MÜZİK

Efsaneleşmiş Yabancı Dizi Müzikleri

Sezonlarca izlediğimiz dizilerin aklımıza kazınan şarkıları!

Dizi izlemek çoğu insan için kaçış noktalarından biri. Hepimizin mutlaka takip ettiği bir dizi var. En iyi dizilerin müzikleri de en az senaryolar kadar popüler oluyor. Haydi birlikte izlemeye doyamadığımız efsaneleşmiş yabancı dizilerin müziklerine bir göz atalım.

Bob Dylan – It’s Alright Ma / The Sopranos

Bob Dylan - It's Alright, Ma (I'm Only Bleeding) (Official Audio)

2016’da Nobel Edebiyat ödülü alan Bob Dylan şarkılarından It’s Alright Ma, The Soprano dizisinin final bölümünde çalıyordu. Eminiz ki popüler olan bu şiirsel şarkıyı birçoğunuz hatırlıyorsunuz. Tony ve annesinin karmaşık hikayesi anlatılan bölümde duygusal anlar yaşayan kaç kişiyiz?

Rodrigo Amarante – Tuyo / Narcos

Rodrigo Amarante - Tuyo (Narcos Theme Song) [Lyrics video]

En iyi dizilerden biri olan Narcos, en ünlü ve en büyük uyuşturucu baronu ve Medellin Karteli’nin kurucusu Pablo Escobar’ın hayatını anlatıyor. Tuyo, Narcos’un açılış müziği. Şarkı, Pritime Emmy Award for Outstanding Original Main Title Theme Music ödülüne aday gösterilmişti. En iyi yabancı dizi müzikleri arasında olan Tuyo, modası geçmeyenlerden biri.

RJD2 – A Beautiful Mine / Mad Men

RJD2 - A Beautiful Mine (Theme From Mad Men)

1960’lar Amerika’sında geçen Mad Men, Sterling Cooper adlı bir reklam şirketinde geçen olayları anlatıyor. Mad Men için dizi müzikleri oldukça önemli. Bu yüzden yapımcılar telif hakkı konusunda cimri davranmamış. “A Beautiful Mine” ise gerçek bir efsane!

David Bowie – The Man Who Sold The World / Fringe

httpv://www.youtube.com/watch?v=HSH\u002d\u002dSJKVQQ

Amerikan Bilim Kurgu dizilerinden olan Fringe, FBI ajanı Olivia Dunham’ın yaşadıklarını konu alıyor. Dizinin hem senaryosu hem de jenerik müziği çoktan klasikler arasında yerini aldı.

Nick Cave and The Bad Seeds – Red Right Hand / Peaky Blinders

Nick Cave & The Bad Seeds - Red Right Hand (Official Video)

Suç ve drama konulu televizyon dizisi Peaky Blinders, İngiltere’de faaliyet gösteren aynı isimli bir çeteyi ele alıyor. Dizi, müziğin ritimlerden oldukça yararlanıyor ve bu ritimlerin gücüyle izleyiciye ulaşıyor. İzleyiciye gözlerini kapatsa dahi hayal gücünü arttıran bir haz veren “Red Right Hand” efsaneleşmiş yabancı dizi müziklerinin en iyileri arasında.

The White Buffalo – The Matador / Sons Of Anarchy

the white buffalo the matador

Yapımcılığını Kurt Sutter’ın yaptığı Sons of Anarchy’de olaylar Jax karakterinin babasından kalmış olan anı defteri ile başlıyor. Dizi şarkılarında hem karakterlerin hem de bazı grupların imzası var. Bu gruplardan biri olan The White Buffalo’dan The Matador sizleri o günlere götürecek. Yabancı dizi müzikleri çalma listesi yapacaksanız bu şarkıyı eklemeyi unutmayın!

Fort Atlantic – Let Your Heart Hold Fast / How I Met Your Mother

Fort Atlantic - Let Your Heart Hold Fast Official Lyric Video

Sıra en sevilen ve adeta efsaneleşmiş olan o diziye geldi. Birçoğumuzun çok sevdiği sitcom How I Met Your Mother, beş arkadaşın MacLaren’s Pub’da geçirdikleri eğlenceli anları ekrana taşıyor. Her bölümünde seçilen şarkılarıyla izleyiciye farklı bir deneyim sunan dizinin müziklerini mutlaka dinlemelisiniz.

I’ll Be There For You / Friends

I'll Be There for You (Theme From "Friends")

Hala gündemde olan ve asla eskimeyen Friends, esprileriyle olduğu kadar jenerik müziğiyle de aklımızda yer ediyor. Altı farklı arkadaşın aynı apartmanda geçirdikleri olayları anlatan dizinin jenerik müziğini dinleyip hüzünlü bir mutluluk yaşayabilmek mümkün.

Lorne Balfe – Is it Poison, Nanny? / Sherlock Holmes

Is It Poison, Nanny?

Polisiye edebiyatın en önemli kişiliklerinden biri olan Sherlock Holmes, Benedict Cumberbatch’in muazzam oyunculuğuyla zihnimize kazındı. Müzikleri ile de herkesi farklı hikayelerin içerisine sürükledi. “Is it Poison, Nanny?” de o dizi müziklerinden bir tanesi.

Bella Ciao – La Casa de Papel

Bella Ciao - La Casa de Papel

Son dönemlerin en sevilen dizilerinden biri olan La Casa de Papel, İspanya Kraliyet Darphanesi ve İspanya Merkez Bankası’nın soyulmasını konu edinirken soyguncuların arasındaki arkadaşlıkla da herkesin ilgisini çekti. İtalyan bir halk müziği olan Bella Ciao, La Casa de Papel ile bir kez daha gündeme geldi ve hepimizin diline dolandı.

Türk dizilerindeki efsane şarkıları keşfetmek isteyenleri ise böyle alalım!