MÜZİK

Günün Şarkısı: Taylor Swift – Delicate

En çirkin hali bile güzel!

Taylor Swift son klibiyle bizi ters köşeye yatırdı. Çünkü ondan her zaman robotik, fantastik klipler izlemeye alıştık. Bir zamanlar Lady Gaga’nın yaptığı gibi Taylor da son zamanlarda klipleriyle çıtayı arşa çıkardı. Her klibinden sonra, “Bundan sonra ne yapacak?” diye düşünür olduk. Yıllardır müzik dünyasının en çok konuşulan ismi o. Basın mensupları asla çirkin bir karesini yakalayamadı. Skandallarını bile avantaja çevirdi. Tüm bunları düşününce, bu klibin onun kariyerinde farklı bir yeri olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Klibin odak noktası, Taylor’ın bir anda görünmez olması. Aslında o anda hepimizden biri oluyor. Bütün klip boyunca kimse izlemiyormuş gibi dans ediyor. Su birikintilerinin üzerinde zıplıyor. Kısacası herkesin gözü onun üstündeyken yapmaması gereken şeyleri bir bir yapıyor. En komik anlardan biri de, görünmez olduğunu fark etmeden önceki mimikleri. Gülümsemesi bile onun maskesi olmuş ve prova etme ihtiyacı duyuyor.

Bu zaman kadar Taylor’dan izlediğimiz tüm koreografileri unutun. Bu defa ondan bambaşka haller, bambaşka tavırlar göreceksiniz. Tabi yine de hatırlatalım, kendisi tam bir proje kadın olduğu için bu doğala yakın halleri bile aşırı güzel. Hatta kusursuz.

Taylor Swift - Delicate