MÜZİK

Günün Şarkısı: Evgeny Grinko – Valse

Evgeny Grinko, çocukluğunda rock gruplarında gitar çalarken perküsyona merak salmış. Ardından saykodelik müzikler yapmış. Çocukluğundan beri farklı müzik türlerinde yeteneğini konuşturuyor. Biz onu 2010 yılında çıkardığı Valse şarkısıyla tanıdık. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye’deki müzikseverleri hipnotize etmeyi başarıyor.

Evgeny, 2014 yılında şehirden uzaklaşma kararı almış. 5 yıldır ormanın içinde küçük bir evde yaşıyormuş. Tüm şarkılarını sessizlik ve huzur içinde besteliyor. Anlaşılan bu melankolik şaheserler, izole bir hayatın dışa vurumu.

Ülkemizde verdiği konserlerin neredeyse tüm biletleri tükeniyor. Bu kadar çok insanı derinden etkileyebilmesinin sırrı, şehirden uzakta bestelediği melodiler. Şarkılarıyla insanlara ne hissettirdiğini anlamak için YouTube’daki yorumları okuduk. Türkiye’de tahmin ettiğimizden fazla seveni varmış.



Evgeny Grinko yakın zamanda Türkiye’nin farklı şehirlerinde konserler verecek. Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara, İstanbul’da gerçekleşecek konserlerin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.