MÜZİK

Evgeny Grinko İle Adım Adım Türkiye

Evgeny Grinko Türkiye’deki müzikseverleri hipnotize etmeye hazır!

Kitleleri peşinden sürükleyen büyüleyici piyanist Evgeny Grinko’nun Türkiye’nin çoğu yerinde konser vereceğini duydunuz mu? Yoksa Evgeny Grinko da kim diyenler arasında mısınız? İster sıkı bir Evgeny takipçisi isterseniz de yeni yeni keşfediyor olun Türkiye’ye özel bir ilgisi olan Grinko’nun şovunu kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Dilerseniz bohem yaşam tarzı ve piyanist kimliğiyle öne çıkan müzisyene bir göz atalım.

Evgeny Grinko’nun Müzik Yolculuğu

1984 yılında Rusya’nın küçük bir kenti olan Jukovski’de doğan Evgeny Grinko’nun müzik yolculuğu küçük yaşlarda başlıyor. İlk yıllarda punk rock tarzında müzik yapan ve gruplarda davul çalan Grinko, ilk bestesini daha 16 yaşında yazıyor, daha sonra ani bir kararla tür değişikliği yaparak klasik müziğe geçiş yapıyor. 22 yaşında ise ilgisini tamamen piyano ve klasik müziğe yönelten Evgeny, önyargıları kırarak ilerleyen yaşlarda enstrüman eğitimi de almaya başlıyor.
Hepimizin hayatında olduğu gibi Evgeny Grinko’nun da hayatında bir dönüm noktası var; Joy Division’un ordu bandosu için tekrar düzenlediği “Love Will Tear Us Apart” şarkısı. Bu şarkıyı dinlediğinizde neyden bahsettiğimizi çok iyi anlayacaksınız!
Evgeny Grinko bestelerine bakıldığında eserlerinde farklı müzik tınıları ve yaşadığı coğrafyanın izleri hep hissedilir. Bunun sebebini farklı deneyimlere açık olan karakterine bağlayabiliriz. Türkiye’de de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Grinko’nun en çok bilinen şarkısı ise Valse.

Besteleri İle Grinko

Piyanoya ruhunu katarak bestelerine hayat veren sanatçının eserlerinde bazen Chopin bazen de Çaykosvki gibi piyanistlerin etkilerini görebilirsiniz. Genel olarak birçok kültürel ve tarihsel ilham kaynağının izleri görülüyor. Evgeny Grinko, Emir Kusturica, Slavoj Žižek, Dmitry Şostakoviç ve Aram Haçaturyan gibi isimlerden etkilenmenin yanı sıra Türk besteci Zeki Müren’e de hayranlık beslediğini söylüyor. Grinko’nun öne çıkan besteleri şöyle:

-Valse
-Faulkner’s Sleep
-Where
-Man in The Old Rumpled Hat
-Winter Sunshine
-Dusty Room

https://open.spotify.com/playlist/7Ao4fK7mSNRSZVfJ52PVWP?si=0591787c9fa14a42

Evgeny Grinko’nun Türkiye Turnesi

“Gözlerinizi hayata kapatmak yerine çevrenizde gördüklerinize sanatımla anlam verin.” diyen Evgeny Grinko müziği ile dinleyicilerine bambaşka kapılar açıyor. Türkiye’yi çok seven sanatçı Türk hayranları ile sosyal medyada da sıkı bir iletişim içinde.
Gelelim ünlü piyanistin sevenleriyle buluşma tarihlerine… Çağımızın Yann Tiersen’i olarak anılan piyanist farklı şehirlerde karşımıza çıkacak.

Ruhunuzu dinlendirecek bir durakta Evgeny Grinko belki de sizi bekliyordur, ne dersiniz?

Şimdi gözlerinizi kapatın ve kendinizi Evgeny Grinko’nun bestelerinden birine bırakın. Sokağın karmaşasından, telefonun bildirimlerinden, yoldaki insanların koşuşturmacasından, kısacası daha nice gürültüden kaçmak için şehrinizdeki Evgeny Grinko konserini kaçırmayın.