MÜZİK

35. İstanbul Film Festivali’nde O Film de Var!

35. İstanbul Film Festivali bu yıl 7 – 17 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Vizyondaki gişe canavarı filmlerden sıkılan sinemaseverlere ilaç gibi gelecek programı da önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festival programında listenize girmesi gereken altın değerinde birkaç filme göz atalım.

Yine, Yeniden Coen’ler!

Coen’lerin denemediği bir tek bilimkurgu kaldı galiba. Bu defa 1950’lerin Hollywood’unda bir prodüksiyon şirketinde “problem çözücü” olarak çalışan Eddie Mannix’in hikayesini izliyoruz. Hail, Cesar’da mizah dozu yüksek ama The Ladykillers kadar da sulu bir komediye benzemiyor. Oyuncu kadrosunda Hollywood deyince aklınıza gelen bütün oyuncular var (ve evet Frances McDormand da var).

Hail, Caesar! - Official Trailer (HD)

10 Nisan – Beyoğlu Fitaş

Ne Yaptık da Bu çocuk Böyle Oldu?

Faşist bir liderin çocukluğunda geleceğin izlerini arayan Sartre’ın aynı adlı romanının serbest bir uyarlaması Bir Liderin Çocukluğu  (The Childhood Of A Leader). Yönetmen koltuğunda Funny Games’in ABD versiyonundaki oyunculuğuyla hatırladığımız genç oyuncu Brady Corbet var.

The Childhood of a Leader Videoclip HD 1 Festival of Venice

8 Nisan – Atlas

10 Nisan – Rexx

13 Nisan – Beyoğlu

Soluk Soluğa Gizem

Take Shelter filmiyle paranoyanın boyutlarını zorlayan Jeff Nichols son filmiyle çok iyi eleştiriler aldı. Midnight Special; oğlunu dini bir tarikata kaptıran bir baba ile özel güçlere sahip olduğu için sadece tarikatın değil devletin de peşine düştüğü oğlunun kaçış hikayesini anlatıyor. Bilimkurgu ve gizem iç içe geçerken atmosferin Spielberg filmlerine benzediği söyleniyor.

Midnight Special - Trailer 1 [HD]

7 Nisan – Rexx

7 Nisan – Beyoğlu Fitaş

8 Nisan – Atlas

Karanlığı Garanti Bir Film

Hemen hemen her filmine festivalde yer verilen İngiliz yönetmen Ben Wheatley kariyerinin en büyük prodüksiyonu High-Rise / Gökdelen ile  karşımızda. Çevresinden soyutlanmış dev bir gökdelende lüks bir yaşam süren genç bir doktor (Tom Hiddleston)  hakkındaki film, geçtiği 70’lerin distopya havasını yansıtan bir bilimkurgu. Üstelik hikaye Ballard’ın kitabından uyarlanmış!

HIGH-RISE - Official Trailer - Starring Tom Hiddleston

13 Nisan – Beyoğlu Fitaş

14 Nisan – Atlas

Peki Niye O Film Değil de Bu Film Vizyonda?

Türk sineması son 10 yılda, hem çekilen film sayısı hem izleyici anlamında büyük bir yükselişte. Peki bu durum sektöre nasıl yansıyor? Bağımsız filmlere vizyonda ne kadar yer veriliyor? Kapalı Gişe: Türkiye’de Tekelleşen Film Dağıtımı sinema eleştirmenleri Şenay Aydemir, Evrim Kaya, Fırat Yücel ve Kaan Müjdeci tarafından hazırlanmış.

10 Nisan – Beyoğlu

Sıradaki Ülkeyi Alalım!

Michael Moore bu defa Amerika’nın işgal etme sevdası üzerine giderek “Neden sadece Orta Doğu, Avrupa’yı da işgal etsek ya” sorusunu soruyor. Şimdi Nereyi İşgal Edelim – Where to Invade Next alıştığımız mizahi/ironik tarzıyla, Avrupa’yı dolaşan Moore’un akıllarda sorular bırakacak bir belgeseli.

Where to Invade Next Official Trailer 1 (2016) - Michael Moore Documentary HD

15 Nisan – Beyoğlu

16 Nisan – Rexx

17 Nisan – Beyoğlu Fitaş

Kimin Egosu Daha Büyük?

Şövalye (Chevalier), Ege denizinin ortasında lüks bir yatta seyahat eden 6 erkeğin dünyasını anlatıyor. Kimin daha “sert” bir erkek olduğu üzerine yapılan yarışmalarla 21.yy’ın rekabet dünyasını anlatan film, Yunanistan yapımı eğlenceli bir komedi.

Chevalier - Official Trailer

10 Nisan – Beyoğlu Fitaş

11 Nisan – Rexx

16 Nisan – Atlas

16 Nisan – Türkan Saylan KM

17 Nisan – Hoca Ahmet Yesevi KM

Benim Canım Köpeğim…

Daha önce şurda haberini yaptığımız, köpeklere konser veren ilk müzisyen Laurie Anderson köpeği üzerinden kişisel hayatından hikayelere yer veriyor Köpeğin Kalbi (Heart of a Dog)’nde. Eşi, Lou Reed’in ruhunun her kareye işlediği oldukça deneysel bir yapım.

Heart of a Dog Official Trailer 1 (2015) - Documentary Movie HD

 

10 Nisan – Rexx

11 Nisan – Beyoğlu