MÜZİK

Günün Şarkısı: Billie Eilish – everything I wanted

Billie Eilish'ten bir kardeşlik güzellemesi.

2020 Grammy Ödülleri’nde Billie Eilish damgasını vurdu. Bad Guy ile, yılın kaydı, yılın şarkısı, When We All Fall Asleep, Where Do We Go albümü ile yılın albümü ödüllerini aldı. Neredeyse en önemli kategorilerin tamamını kucaklarken, 18 yaşında kazandığı bu başarıyla müzik tarihine de geçmiş oldu.

Ödülleri birlikte müzik yaptığı abisi  Finneas O’Connell ile alan müzisyenin çektiği son klip de abisine adanmış. everything i wanted şarkısında zor zamanlarında her daim yanında olduğunu, ne olursa olsun birbirine destek olmaktan vazgeçmediğini anlatan sözleri adeta fısıldarmış gibi söylüyor. Kimseyi etkilemeye çalışmayan, bu samimi tavırları ve farklı tarzıyla bu iki kardeş çağımızın en dikkat çeken müzisyenlerinden olduklarını çoktan kanıtladı.

Geçtiğimiz günlerde bu yıl çekilecek yeni Bond filminin müziklerinde Billie Eilish’e yer verileceğinin açıklanması da farklı bir heyecan yarattı. Peki en son ne zaman çekilmemiş bir filmin müziği için bu kadar haber yapıldığını hatırlıyorsunuz?

İkili her ne kadar Grammy konuşmasında “Biz bu albümü Grammy kazanacağımızı düşünerek yapmadık. Sadece depresyon, kafamızda dolaşan kötü düşünceler ve küresel ısınma ile ilgili şarkılar yaptık. O yüzden bir konuşma hazırlamamıştık.” dese de şimdiden En İyi Şarkı kategorisi için Oscar konuşmasını hazırlıyor olmalı :)

Billie Eilish - everything i wanted (Official Music Video)