MÜZİK

Sessizliği Melodiye Dönüştüren Deha: Evgeny Grinko

Klasik müzik tutkunlarına müjde: Rus müzisyen ve besteci Evgeny Grinko, Türkiye turnesine çıkıyor! Detaylara geçmeden önce sanatçıyı daha yakından tanıyalım.

Müzik, insan duygularını en saf haliyle ifade etmenin en iyi yoludur. Ancak bazı sanatçılar vardır ki, notaların ötesine geçerek sessizliği, gerçek bir melodiye dönüştürebilirler…

Evgeny Grinko da bu dehalardan biri. Kendi müziğini yaratmayı başaran müzisyen, Rusya’dan tüm dünyaya açılan ününü de buna borçlu.

Evgeny Grinko’nun müziğine dokunmaya hazırsınız. O zaman oynat tuşuna basalım!

Evgeny Grinko - Valse

Evgeny Grinko’nun Kariyer Basamakları

Evgeny Grinko’nun müzikal yolculuğu, Rusya’nın soğuk ve geniş coğrafyasında başladı. Piyano ve gitarla tanışan Grinko, kendi müziğini de böylece keşfetti. Grinko’nun özel yeteneği, sadece enstrüman dünyasıyla sınırlı değildi. O, sessizliği bir enstrüman gibi kullanma konusunda inanılmaz bir güce sahipti.

Notalar arasındaki boşlukları ustaca kullanarak dinleyicileri duygusal bir yolculuğa çıkaran Grinko’nun müziği, sadece kulaklara değil, kalbe ve ruha da dokunan türden. Fakat Grinko’nun kariyeriyle ilgili ilginç bir detay var. Kendisi müzik hayatına 16 yaşında katıldığı bir punk rock grubu ile başladı. 22 yaşında ilk kez piyano eğitimi alan Evgeny Grinko, müzikte yaş bariyeri konusundaki tüm önyargıları kırarak dehasını da kanıtlamış oldu.

Evgeny Grinko - Faulkner's Sleep

Joy Division’un ‘Love Will Tear Us Apart’ şarkısını yeniden düzenleyerek klasik müziğin rüzgarına kapılan sanatçı, kendine ait ilk albümünü ise 2014 yılında Ice for Aureliano Buendia ismiyle yayımladı. 60 milyon dinlenmeye sahip ünlü Valse bestesi de bu albümde yer alıyor. Faulkner’s Sleep ve Noir ise çıkış albümünün diğer yıldızları.

Evgeny Grinko ve Müzik Çalışmaları

2015 yılında Valse bestesiyle yakaladığı başarıyı sürdüren Evgeny Grinko, Silent Like Water ismini verdiği bir EP yayımladı. Bu EP’de yer alan Field isimli beste de en az Valse kadar beğenildi ve 30 milyondan fazla kişinin müzik listelerine yerleşti. Tiny Mouse Tales isimli albümünü ise 2018 yılında dinleyicilerle buluşturdu. Her parçanın milyonlarca dinlenme aldığı bu albümün favorileri ise Once Upon A Time ve Carousel oldu.

Evgeny Grinko - Jane Maryam

Sanatçının Valse’ten sonra en çok dinlenen ikinci bestesi Jane Maryam ise 2018 yılında piyasaya sürülen Outtakes isimli EP’nin içerisinde yer alıyordu. Güncel olarak 40 milyondan fazla dinlenmeye sahip olan beste, sosyal medya platformlarında da bir hayli kullanıldı.

2021 tarihli Orange Marmalade albümü ise 9 parçadan oluşuyordu. See You Tomorrow parçasıyla yeniden çıkış yakalayan Grinko, canlı performanslarıyla da izleyenlerini büyülüyordu. İşte o anlara dair bir kesit.

Evgeny Grinko - Field (Live)

Evgeny Grinko’nun müziğini dinlerken sessizliği hissetmek önemli. Nota aralarındaki boşluğa dikkat ederek müziğin derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Sadece sanatçıyı takip edin…

Evgeny Grinko Türkiye Turnesine Çıkıyor!

Evgeny Grinko’nun peşinden Türkiye turnesine kadar sürüklendik. Peki, takvimde hangi şehirler var? Başarılı piyanist ve besteci Evgeny Grinko, ülkenin en ünlü sahnelerine piyanosunu taşıyacak. İstanbul, Çanakkale, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kocaeli ve daha birçok şehir.Türkiye ve Evgeny Grinko arasında bağın oldukça özel olduğunu söyleyebiliriz. Bu kez Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası değil, bir deha! Sanatçının büyüleyici notalarına tanıklık etmek için biletlerinizi şimdiden alın.