir yani… –Kalan seanslar

Karabasan İstanbul Film Festivali

Karabasan: Avusturalya topraklarından ev içinde geçen korku bir filmi. Korkarım deme, gece seansına biletini al. Zaten onların ev dediğine sen malikane diyeceksin, eve gidince korkmazsın yani. –Kalan seanslar